Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E

Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E

Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E

Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E
Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E

 

Η Nissan προσφέρει ενθουσιασμό στη Formula E συνεχίζοντας τη στρατηγική της για εξηλεκτρισμό και επεκτείνοντας τη δέσμευσή της στην εποχή του Gen3.

 

 

Nissan Formula E Gen3

Nissan Formula E Gen3

 

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E, μέχρι το τέλος της δωδέκατης σεζόν 2025-2026. Για την ιστορία, η Nissan ξεκίνησε στο πρωτάθλημα στην πέμπτη σεζόν, ως ο μόνος ιαπωνικός κατασκευαστής.

 

 

Η εποχή Gen3 του πρωταθλήματος ξεκινά στην ένατη σεζόν 2022-23 και θα διαθέτει ακόμα πιο ισχυρά και ταχύτερα μονοθέσια.

 

 

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

 

 

Η Nissan στις πρώτες σεζόν

 

 

Στις δύο πρώτες σεζόν στην Formula E, η Nissan επικεντρώθηκε στους τεχνικούς στόχους της «Φάσης 1 – από τον δρόμο προς την πίστα», οι οποίοι αντλούσαν εμπειρία και διδάγματα από το LEAF, το πιο αναγνωρίσιμο EV της Nissan, προκειμένου να αναπτύξει τις επιδόσεις του αγωνιστικού μονοθέσιου της Nissan e.dams. Στην πρώτη της σεζόν, η Nissan e.dams ήταν η καλύτερη ομάδα στα προκριματικά του πρωταθλήματος, ενώ στη δεύτερη σεζόν, η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ομάδων.

 

 

Καθώς η ομάδα αγωνίζεται στην τρέχουσα σεζόν 2020-2021 και κοιτάζει προς την εποχή του Gen3 από την ένατη σεζόν, ξεκινά την “Φάση δύο – από την πίστα προς το δρόμο”, με στόχο την μεταφορά της τεχνολογίας της, όπου το τεχνικά “γρήγορο” πρωτάθλημα θα βοηθήσει την Nissan να ενσωματώσει χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την υιοθέτηση των EVs από το αγοραστικό κοινό.

 

 

Οι πρώτοι αγώνες της σεζόν του 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου η Formula E έτρεξε για πρώτη φορά ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA. Ήταν επίσης ο πρώτος νυχτερινός αγώνας της Formula E, με τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται υπό το φώς των προβολέων.

 

 

Ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στη Ρώμη.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...