Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση

Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση

Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση

Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση
Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση

Η MINI συνδυάζει open-air διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση μηδενικών εκπομπών για πρώτη φορά, με ένα one-off MINI Cooper SE Cabrio που δεν διατίθεται προς πώληση.

 

MINI Cooper SE Cabrio

MINI Cooper SE Cabrio

 

Ως ένα ανοιχτό τετραθέσιο, το MINI Cooper SE Cabrio είναι το μοναδικό στον κόσμο πολυτελές cabrio, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Με αυτή την πρωτοποριακή πρόταση, η Βρετανική premium μάρκα συνδυάζει για πρώτη φορά τον κλασικό σπορ χαρακτήρα, τη μέγιστη open-top διασκεδαστική οδήγηση και την ηλεκτρική κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων.

 

 

Το one-off μοντέλο παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στην παραδοσιακή εκδήλωση «MINI Takes the States» στις ΗΠΑ. Οι φιδίσιοι δρόμοι μεταξύ Burlington στο Vermont και Greenville-Spartanburg στη Νότια Καρολίνα αποδείχτηκαν ιδανικοί για να δώσουν στη συγκεντρωμένη κοινότητα MINI μία πρώτη εντύπωση της χαρακτηριστικής αίσθησης go-kart MINI, με τη μορφή ενός MINI Cooper SE Cabrio.

 

 

Το μοναδικό αυτό όχημα βασίζεται στο αμάξωμα του MINI Cooper S Cabrio. Το ηλεκτροκίνητο MINI Cabrio μοιράζεται επίσης τις ίδιες διαστάσεις – μήκος 3.863 mm με μεταξόνιο 2.495 mm, πλάτος 1.727 mm και ύψος 2.495 mm. Ο χώρος αποσκευών παραμένει επίσης ίδιος με χωρητικότητα 160 l.

 

 

Η τεχνολογία κίνησης προέρχεται από τα κέντρα αριστείας ηλεκτροκίνησης του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ και το Λάντσχουτ. Το MINI Cooper SE Cabrio χρησιμοποιεί τα ίδια εξαρτήματα του συστήματος κίνησης με το τρίθυρο MINI Cooper SE. Η εξαιρετικά αρμονική κατανομή βάρους ανάμεσα στους άξονες, λόγω του μικρού ηλεκτροκινητήρα, ευνοεί τον ευέλικτο και εύκολα ελεγχόμενο χειρισμό του αυτοκινήτου. Με την οροφή κατεβασμένη, τώρα και στο μέλλον.

 

MINI Cooper SE Cabrio

MINI Cooper SE Cabrio

 

Με σαφές βλέμμα στην ηλεκτροκίνηση

 

 

Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp, όπως και στο MINI Cooper SE, μεταφέρει την ευέλικτη οδική συμπεριφορά με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart, στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, και προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα. Με αυτονομία 230 km στον κύκλο δοκιμών WLTP, οι λάτρεις της open- air οδήγησης μπορούν να την απολαμβάνουν σε αστικά περιβάλλοντα αλλά και εκτός των ορίων της πόλης. Το MINI Cooper SE Cabrio συνδυάζει open-top διασκεδαστική οδήγηση με την έξυπνη λειτουργικότητα. Η πλήρως ηλεκτρική και επομένως ιδιαίτερα αθόρυβη υφασμάτινη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίγει και να κλείνει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα. Πιέζοντας ένα μπουτόν, το soft top μπορεί να ενεργοποιείται όταν το όχημα κινείται με 30 km/h προσφέροντας τρεις ρυθμίσεις: ανοιχτό, κλειστό ή τύπου ηλιοροφής.

 

 

Με αυτό το one-off μοντέλο, η MINI απευθύνεται στη συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα φίλων της διάσημης open-air διασκεδαστικής οδήγησης της μάρκας, και ταυτόχρονα, «ηλεκτρίζει» την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου με μία ακόμα κατηγορία – βιώσιμα, διάφανα και ολοκληρωμένα. Ο επιτυχημένος μετασχηματισμός της μάρκας MINI για την ηλεκτρική κινητικότητα καταδεικνύεται με άκρως εντυπωσιακό τρόπο με το MINI Cooper SE. Με άνοδο στη δημοτικότητά του κατά +132%, το μοντέλο έδωσε σημαντική ώθηση στη μάρκα MINI το 2021. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά για το MINI Cooper SE, σχεδόν το ένα στα τρία MINI είναι ήδη ηλεκτροκίνητο. Για να καταστήσει βιώσιμο αυτό τον ενθουσιασμό για την ηλεκτρική οδήγηση, το MINI προσφέρει εύκολη και βολική καθημερινή φόρτιση. Η υπηρεσία MINI Charging παρέχει στους οδηγούς MINI στη Γερμανία ευέλικτες λύσεις για τη φόρτιση στο σπίτι και τη δουλειά, καθώς και πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερη δημόσια δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...