Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

 

Η Nissan προωθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σε όλο τον κόσμο ως μέρος του στόχου της για τη δημιουργία μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης και πιο περιεκτικής κοινωνίας.

 

Nissan Young Inspectors

Nissan Young Inspectors

 

Με πρωτοβουλίες που προσεγγίζουν την εκπαίδευση από την οπτική γωνία ενός παιδιού, η Nissan ενθαρρύνει τους νέους μαθητές να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά ζητήματα διασκεδάζοντας και παράλληλα ζητώντας τους να σκεφτούν τις τρέχουσες και μελλοντικές λύσεις, στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Δημιουργώντας ευκαιρίες για σκέψη και ανεξάρτητη δράση, μέσω του εκπαιδευτικού διαλόγου και της αλληλεπίδρασης με μοντέλα αυτοκινήτων, οι άνθρωποι της Nissan ανέπτυξαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για να ενθαρρύνουν τη μάθηση και να ανοίξουν έναν κόσμο δυνατοτήτων για το μέλλον.

 

 

Ανταλλαγή γνώσεων και βοήθεια στις κοινότητες

 

 

Η Nissan ελπίζοντας να μεταδώσει στις νεότερες γενιές την τεράστια γνώση και τεχνολογία που έχει συσσωρεύσει επί δεκαετίες στην παραγωγή αυτοκινήτων, αντιλαμβάνεται ότι η ενεργός συμμετοχή στις τοπικές κοινότητες είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Για να αξιοποιήσει καλύτερα την τεχνογνωσία της ως αυτοκινητοβιομηχανία και με το ευρύτερο δυνατό κοινωνικό όφελος, η Nissan έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρεις βασικούς τομείς: περιβαλλοντική συνείδηση, ασφάλεια στην κυκλοφορία και διαφορετικότητα και ένταξη. Το τρίτο, η διαφορετικότητα και η ένταξη, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής ταυτότητας της Nissan.

 

 

Για να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων, η Nissan συμμετέχει σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για την περαιτέρω κατανόηση του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας από τα παιδιά, μεταξύ άλλων τομέων.

 

 

Η Nissan άρχισε να παρέχει περιβαλλοντικά μαθήματα σε τοπικά δημοτικά σχολεία στην Ιαπωνία το 2000. Αυτά τα μαθήματα εντάχθηκαν το 2008 στο Waku-Waku Eco School, όπου waku-waku στα Ιαπωνικά σημαίνει συναρπαστικά. Από την αρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, περισσότερα από 100.000 παιδιά στην Ιαπωνία έχουν συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα. Στην συγκεκριμένη δράση, εργαζόμενοι της Nissan προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να δώσουν διαλέξεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ διενεργούν πειράματα με μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και test drive με το Nissan LEAF, προκειμένου να ενθαρρύνουν τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους, για τον κόσμο γύρω τους.

 

 

Πρωτοβουλίες εκτός Ιαπωνίας

 

 

Τα προγράμματα που ξεκίνησαν στην Ιαπωνία αναπτύσσονται τώρα στο εξωτερικό με εξατομικευμένη προσέγγιση. Για παράδειγμα, στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, το Nissan Skills Foundation, που ιδρύθηκε το 2014, υποδέχθηκε περισσότερους από 65.000 μαθητές. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων με επίκεντρο το STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), ο στόχος του ιδρύματος είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μελλοντικής γενιάς ηγετών στην βιομηχανία.

 

 

Το Monozukuri Caravan είναι ένα ακόμα πρόγραμμα που λειτουργεί τώρα στην περιοχή, καλωσορίζοντας κάθε χρόνο περισσότερους από 4.500 μαθητές δημοτικού. Για τον εορτασμό της 35ης επετείου του εργοστασίου του Sunderland τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει για μαθητές σε όλα τα σχολεία στα βορειοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με την επέκταση των δραστηριοτήτων σε αυτή τη σημαντική για την Nissan περιοχή, το πρόγραμμα στοχεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων μαθητών στην παραγωγή, προσφέροντας μια οπτική από τη διαδικασία.

 

 

Συναφείς πρωτοβουλίες της Nissan λαμβάνουν χώρα και στην Κίνα, όπου ένα εκατομμύριο μαθητές δημοτικού σε περισσότερα από 750 σχολεία, σε 15 επαρχίες, έχουν συμμετάσχει στο Nissan Dream Classroom, από την έναρξή του το 2013. Σε συνεργασία με την UNESCO, το περιεχόμενο και η κλίμακα του προγράμματος επεκτείνονται χρόνο με τον χρόνο.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...