Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»
Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto»

 

Η Nissan εφοδιάζει το νέο LEAF MY21 με τον ήχο «Canto», ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος (AVAS) της εταιρείας.

 

Nissan LEAF MY21 - Canto

Nissan LEAF MY21 – Canto

 

 

Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

 

 

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Nissan LEAF πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

 

 

Το 2017, κατά την τοποθέτησή του στην ομάδα της Nissan Global στην Ιαπωνία, ο Marco Fioravanti, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων στην Nissan AMIEO, είχε τη μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας για όλα τα Nissan EVs. Ξεκινώντας τη διαδικασία ανάπτυξης του «Canto», ο Marco και η ομάδα του εξασφάλισαν ότι η ικανοποίηση και η ασφάλεια των πελατών βρίσκονται στο επίκεντρο της σύνθεσης  αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού.

 

 

Canto

 

 

Οι ηλεκτροκινητήρες χαρακτηρίζονται για τις μηδενικές εκπομπές τους, όχι μόνο όσον αφορά το CO2, αλλά και για την ανύπαρκτη ηχορύπανση, λόγω του ότι είναι σχεδόν αθόρυβοι σε σχέση με τους  κινητήρες καύσης. Για να μεγιστοποιήσει την ευαισθητοποίηση για όλους τους χρήστες του δρόμου, η Nissan συνεργάστηκε με μια ελίτ σχεδιαστών ήχου για να δημιουργήσει τον ήχο «Canto», την εξατομικευμένη ηχητική ταυτότητα της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα.

 

 

Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή.

 

 

Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30km / h, το “Canto” συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες.

 

 

Προσαρμοσμένη εμπειρία

 

 

Οι ήχοι «Canto» στο Nissan LEAF έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί εξειδικευμένα με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό. Από την εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε και επεξεργάζονται τα ηχητικά κύματα, μέχρι τη διασφάλιση ότι η σύνθεση είναι ευδιάκριτη σε πόλεις και δρόμους, αυτή η ειδική έκδοση του «Canto» θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ηχητικό τοπίο των ευρωπαϊκών δρόμων.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...