Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA

Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA

Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA

Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA
Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA

Εκκίνηση με όνειρα και φιλοδοξίες για τη SKODA στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC της FIA για την εφετινή σεζόν, με πρώτο αγώνα αυτόν που ξεκίνησε ήδη από εχθές στο Μόντε Κάρλο.

 

Skoda Fabia Rally2 evo

Skoda Fabia Rally2 evo

 

Πολύ σημαντική η παρουσία της SKODA, με πολλά πληρώματα να συμμετέχουν με FABIA Rally2 evo και να διεκδικούν θέσεις στο βάθρο της WRC2. Η Toksport WRT, που υποστηρίζεται από την SKODA Motorsport, θα συμμετάσχει με τρία SKODA FABIA Rally2 evo με τους Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (NOR/NOR), Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian (BOL/ARG) και Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov από τη Ρωσία. Ανάμεσα στους πολλούς ιδιώτες με FABIA Rally2 evo, ξεχωρίζει ο τετράκις πρωταθλητής Βελγίου και με σημαντική εργοστασιακή παρουσία στο WRC, Freddy Loix.

 

 

To 2021 ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην καριέρα του Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός, στο τιμόνι μιας SKODA FABIA Rally2 evo με την υποστήριξη της Toksport WRT, κέρδισε τόσο την κατηγορία WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mikkelsen είχε κερδίσει το Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα Ράλι (IRC) το 2011 και το 2012, στις αρχές της καριέρας του, με μία FABIA S2000. Στο Μόντε είχε συμμετάσχει στην επιστροφή του στη SKODA, το 2017, όχι μόνο κερδίζοντας την WRC2 αλλά και τερματίζοντας ψηλά στη γενική, στην 7η θέση, αφήνοντας πίσω του αυτοκίνητα WRC. Την επιτυχία του επανέλαβε πανομοιότυπα πέρσι, κερδίζοντας στην WRC2 και τερματίζοντας έβδομος γενικής, με SKODA FABIA Rally2 evo.

 

 

Σίγουρα μεγάλη ατραξιόν του εφετινού Ράλι Μόντε Κάρλο είναι η συμμετοχή του πολύπειρου Freddy Loix με συνοδηγό τον Pieter Tsjoen. Οι δύο Βέλγοι, είναι από τα φαβορί ανάμεσα στους διεκδικητές της κατηγορίας Rally2. 

 

 

Νέα για τη σεζόν 2022

 

 

Στο παρελθόν, αυτοκίνητα Rally2 όπως η SKODA FABIA Ράλλυ2 evo ήταν επιλέξιμα να αγωνιστούν τόσο στη WRC2 όσο και στη WRC3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Ξεκινώντας με τη σεζόν του 2022 και το Ράλι Μόντε Κάρλο, η FIA εισάγει ένα νέο σύστημα. Η WRC2 είναι αφιερωμένη μόνο στα αυτοκίνητα Rally2, ενώ η WRC3 θα είναι η κατηγορία για τα λιγότερο εξελιγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα Rally3. Αυτό θα κάνει τον ανταγωνισμό και στις δύο κατηγορίες πιο έντονο από ποτέ. Έχουν ανακοινωθεί διάφορες ταξινομήσεις στην κατηγορία WRC2, με τίτλους για οδηγούς, ομάδες και νέους που γεννήθηκαν μετά την 1/1/1992.

 

 

Επίσης, από εφέτος, η πιστοποιημένη βενζίνη που παρέχεται σε όλα τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στους αγώνες του WRC, παράγεται αποκλειστικά από βιώσιμους πόρους, για παράδειγμα, βιολογικά απόβλητα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...