Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση

Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση

Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση

Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση
Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση

Η ηλεκτρική κινητικότητα βρίσκεται σε άνθηση, με το BMW Group να αυξάνει το μερίδιο αγοράς ηλεκτροκίνητων και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία.

 

Detail

Detail

 

«Το 2021, παραδώσαμε συνολικά 10.140 οχήματα MINI Electric (MINI Cooper SE) στους αγοραστές τους. Αυτό σημαίνει ότι ήδη κυκλοφορούν σχεδόν 15.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI στους δρόμους της Γερμανίας». Η Επικεφαλής της MINI Γερμανίας, Ulrike von Mirbach, δηλώνει ικανοποιημένη με αυτό το ορόσημο βαδίζοντας προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Η ίδια παρέδωσε το 10.000ό MINI στο νέο του κάτοχο, Andreas Hankel, στο BMW Welt στις 30 Δεκεμβρίου 2021, μαζί με τους Bernd Körber, Επικεφαλής της MINI, Bernhard Kuhnt, Επικεφαλής της Γερμανικής Αγοράς και Erwin Winterholler, Διευθύνοντα Σύμβουλο της έκθεσης Widmann & Winterholler.

 

«Είμαστε περήφανοι για την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από το Μάρτιο του 2020 που κυκλοφόρησε στην αγορά», συνέχισε η von Mirbach. «Αυτή η επιτυχία κατέστη εφικτή μόνο με τη συμβολή ενός ισχυρού δικτύου εμπόρων λιανικής».

 

Μεγαλύτερη αγορά για το MINI Electric η Γερμανία

 

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από την Οξφόρδη. Πάνω από ένα στα πέντε MINI (23,6%) είναι ήδη αμιγώς ηλεκτρικό. Το MINI Electric είναι το μοντέλο της οικογένειας MINI με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων. Διαδραμάτισε μάλιστα σημαντικό ρόλο για τη μάρκα το 2021, πετυχαίνοντας αύξηση +132%. Με το plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξήθηκαν πάνω από 70%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία MINI (31%) είναι ηλεκτροκίνητο.

 

Οι πωλήσεις MINI το 2021 – αύξηση μεριδίου αγοράς

 

Συνολικά 43.004 οχήματα MINI ταξινομήθηκαν στη Γερμανία το 2021. Η Von Mirbach εξηγεί: «Δεδομένων των προβλημάτων εφοδιασμού, το γεγονός ότι οι πωλήσεις MINI ήταν μόλις 2,7% χαμηλότερες από εκείνες της προηγούμενης χρονιάς αντιπροσωπεύει μία ισχυρή λειτουργική απόδοση όλης της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, καταφέραμε να συνεχίσουμε την αύξηση του μεριδίου αγοράς της MINI στην πολυτελή κατηγορία».

 

Η ΜΙΝΙ γίνεται ηλεκτρική

 

Η MINI έχει ήδη προετοιμάσει το δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον του αύριο. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Η επόμενη γενιά του MINI Countryman θα αρχίσει επίσης να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας. Αυτό θα λάβει χώρα από το 2023. Την ίδια χρονιά, η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI βασισμένων σε μία νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεκινήσει επίσης στην Κίνα.

 

Υπηρεσία MINI Charging

 

Ο ενθουσιασμός για την ηλεκτροκίνηση θα είναι βιώσιμος εφόσον η καθημερινή φόρτιση είναι εύκολη και βολική: Η υπηρεσία MINI Charging προσφέρει στους οδηγούς MINI στη Γερμανία ευέλικτες λύσεις για τη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας, καθώς και πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, με περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης.

 

Ενσωμάτωση στο ψηφιακό lifestyle

 

Η MINI αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης για να δημιουργεί διαισθητικούς χειρισμούς και καινοτόμες, νέες μορφές εξατομίκευσης. Το MINI app επιτρέπει στους πελάτες να ενσωματώνουν απρόσκοπτα το όχημά τους στο ψηφιακό lifestyle τους. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν πολυάριθμες λειτουργίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα να παρακολουθούν την υπολειπόμενη αυτονομία, να ενημερώνονται για την κατάσταση φόρτισης, να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης και το σύστημα κλιματισμού με χρονοδιακόπτη, και να έχουν εύκολη πρόσβαση στον κόσμο της υπηρεσίας MINI Charging.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...