Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα
Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα επιβεβαιώνοντας την περαιτέρω επέκταση της σειράς εξηλεκτρισμένων προϊόντων της το 2023, προκειμένου να δημιουργήσει την πιο διευρυμένη Ευρωπαϊκή της γκάμα.

 

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

Η Honda ανακοίνωσε τρία νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα

 

Ανάμεσα στις νέες προσθήκες θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Β-SUV, που παρουσιάστηκε με τη μορφή του e:Ny1 Prototype, ένα πλήρως υβριδικό CSUV, και το νέο CRV, που θα διατίθεται ως full hybrid και ως plugin hybrid για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

 

 

Το ηλεκτρικό (EV) e:Ny1 που αναμένεται στην αγορά το 2023, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής γκάμας προϊόντων της Honda. Προσφέροντας το μοναδικό μίγμα δυναμικής συμπεριφοράς, υψηλής τεχνολογίας και προηγμένης σχεδίασης για το οποίο φημίζεται η Honda, το συμπαγές SUV θα αποτελέσει μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που αναζητούν το πρώτο τους EV.

 

 

11η γενιά Honda Civic

 

 

Ολοκληρώνοντας τη γκάμα εξηλεκτρισμένων mainstream μοντέλων της Honda για την Ευρώπη, το νέο Civic είναι το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο που θα προσφέρεται αποκλειστικά με την τεχνολογία e:HEV (hybrid electric vehicle), πλαισιώνοντας τα υπόλοιπα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της μάρκας: Jazz, Jazz Crosstar, CRV, HRV και Honda e.

 

 

Το Civic χρησιμοποιεί τη πιο προηγμένη έκδοση του μοναδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης e:HEV της Honda, που συνδυάζει μία μπαταρία ιόντων λιθίου με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα νέο 2λιτρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού DOHC iVTEC. Στόχος για τις εκπομπές CO2 του νέου Civic είναι να μην υπερβαίνουν τα 110 γραμμάρια το χιλιόμετρο, που αντιστοιχεί σε κατανάλωση μικρότερη των 5 l/100km με το σύστημα κίνησης να αποδίδει μέγιστη ισχύ 135 kW και ροπή 315Nm.

 

 

Το νέο Civic θα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία του όταν κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, από το φθινόπωρο του 2022. Ανώτερα πρότυπα ορατότητας και άνεσης συνδυάζονται με εντυπωσιακή δυναμική συμπεριφορά, αποδοτικότητα και μια ασυναγώνιστη σουίτα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας.

 

 

Καινοτομία στη διαχείριση ενέργειας

 

 

Πέραν της ενίσχυσης της εξηλεκτρισμένης γκάμας της στην Ευρώπη το 2023, η Honda παραμένει προσηλωμένη στις δραστηριότητές της στον τομέα Διαχείρισης Ενέργειας. Φιλοδοξία της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω της σύνδεσης προϊόντων ηλεκτροκινητικότητας και υπηρεσιών ενέργειας. Αυτό θα βοηθήσει να αυξηθεί η χρήση οικιακών φορτιστών ενέργειας για τα EV, αστικών λύσεων φόρτισης και εμπορικών υπηρεσιών ενέργειας.

 

 

Στην Ελβετία, η Honda έχει προμηθεύσει 50 ηλεκτρικά Honda e και 35 μονάδες Honda Power Manager στο διαχειριστή προγραμμάτων κοινοχρησίας οχημάτων, Mobility, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας ‘V2X Suisse’. Τα οχήματα Honda e θα χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο ενός στόλου κοινής χρήσης οχημάτων σε μία πρωτοποριακή δοκιμή που αξιοποιεί τη λειτουργία αμφίδρομης φόρτισης του Honda e για ανατροφοδότηση της ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο όταν τα οχήματα είναι σταθμευμένα.

 

 

Άλλα projects περιλαμβάνουν τη νέα υπηρεσία έξυπνης φόρτισης e:PROGRESS της Honda. Έχοντας παρουσιαστεί με επιτυχία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η υπηρεσία e:PROGRESS επιτρέπει στους κατόχους EV να μειώνουν το κόστος λειτουργίας ενός EV μεγιστοποιώντας παράλληλα την ποσότητα ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

 

 

Στη Γερμανία, η Honda και η εταιρεία ενέργειας Vattenfall ξεκίνησαν τις πωλήσεις του πρώτου τους κοινού, έξυπνα συνδεδεμένου φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, με την παρουσίαση του Honda Power Charger S+ (4G). Μαζί με το e:PROGRESS, η υπηρεσία αυτή είναι ένα σημαντικό κομμάτι του στόχου της Honda για τη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, συνδέοντας προϊόντα ηλεκτροκινητικότητας και υπηρεσίες ενέργειας, και παράλληλα επεκτείνοντας τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

 

 

Το ταξίδι εξηλεκτρισμού της Honda αποκτά θετική δυναμική

 

 

Για το επόμενο στάδιο του ταξιδιού εξηλεκτρισμού της, η Honda χρησιμοποιεί μία πολύπλευρη στρατηγική με σκοπό την υλοποίηση της δέσμευσής της για ανθρακική ουδετερότητα σε όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες της Honda μέχρι το 2050. Η εταιρεία θα επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά τεχνολογικών μηδενικών εκπομπών ρύπων, μεταξύ των οποίων μπαταρίες στερεάς κατάστασης, συστήματα μπαταριών με δυνατότητα ανταλλαγής, καύσιμα ουδέτερου άνθρακα και κυψέλες υδρογόνου.

 

 

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, όλες οι σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής ηπείρου, θα αυξήσουν την αναλογία πωλήσεων EV και οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCV) στο 40% μέχρι το 2030, και στο 80% μέχρι το 2035. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

 

 

Η Honda διευρύνει τους ορίζοντές της σε νέους τομείς, αντλώντας δύναμη από την μακρά ιστορία της στη δημιουργία μοναδικών και προηγμένων τεχνολογιών και προϊόντων. Στην αεροπλοΐα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και γνώσεις που αποκτήθηκαν από το HondaJet, τη Formula 1 και την ηλεκτροκίνηση, η Honda θα δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο καθέτου απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για μεταφορές από πόλη σε πόλη. Στον τομέα της ρομποτικής, ένα ρομπότ Honda Avatar Robot με πολλά δάχτυλα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη θα ακολουθήσει τα βήματα του ASIMO μέχρι τα τέλη του 2024, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην πράξη τη δεκαετία του 2030.

 

 

Οι φιλοδοξίες της Honda υπερβαίνουν τα σύνορα της Γης, καθώς συνεργάζεται με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) σε κοινή έρευνα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου της εταιρείας για την υποστήριξη ζωής σε μελλοντικά σεληνιακά φυλάκια.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...