Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022

Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022

Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022

Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022
Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022

Η Hyundai Motor παρουσίασε το όραμά της στη CES 2022, ένα όραμα για ένα Νέο Metamobility Concept μέσω της Ρομποτικής & του Metaverse.

 

CES 2022 - Hyundai Motor

CES 2022 – Hyundai Motor

 

Κάτω από το κυρίως θέμα του «Expanding Human Reach», οι παρουσιάσεις της Hyundai Motor αντανακλούσαν πώς το project ρομποτικής της εταιρείας θα οδηγήσει τη στροφή προς τη μελλοντική κινητικότητα, υπερβαίνοντας τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς για να εκπληρώσει την απεριόριστη ελευθερία κινήσεων για την ανθρωπότητα.

 

 

Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης της Hyundai Motor σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας. Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα, η Hyundai Motor έχει εστιάσει στην προώθηση της ρομποτικής για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας. Η εταιρεία βλέπει τη ρομποτική και την κινητικότητα συνδυαστικά, καθώς η μια επιταχύνει την ανάπτυξη της άλλης και το αντίστροφο. Μαζί, σχηματίζουν έναν δυνατό συνδυασμό που θα προσθέσει αξία στην επιχείρηση και θα οδηγήσει στην πρόοδο για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας με ένα οικοσύστημα Mobility of Things (MoT) που βασίζεται στη ρομποτική.

 

 

Υποστηρίζοντας το μελλοντικό της όραμα για τη ρομποτική και την κινητικότητα, η εταιρεία αποκάλυψε τη νέα ιδέα της «Metamobility», με στόχο να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή έξυπνη συσκευή-σύνδεση metaverse που θα επεκτείνει τον ρόλο της κινητικότητας στην εικονική πραγματικότητα (VR), επιτρέποντας τελικά στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς κίνησης στο χρόνο και στο χώρο. Η Hyundai Motor μοιράστηκε επίσης το όραμά της για το πώς τα ρομπότ θα λειτουργούν ως μέσο μεταξύ του πραγματικού κόσμου και των εικονικών χώρων, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν αλλαγές στο metaverse (μετασύμπαν) ώστε να αντικατοπτρίζονται στην πραγματικότητα.

 

 

Συνδέοντας την πραγματική κίνηση με το metaverse μέσω ρομπότ και «Metamobility»

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου της Hyundai Motor στη CES, ο President του Ομίλου Hyundai Motor και Head του τμήματος Transportation-as-a-Service (TaaS) κ. Chang Song, ο Corporate Vice President της Microsoft κ. Ulrich Homann και ο κ. Marc Raibert της Boston Dynamics συζήτησαν σχετικά με το metaverse και το Metamobility.

 

 

Καθώς το metaverse πρόκειται να γίνει ένας καθημερινός χώρος για τους ανθρώπους στο μέλλον, η εταιρεία αναμένει την πιθανή εμφάνιση ενός νέου τύπου πλατφόρμας metaverse στην οποία η διάκριση από την πραγματικότητα θα μπορούσε να εξαφανιστεί, ξεφεύγοντας από την έννοια της VR όπως τη γνωρίζει ο κόσμος σήμερα.

 

 

Αυτό που ήταν μόνο μια εικονική εμπειρία λόγω τεχνολογικών περιορισμών μπορεί τώρα να αντικατοπτρίζεται στον πραγματικό κόσμο μέσω της σύνδεσης έξυπνων συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν απεριόριστη ελευθερία κινήσεων μεταξύ των δύο κόσμων. Η Hyundai Motor ορίζει την έννοια τέτοιων εμπειριών ως Metamobility.

 

 

Η Hyundai Motor αναμένει ότι οι κινητές συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα και τα UAM, θα χρησιμεύουν ως έξυπνες συσκευές για πρόσβαση σε εικονικούς χώρους, ενώ η ρομποτική θα λειτουργεί ως μέσο για τη σύνδεση του εικονικού και του πραγματικού κόσμου. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο που συνδέεται με εικονικούς χώρους μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν διάφορες εμπειρίες VR στο αυτοκίνητο. Ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, ένα αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε χώρο ψυχαγωγίας, αίθουσα συσκέψεων για εργασία ή ακόμα και πλατφόρμα 3D βιντεοπαιχνιδιών.

 

 

Μέσω του Metamobility, τα ρομπότ θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς περιορισμούς του χρόνου και του χώρου, παρέχοντας ένα μέσο σύνδεσης και αλληλεπίδρασης στο μετασύμπαν. Η Hyundai Motor οραματίζεται ένα μετασύμπαν που θα χρησιμοποιεί τα ρομπότ ως μέσο μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού κόσμου, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλλάζουν και να μεταμορφώνουν πραγματικά πράγματα στον πραγματικό κόσμο μέσω μιας σύνδεσης μετασύμπαντος και ρομπότ.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...