VW T-Cross, παγκόσμια πρεμιέρα

VW T-Cross front

VW T-Cross, παγκόσμια πρεμιέρα

VW T-Cross front

VW T-Cross front

Η Volkswagen παρουσίασε το T-Cross, το οποίο ανήκει στην κατηγορία CUV (Crossover Utility Vehicle) και συνδυάζει όλες τις παροχές ενός SUV.

VW T-Cross back

VW T-Cross back

Στην παρουσίαση του νέου T-Cross προχώρησε η Volkswagen. Ένα στιλάτο, πρακτικό, οικονομικό και διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο, που ανήκει στη μικρότερη κατηγορία των SUV, αυτή των CUV (Crossover Utility Vehicle). Συνδυάζει όλες τις παροχές ενός SUV, αλλά σε μικρότερες αναλογίες.

Είναι πιο μικρό σε μήκος και αυτό το κάνει ευέλικτο στην πόλη και τα προάστιά της. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB της φίρμας, κάτι που επιτρέπει στον εμπρόσθιο άξονα να είναι τοποθετημένος πιο μπροστά. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,11μ., με το 2,56μ. μεταξόνιο να παρέχει αρκετό χώρο για τους πέντε επιβάτες. Για ακόμα περισσότερη άνεση, τα πίσω καθίσματα σύρονται κατά 14mm, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τα πόδια των επιβατών ή για τον χώρο φόρτωσης. Αυτός κυμαίνεται από 385 έως 455 λίτρα, αλλά αν τα καθίσματα διπλωθούν, αυξάνεται στα 1.281.

VW T-Cross side

VW T-Cross side

Στην γκάμα των κινητήρων από εκεί και πέρα, διατίθενται τέσσερις turbo. Τρεις βενζίνης και ένας diesel. Οι δύο 3κύλινδροι TSI 1.0 λίτρου με φίλτρο μικροσωματιδίων αποδίδουν 95 και 115 ίππους, ενώ ο 1.5 TSI τεσσάρων κυλίνδρων, 150. Η γκάμα συμπληρώνεται από τον 1,6 λίτρων TDI 4κύλινδρο, απόδοσης 95 ίππων. Όλοι πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d-TEMP.

Στον στάνταρ εξοπλισμό διατίθεται μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης που εντοπίζονται σε ανώτερες κατηγορίες. Μαζί με την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει, βελτιώνεται και η οδηγική άνεση. Τα Front Assist με Pedestrian Monitoring, City Emergency Braking System, Lane Assist, Hill Start Assist, ενεργητικό σύστημα προστασίας επιβατών, Blind Spot Detection και Rear Traffic Alert είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά τα Driver Alert System, προσαρμοζόμενο cruise control και Park Assist.

VW T-Cross dashboard

VW T-Cross dashboard

Το νέο T-Cross τέλος, παρέχει όλα τα συστήματα διασυνδεσιμότητας, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές λειτουργίες, τα smartphone μπορούν να φορτιστούν επαγωγικά, ενώ υπάρχουν και τέσσερις θύρες USB.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...