Uniti One

Uniti One

Uniti One

Uniti One

Uniti One

Η Uniti παρουσιάζει το Uniti One, το πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις ενήλικες και οι τιμές του ξεκινούν από τις £15.100.

 

Uniti One

Uniti One

Η ευέλικτη διαρρύθμιση καθισμάτων του, προσφέρει μοναδικά εργονομικά οφέλη και ορατότητα για τον οδηγό. Υπάρχει άφθονος χώρος για δυο ενήλικες επιβάτες να καθίσουν πίσω, καθώς και μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς φορτίων.

 

Με την μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, ο εσωτερικός χώρος του Uniti One είναι γενναιόδωρος. Μάλιστα, παρέχει στο αυτοκίνητο μια σειρά πρακτικών εφαρμογών.

 

Η κεντρική θέση οδήγησης δίνει στους πίσω επιβάτες γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα, χωρίς να ενοχλούν τον οδηγό. Αυτό κάνει το Uniti One το τέλειο αστικό όχημα για τα πάντα.

 

Το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλούμενο, αυξάνοντας περαιτέρω την ευελιξία του Uniti One. Μάλιστα, με τρεις επιβαίνοντες στο όχημα, προσφέρει 155 λίτρα χωρητικότητας. Πρόσθετος χώρος αποθήκευσης εκατέρωθεν του καθίσματος οδηγού σημαίνει ότι μακρά αντικείμενα χωρούν εύκολα.

 

Με το πίσω κάθισμα διπλωμένο και με τη μέγιστη διαμόρφωση φορτίου, το Uniti One μετατρέπεται σε μονοθέσιο. Έτσι παρέχει στον οδηγό έναν γενναιόδωρο 760 λίτρων εύχρηστο χώρο.

 

Εξωτερικό

 

Ο σχεδιασμός δημιουργεί ένα μοναδικό προφίλ με καθαρές, απλές γραμμές σώματος και απαλές. Τα απαλά σχήματα και οι μεταβάσεις επιφανειών προσδίδουν αντοχή στις συμπαγείς διαστάσεις του Uniti One. Η ανερχόμενη γραμμή και το προφίλ οροφής συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια καθαρή, συνεκτική και δυναμική φόρμα. Το παρμπρίζ με τον θόλο του και η πανοραμική οροφή, είναι ένα μοναδικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό. Προσφέρει μάλιστα εξαιρετική ορατότητα στον οδηγό και επιτρέπει στο φυσικό φως να γεμίσει την καμπίνα. Μια απότομη, οριζόντια γραμμή διαχωρίζει όμορφα τον θόλο από το σώμα του Uniti One. Έτσι δημιουργείται μια ξεχωριστή ζώνη, η οποία ανεβαίνει προς τα πίσω και περνάει γύρω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι χειρολαβές των θυρών διατηρούν την ομαλότητα των πλευρών του αυτοκινήτου. Στο μπροστινό μέρος, οι καθρέφτες ενσωματώνουν με προσοχή τα φώτα ημέρας σε σχήμα πτέρυγας και τα στοιχεία LED. Τα πίσω φώτα LED καλύπτουν το πλάτος του αυτοκινήτου.

 

Εσωτερικό

 

Η σκανδιναβική προσέγγιση σχεδιασμού της Uniti δημιουργεί μια ξεχωριστή, αλλά μινιμαλιστική και όμορφη αίσθηση. Το παρμπρίζ με τον θόλο απλώνεται πάνω από τον χώρο της καμπίνας. Αυτό ώστε να δημιουργήσει ένα ευάερο περιβάλλον για τους επιβαίνοντες. Παράλληλα, με την κορυφαία πίσω θέση για τα πόδια των επιβατών, προσδίδει στο Uniti One μια χαλαρή και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Με την ηλεκτροχρωμική πανοραμική οροφή ως στάνταρ, η φωτεινότητα της καμπίνας μπορεί να ελεγχθεί όπως είναι επιθυμητό. Κυμαίνεται μάλιστα από διαφανή έως πλήρως αδιαφανή και όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η οροφή σκιάζεται αυτόματα για να αποφευχθεί η θέρμανση του οχήματος όταν σταθμεύει. Το γεγονός αυτό συμβάλλει επίσης στη μείωση της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται για την εκ νέου ψύξη της καμπίνας. Το ηλεκτροχρωμικό κρύσταλλο λειτουργεί επίσης ως εικονικό αλεξήλιο. Χρωματίζει την κορυφή του παρμπρίζ για να μειώσει τη φωτεινότητα και την αντανάκλαση για τον οδηγό.

 

Πλήρως διασυνδεδεμένο

 

Το Uniti One αξιοποιεί τα οφέλη του λειτουργικού συστήματος Android Automotive, ενός ολοκληρωμένου συστήματος που παρέχει πρόσβαση στους Χάρτες Google, στο Waze, στο Spotify και σε δεκάδες άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες του Play Store, χωρίς να απαιτείται αποκλειστικό ή συνδεδεμένο smartphone. Πέρα από την ψυχαγωγία, η διασύνδεση παρέχει επίσης εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του οχήματος, όπως ο φωτισμός, η θέρμανση και ο εξαερισμός, όλα ελέγχονται μέσω μιας οθόνης αφής ή μέσω hands-free, φωνητικής ενεργοποίησης.

 

Uniti One

Uniti One

Απόδοση και τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Ένας κινητήρας μόνιμου μαγνήτη κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει ισχύ 50 kW (68 ps), με ροπή 85 Nm. Ένα απλό πλεονέκτημα του εξαιρετικά συμπαγούς αμαξώματος και της ελαφριάς κατασκευής του αυτοκινήτου, η στάνταρ μπαταρία 12 kWh του Uniti One παρέχει 150 χλμ. αυτονομίας με μία φόρτιση. Η προαιρετική μπαταρία των 24 kWh την αυξάνει στα 300 χλμ. και 100 περαιτέρω χιλιόμετρα μπορούν να προστεθούν σε μόλις 10 λεπτά με τη χρήση φορτιστή CCS 50 kW.

 

Η μεγαλύτερη μπαταρία των 24 kWh μπορεί να φορτιστεί από 20% έως 80% σε δύο ώρες και έξι λεπτά με έναν τυπικό οικιακό φορτιστή 7 kW και τον προαιρετικό ενσωματωμένο ταχυφορτιστή ή μόλις 17 λεπτά μέσω μιας μονάδας φόρτισης CCS 50 kW. Η μπαταρία 12 kWh χρειάζεται μία ώρα και τρία λεπτά για φόρτιση από 20% έως 80% (με ενσωματωμένο ταχυφορτιστή) ή μόλις εννέα λεπτά χρησιμοποιώντας μια μονάδα CCS 50 kW.

 

Το Uniti One επιταχύνει στα 50 χ.α.ω. σε 4,1δλ. και στα 100 χ.α.ω. σε 9,9 δλ. προτού φθάσει στην τελική ταχύτητα των 120 χ.α.ω.

 

Το Uniti One διαθέτει δύο επιλεγμένους τρόπους οδήγησης, οι οποίοι προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες ή τη διάθεση του οδηγού. Το City Mode βελτιστοποιεί το αυτοκίνητο στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, παρέχοντας μια ομαλή και χαλαρή οδήγηση, ενώ η επιλογή Boost Mode οξύνει την απόκριση του γκαζιού και προσθέτει λίγο βάρος στο τιμόνι για πιο δυναμική αίσθηση.

 

Σχεδιασμένο για την πόλη

 

Με το συμπαγές μέγεθος και το βάρος του, το οδηγοκεντρικό του στιλ και τα στοιχεία EV με μηδενικές εκπομπές, το Uniti One έχει σχεδιαστεί για την πόλη.

 

Η κεντρική θέση οδήγησης δίνει μια συμμετρική και σχεδόν αδιάκοπη θέα του δρόμου μπροστά και ελαχιστοποιεί τα εμπόδια. Αυτή η διάταξη που εστιάζει στους οδηγούς σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο με ακρίβεια ανά πάσα στιγμή, δίνοντας καλύτερη επίγνωση του οχήματος και του περιβάλλοντος γύρω από αυτό.

 

Μια κάμερα οπίσθιας προβολής ευρείας γωνίας αντικαθιστά έναν παραδοσιακό καθρέφτη, παρέχοντας στον οδηγό εξαιρετική ορατότητα μέσω μιας κεντρικής ψηφιακής οθόνης, ακόμη και με δύο επιβάτες ή πλήρες φορτίο.

 

Το πλαίσιο και η ανάρτηση έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να παρέχουν μια συμπαγή και άνετη οδήγηση, αντιμετωπίζοντας εύκολα τις προκλήσεις των μικτών αστικών οδικών συνθηκών. Με μήκος μόλις 3.222mm και πλάτος 1.709mm, με τις κάμερες αντί εξωτερικών καθρεπτών, το Uniti One έχει κύκλο στροφής μόλις επτά μέτρα, καθιστώντας το απίστευτα ευέλικτο και ευκίνητο γύρω στην πόλη.

 

Με τις μπαταρίες να βρίσκονται κάτω από το πάτωμα, το Uniti One έχει πολύ χαμηλό κέντρο βάρους. Η προσαρμοσμένη πλατφόρμα EV επιτρέπει στους τροχούς να τοποθετούνται έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το μήκος των προβόλων, αυξάνοντας την ευελιξία και τη σταθερότητα εν κινήσει, ενώ παράλληλα μεγιστοποιείται ο χώρος της καμπίνας και η άνεση των επιβατών.

 

Σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή της πόλης, τα κατώτερα εξωτερικά πλαίσια του Uniti One μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν για επισκευή ή και αντικατάσταση και υιοθετώντας υλικά για το εξωτερικό, αντί να χρησιμοποιείται χρώμα, η επιφάνεια είναι καλύτερα εξοπλισμένη ώστε να αντέχει σε μικρές επαφές και γρατζουνιές.

 

Ασφάλεια από τον σχεδιασμό

 

Παρά το μικρό μέγεθος, η ασφάλεια αποτελεί εγγενές στοιχείο της σουηδικής φιλοσοφίας σχεδιασμού του Uniti One.

 

Μια δομή υψηλής αντοχής στο εσωτερικό διατηρεί την εσωτερική παραμόρφωση στο ελάχιστο σε περίπτωση σύγκρουσης και το Uniti One έρχεται εξοπλισμένο με ένα πλήθος συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως ο αερόσακος οδηγού, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS), ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS).

 

Τέλος, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης της MobilEye 6 της Intel. Εξοπλισμένο με τα Forward Collision και Lane Departure Warning, καθώς και δείκτη ορίου ταχύτητας, αυτό το προηγμένο σύστημα προειδοποιεί επίσης τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση πεζών και ποδηλατών, παρέχοντας ειδικούς ήχους σε πραγματικό χρόνο.

 

Πηγή: Uniti


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...