Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021

Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021

Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021

Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021
Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021

Η Daimler Truck δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας 2021 με σαφής εστίαση στην ολιστική κατανόηση της βιωσιμότητας και με δέσμευση για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039.

 

Daimler Truck

Daimler Truck

 

Ολιστική κατανόηση της βιωσιμότητας, προϊόντα και παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039, ευθύνη απέναντι στους εργαζομένους και την κοινωνία, καθώς και δημιουργία σαφών υποχρεώσεων με ισχυρή εταιρική διακυβέρνηση: αυτές οι λέξεις-κλειδιά περιγράφουν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής βιώσιμης επιχειρηματικότητας της Daimler Truck Holding AG. Στην Έκθεση Βιωσιμότητας 2021 που δημοσιεύτηκε, η εταιρεία αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες για τα επιτεύγματά της στον τομέα της βιωσιμότητας τον προηγούμενο χρόνο. Είναι η πρώτη έκθεση που παρουσιάζει η Daimler Truck ως ανεξάρτητη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία.

 

 

Εστίαση σε περιβάλλον και κοινωνικά ζητήματα

 

 

Η υπεύθυνη δράση είναι και ήταν ανέκαθεν βαθιά ριζωμένη στη Daimler Truck και η εταιρεία είναι σαφώς προσηλωμένη στη βιωσιμότητα. Για την υλοποίηση της στρατηγικής βιώσιμης επιχειρηματικότητας, η εταιρεία βασίζεται στο πλαίσιο ESG, εστιάζοντας σε τρεις θεματικούς τομείς: «περιβάλλον», «κοινωνία» και «διακυβέρνηση». Τα τελευταία χρόνια, ο κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων παρουσίασε πολλές πρωτοβουλίες υπό την αιγίδα της τότε Daimler AG, οι οποίες συνεισφέρουν σε αυτά τα θέματα μέσα από το έργο και την προσήλωσή τους.

 

 

Υπεύθυνη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 

 

Προκειμένου να συνεισφέρει στην απανθρακοποίηση του κλάδου επαγγελματικών οχημάτων, απώτερος στόχος της Daimler Truck είναι να εξασφαλίσει οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Σε αυτό το πλαίσιο, στοχεύει στην πώληση μόνο οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στις βασικές αγορές της Βορείου Αμερικής, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας από το 2039. Η λεγόμενη «διπλή στρατηγική» της εταιρείας εστιάζει σε δύο συμπληρωματικές τεχνολογίες για την τροφοδοσία ισχύος στα συστήματα μετάδοσης κίνησης των οχημάτων της: μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

 

 

Το χαρτοφυλάκιο οχημάτων της Daimler Truck στις βασικές αγορές πωλήσεων EU 30 (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Νορβηγία), ΗΠΑ και Ιαπωνία περιλαμβάνει ήδη οχήματα μαζικής παραγωγής με ηλεκτροκίνηση με μπαταρία: το πλήρως ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Mercedes-Benz eCitaro έχει ενταχθεί στη μαζική παραγωγή από το 2018. Το πλήρως ηλεκτρικό Mercedes-Benz eActros έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 2021, ενώ το FUSO eCanter κυκλοφορεί στην αγορά από το 2017. Επιπλέον, πρόκειται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των ηλεκτρικών Freightliner eCascadia και eM2 με μπαταρία στις ΗΠΑ. Άλλα πρωτότυπα οχήματα, όπως το φορτηγό Mercedes-Benz Gen H2, που βασίζονται στο υδρογόνο, βρίσκονται επί του παρόντος σε πειραματικό στάδιο.

 

 

Παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2039

 

 

Η Daimler Truck AG στοχεύει επίσης σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή έως το 2039 σε όλες τις εγκαταστάσεις και σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς παγκοσμίως. Με την προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ή την αύξηση της δικής της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από την παραγωγή οχημάτων και η προμήθεια ενέργειας στα εργοστάσια αναμένεται να μειωθούν ή ακόμη και να μηδενιστούν, εφόσον είναι εφικτό.

 

 

Και σε αυτό τον τομέα, τα πρώτα ορόσημα έχουν ήδη τεθεί. Έως τα τέλη του 2022, όλα τα ευρωπαϊκά εργοστάσια θα έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, χάρη στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι μονάδες παραγωγής της Daimler Truck North America (DTNA) έως το 2025. Στο εργοστάσιο φορτηγών στο Πόρτλαντ, η παραγωγή διεξάγεται με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ήδη από το 2020 και χρησιμοποιείται πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

 

 

Επιπλέον, η Daimler Truck AG υλοποιεί τον μετασχηματισμό προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της εταιρείας, π.χ. απαιτώντας από τους προμηθευτές να διαθέτουν ένα πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

 

Σταθερή προσήλωση της Εταιρικής Διακυβέρνησης στη βιωσιμότητα

 

 

Υπογραμμίζοντας την ευθύνη της απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία, η Daimler Truck εδραίωσε μια μελλοντοστραφή εταιρική διακυβέρνηση πολύ πριν την ανεξαρτητοποίησή της από την πρώην Daimler AG. Η εταιρεία βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια που τέθηκαν όσο ακόμη εντασσόταν στον πρώην όμιλο Daimler. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης συμμόρφωσης για τον έλεγχο των ευκαιριών και των κινδύνων που παρουσιάζονται για τον Όμιλο παγκοσμίως, αλλά και όσον αφορά στα ζητήματα βιωσιμότητας. Ο νέος κεντρικός φορέας διαχείρισης και λήψης αποφάσεων για όλα τα ζητήματα βιωσιμότητας (Corporate Sustainability Board) εδρεύει στα επίπεδα των Διοικητικών Συμβουλίων της Daimler Truck Holding AG και της Daimler Truck AG.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...