Νέα Mercedes EQA

Νέα Mercedes EQA

Νέα Mercedes EQA

Νέα Mercedes EQA
Νέα Mercedes EQA

Η νέα Mercedes EQA, ηλεκτρική και compact, αποτελεί το νέο, βασικό μοντέλο για την είσοδο στον εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ.

 

 

Νέα Mercedes EQA

Νέα Mercedes EQA

 

Η «ηλεκτρική» αισθητική της σχεδίασής της αποπνέει την χαρακτηριστική σύγχρονη πολυτέλεια της μάρκας MercedesEQ. Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς όπως η αποτροπή ατυχημάτων, η προνοητική και, συνεπώς, ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική λειτουργίας και η Πλοήγηση με Electric Intelligence (Ηλεκτρική Νοημοσύνη). Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει διάφορες εκπληκτικές λειτουργίες της MercedesBenz, όπως το ENERGIZING Comfort και το MBUX (MercedesBenz User Experience).Το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας compactΗ EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας compact αυτοκινήτων MercedesBenz. Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα. Η νέα EQA κατασκευάζεται στο Rastatt (Γερμανία) και στο Πεκίνο (Κίνα). Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της MercedesBenz με έδρα το Kamenz. Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας προετοιμάζεται να παράγει και τα συστήματα μπαταριών των compact μοντέλων MercedesEQ. Από την άνοιξη του 2021, το ηλεκτρικό compact SUV θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης.

 

 

Νέα Mercedes EQA

Νέα Mercedes EQA

 

Κύρια χαρακτηριστικά

 

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km) με 140 kW και αυτονομία κατά NEDC 486 χιλιομέτρων . Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh. Για να ικανοποιεί τα υψηλά πρότυπα άνεσης που χαρακτηρίζουν τη μάρκα ως προς τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα.Εξαιρετική σχεδίαση και σύγχρονη πολυτέλειαΗ EQA εξοπλίζεται με την επένδυση μάσκας black panel με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της MercedesEQ. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων MercedesEQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω. Μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το εσωτερικό των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια. Γαλάζιες λεπτομέρειες μέσα στον προβολέα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα της εμφάνισης MercedesEQ. Τα πίσω φώτα LED ενσωματώνονται άρτια με τη στενή φωτεινή λωρίδα LED, δίνοντας έμφαση στο πλάτος του πίσω τμήματος της EQA. Επίσης, η πινακίδα κυκλοφορίας έχει μεταφερθεί στον προφυλακτήρα. Αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο διατίθενται προαιρετικά ζάντες αλουμινίου με δίχρωμη ή τρίχρωμη σχεδίαση και μέγεθος έως 20 ίντσες, ορισμένες από τις οποίες έχουν διακοσμητικά στοιχεία σε rosé gold ή blue.

 

 

Πλοήγηση με Ηλεκτρική ΝοημοσύνηΆλλο ένα στοιχείο του εξοπλισμού που αυξάνει την καθημερινή πρακτικότητα της EQA είναι η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη, η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον εκάστοτε προορισμό. Με βάση συνεχείς προσομοιώσεις αυτονομίας, το σύστημα λαμβάνει υπόψη πιθανές αναγκαίες στάσεις για φόρτιση καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τοπογραφία της διαδρομής και οι καιρικές συνθήκες. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αντιδρά δυναμικά σε αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην κατάσταση της κυκλοφορίας ή το προσωπικό στυλ οδήγησης.Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 450.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες Mercedes-EQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων για να φορτίζουν τα οχήματά τους, ενώ παράλληλα επωφελούνται από μία ενιαία & προνομιακή τιμολόγηση με απλές διαδικασίες χρέωσης.Επιπρόσθετα, το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 175.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Mercedes-Benz εξασφαλίζει τη μετέπειτα αντιστάθμιση με πράσινη ενέργεια.

 

Ηλεκτρική EQA

Ηλεκτρική EQA

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά μοντέλου   

EQA 250

Διάταξη συστήματος μετάδοσης κίνησης

 

Μπροστά

Ηλεκτροκινητήρας, μπροστινός άξονας

Μοντέλο

Ασύγχρονος κινητήρας

Ονομαστική ισχύς

kW

140

Ονομαστική ροπή

Nm

375

Επιτάχυνση 0-100 km/h

s

8,9

Τελική ταχύτητα

km/h

160

Χωρητικότητα μπαταρίας, ωφέλιμη (NEDC)

kWh

66,5

Μικτή κατανάλωση καυσίμου (NEDC)

kWh/100 km

15,7

Αυτονομία κατά NEDC4

χλμ.

486

Χρόνος φόρτισης σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης (φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα)

ώρες

5:45

Χρόνος φόρτισης σε σταθμό ταχείας φόρτισης (DC)

λεπτά

30

Υψηλό επίπεδο εξοπλισμούΕπίσης, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (MercedesBenz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό. Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα με τη βοήθεια διάφορων επιλογών. Κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος: ο πανίσχυρος υπολογιστής, οι φωτεινές οθόνες και τα άψογα γραφικά, η προσαρμόσιμη προβολή, η έγχρωμη οθόνη Headup (προαιρετικός εξοπλισμός), η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα (προαιρετικός εξοπλισμός), το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes».Το εικονίδιο MercedesEQ στην οθόνη μέσων μπορεί να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των μενού που αφορούν τις επιλογές φόρτισης, την ηλεκτρική κατανάλωση και τη ροή ενέργειας. Η δεξιά οθόνη στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων είναι βαττόμετρο αντί για στροφόμετρο. Στο επάνω τμήμα εμφανίζει το ποσοστό ισχύος που χρησιμοποιείται και το κάτω τμήμα την ανάκτηση ενέργειας. Η αριστερή οθόνη μπορεί να χρησιμοποιείται για να εμφανίζει την αυτονομία και την άφιξη στον προορισμό με ή χωρίς ενδιάμεση στάση φόρτισης. Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες: κατά τη διαδικασία ενίσχυσης (boost), για παράδειγμα, η οθόνη γίνεται λευκή. Ανάλογα με τη διάθεση, ή για να ταιριάζει με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά στυλ. Η έκδοση Progressive περιλαμβάνει ένα ειδικό χρωματικό συνδυασμό MercedesEQ.Είσοδος στον κόσμο της MercedesEQΟ πλούσιος βασικός εξοπλισμός της EQA περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς LED High Performance με προσαρμοζόμενη υποβοήθηση προβολέων, το πίσω καπό EASYPACK με ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, διπλή ποτηροθήκη, πολυτελή καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη τετραπλής ρύθμισης, κάμερα οπισθοπορείας για περισσότερη ευκολία και καλύτερη ορατότητα κατά τους ελιγμούς, και δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα Infotainment MBUX (MercedesBenz User Experience) και η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη. Το νέο μοντέλο μπορεί να προσαρμόζεται στις προσωπικές επιθυμίες με τις δύο γραμμές εξοπλισμού AMG Line και Electric Art, καθώς και με το πακέτο Night.

 

 

Interior look

Interior look

 Σύνδεσμος ρυμουλκούμενου με γρήγορη κι εύκολη απασφάλισηΠροαιρετικά για την EQA προσφέρεται ένα σύνδεσμος ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP. Ιδιαίτερα εξυπηρετικό χαρακτηριστικό είναι το ηλεκτρικό σύστημα ασφάλισης της κεφαλής του κοτσαδόρου. Ο διακόπτης απασφάλισης και η ενδεικτική λυχνία βρίσκονται στο πίσω καπό. Αφού απασφαλίσει η κεφαλή του κοτσαδόρου, μπορεί είτε να εκτείνεται προς τα έξω είτε, όταν δεν χρησιμοποιείται, να εισάγεται στην επένδυση του πίσω προφυλακτήρα. Το φορτίο ρυμούλκησης (με/χωρίς φρένο) της EQA 250 ανέρχεται σε 750 κιλά, ενώ το φορτίο στο σημείο σύνδεσης σε 80 κιλά. Ο σύνδεσμος ρυμουλκούμενου έχει εγκριθεί για χρήση με σχάρα ποδηλάτου. Τα μοντέλα με τετρακίνηση θα μεταφέρουν ακόμη μεγαλύτερο φορτίο ρυμούλκησης.Εύκολη φόρτιση και τρόποι πληρωμήςΜε το Mercedes me Charge, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 450.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες MercedesEQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων, ακόμη και στο εξωτερικό. Με μία εγγραφή, μπορούν να επωφελούνται από μία απλή διαδικασία χρέωσης.

 

 

Detail

Detail

 

Πράσινη φόρτισηΤο Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 175.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η MercedesBenz εξασφαλίζει τη μετέπειτα αντιστάθμιση με πράσινη ενέργεια.

 

 

Μεγαλύτερη αυτονομία με μικρότερο συντελεστή οπισθέλκουσαςΗ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση σημαίνει υψηλή αποδοτικότητα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η EQA είναι το πρώτο μοντέλο της MercedesEQ, η αεροδυναμική του οποίου εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αεροδυναμική σήραγγα κατέδειξαν μία τιμή Cd 0,28, επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των ψηφιακών προσομοιώσεων. Η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,47 m2. Στα σημαντικότερα μέτρα αεροδυναμικής συγκαταλέγονται το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης, η αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, το πολύ ομαλό υποδάπεδο χωρίς καθόλου σχεδόν ανοίγματα, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς.Συστηματική μείωση των θορύβων και εκτενής μόνωσηΚαταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει το υψηλό επίπεδο άνεσης που χαρακτηρίζει τη μάρκα με χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, όπως η συστηματική απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόστηκαν επίσης πολυάριθμα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης αερομεταφερόμενων θορύβων.Ευφυή συστήματα υποβοήθησηςΣτο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και η ενεργή υποβοήθηση πέδησης. Σε κρίσιμες περιστάσεις, σκοπός της ενεργής υποβοήθησης πέδησης είναι να προλαμβάνει την πρόσκρουση μέσω αυτόνομης επιβράδυνσης ή να μετριάζει τη σοβαρότητά της. Με κανονικές ταχύτητες πόλης, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει όταν ανιχνεύονται σταματημένα οχήματα και πεζοί που διασχίζουν τον δρόμο. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Το σύστημα υποβοήθησης ECO συντελεί στην εξαιρετικά ήρεμη οδήγηση με τη βοήθεια του DISTRONIC.

 

 

Lights detail

Lights detail

 

Γνήσια Mercedes και στην προστασία επιβατώνΣτο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακος γονάτων για τον οδηγό και αερόσακοι παραθύρων. Οι αερόσακοι παραθύρων καλύπτουν την πρώτη και τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Οι αερόσακοι θώρακα-λεκάνης μπροστά περιλαμβάνονται επίσης στο βασικό εξοπλισμό, και διατίθεται προαιρετικά για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σε συνδυασμό με το σύστημα PRESAFE (προαιρετικός εξοπλισμός), τα μπροστινά καθίσματα εξοπλίζονται με ηλεκτρικούς, επαναφερόμενους εντατήρες ζωνών ασφαλείας.Εσωτερικός διάκοσμος με κρυφό φωτισμόΣτο εσωτερικό της EQA υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εντείνουν τον ηλεκτρικό της χαρακτήρα. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, περιλαμβάνουν τον διάκοσμο με κρυφό φωτισμό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά η MercedesBenz. Άλλα αποκλειστικά στοιχεία είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα rosé gold στα στόμια αεραγωγών, στα καθίσματα και στο κλειδί οχήματος. Το ειδικό μοντέλο Edition 1 διαθέτει επίσης διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της MercedesEQ. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες ηλεκτρικού οχήματος, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε rosé gold και blue χρώμα. Το πλακίδιο MercedesEQ στην οθόνη μέσων μπορεί να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των μενού που αφορούν τις επιλογές φόρτισης, την ηλεκτρική κατανάλωση και τη ροή ενέργειας.Η ανακοίνωση των τιμών και κατά συνέπεια η εμπορική διάθεση της νέας EQA στη χώρα μας θα γίνει τον Φεβρουάριο.
#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...