Νέα SKODA FABIA

Νέα SKODA FABIA

Νέα SKODA FABIA

Νέα SKODA FABIA
Νέα SKODA FABIA

 

Η εταιρεία αποκαλύπτει τη νέα SKODA FABIA μέσω φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα και δείχνουν το – ακόμα καμουφλαρισμένο – μοντέλο.

 

 

 

New SKODA FABIA - camouflage

New SKODA FABIA – camouflage

 

Αν και δυσδιάκριτες, οι εξωτερικές γραμμές εντυπωσιάζουν. Σύμφωνα μάλιστα με τη SKODA AUTO, η νέα FABIA θα προσφέρει μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους και αυξημένη άνεση. Επιπλέον, χάρη σε προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης οδηγού θα παρέχει ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Παράλληλα, περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά το ντεμπούτο της, η νέα FABIA θα παραμείνει πιστή στις κλασσικές αξίες της SKODA όπως ποιότητα, αξιοπιστία, υψηλή χρηστικότητα και εξαιρετική πρακτικότητα.

 

 

Συνεχίζοντας μια επιτυχή πορεία

 

 

Η τέταρτης γενιάς SKODA FABIA συνεχίζει μία εξαιρετική ιστορία επιτυχίας που ξεκίνησε το 1999. Σε 22 χρόνια έχουν πουληθεί περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μονάδες του δημοφιλούς αυτοκινήτου. Ο συγκεκριμένος αριθμός καθιστά μάλιστα τη FABIA ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία του. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων του αυτοκινήτου για πολλά χρόνια, με την Τσεχία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν.

 

 

Το νέο μοντέλο είναι η πρώτη SKODA FABIA που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group. Το γεγονός αυτό, έχει άμεση επίδραση στις διαστάσεις του μοντέλου. Με μήκος 4,107 μέτρα, πλάτος 1,78 μέτρα, ύψος 1,46 μέτρα και μεταξόνιο 2,564 μέτρα, η νέα FABIA είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα στην κατηγορία της.

 

 

 

Side

Side

 

Καλύτερη αεροδυναμική και αποτελεσματική ψύξη

 

 

Οι μηχανικοί της SKODA αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην αεροδυναμική εξέλιξη της νέας FABIA. Σε διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων έγιναν περισσότερες από 3.000 προσομοιώσεις ρευστοδυναμικής, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Υιοθετήθηκαν πολυάριθμες καινοτόμες λύσεις. Ανάμεσά τους και ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ροής αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, για καλύτερη αεροδυναμική παράλληλα με αποτελεσματική ψύξη. Ως αποτέλεσμα, η νέα SKODA FABIA έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,28, εντυπωσιακά χαμηλότερο από αυτόν του προηγούμενου μοντέλου (0,32). Η νέα FABIA θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στην κατηγορία της. Αυτό μάλιστα αναμένεται να έχει αντίκτυπο τόσο στις επιδόσεις όσο και στη μέση κατανάλωση του μοντέλου.

 

 

Το όχημα εσωτερικά

 

 

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας με συμμετρικό ταμπλό οργάνων με την κεντρική, ελεύθερη οθόνη που πρωτοπαρουσιάστηκε στα άλλα σύγχρονα μοντέλα της μάρκας και τις οριζόντιες διακοσμητικές λωρίδες με διαφορετικό χρώμα (ανάλογα με τη γραμμή επένδυσης), που τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού. Επιπλέον, το Virtual Cockpit θα κάνει το ντεμπούτο του στη νέα FABIA.

 

 

 

Action

Action

 

Κινητήρια συστήματα

 

 

Σε επίπεδο κινητήριων συστημάτων, θα υπάρχει επιλογή από πέντε προηγμένους και αποδοτικούς τρικύλινδρους ή τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες. Οι συγκεκριμένοι ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του μοντέλου, με χωρητικότητα ανάμεσα σε 1,0 και 1,5 λίτρα και ισχύ από 65 έως 150 PS. Στην κορυφή της γκάμας ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI με ισχύ 150 PS (110 kW). Συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο DSG ως στάνταρ.

 

 

Ασφάλεια και τεχνολογίες

 

 

Η νέα FABIA θα διαθέτει τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, προερχόμενα από μεγαλύτερα μοντέλα της SKODA. Οι επιβάτες της νέας FABIA θα προστατεύονται από έως και εννέα αερόσακους σε περίπτωση ατυχήματος ενώ θα είναι διαθέσιμα σημεία αγκύρωσης/πρόσδεσης ISOFIX για παιδικά καθίσματα – για πρώτη φορά και για το κάθισμα του συνοδηγού. Ο ολοκληρωμένος εξοπλισμός ασφάλειας καθιστά την FABIA ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του.

 

 

Φυσικά, η SKODA εξοπλίζει τη νέα FABIA με έναν μεγάλο αριθμό Simply Clever εφαρμογών, για κορυφαία χρηστικότητα στην κατηγορία της. Συνολικά 13 νέες λύσεις κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα FABIA, ανεβάζοντας τις συνολικές επιλογές πρακτικών Simply Clever λεπτομερειών στο νέο μοντέλο, στις 43. Ανάμεσά τους, η αναδιπλούμενη πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, μια ευέλικτη θήκη αποθήκευσης κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών (τέλειος χώρος αποθήκευσης για παλτά ή μπουφάν), μια επιπλέον υποδοχή USB-C στην πίσω πλευρά του κεντρικού καθρέφτη και, για τους πίσω επιβάτες, δύο τσέπες αποθήκευσης smartphone στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

 

 

Η νέα SKODA FABIA θα αποκαλυφθεί πλήρως τους επόμενους μήνες ενώ στην Ελλάδα αναμένεται προς το τέλος του χρόνου.

 

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...