Νέο Honda Civic e:HEV

Νέο Honda Civic e:HEV

Νέο Honda Civic e:HEV

Νέο Honda Civic e:HEV
Νέο Honda Civic e:HEV

Η Honda αποκάλυψε το νέο Honda Civic e:HEV – την 11η γενιά του εμβληματικού μοντέλου της – που συνδυάζει ισχυρές επιδόσεις και αποδοτικότητα με βελτιωμένα επίπεδα άνεσης εσωτερικού και συνολικής χρηστικότητας.

 

Νέο Honda Civic e:HEV

Νέο Honda Civic e:HEV

 

Υιοθετώντας την αποδεδειγμένη τεχνολογία e:HEV της Honda, ως στάνταρ σύστημα κίνησης, το νέο Civic ολοκληρώνει την αποστολή της μάρκας να εξηλεκτρίσει όλα τα mainstream Ευρωπαϊκά μοντέλα της μέχρι τα τέλη του 2022.

 

 

«Συναρπαστική» σχεδιαστική προσέγγιση

 

 

Στην καινούργια εκδοχή του, το Civic ενσαρκώνει μία νέα, προοδευτική, ‘συναρπαστική‘ σχεδιαστική προσέγγιση. Σε συνδυασμό με την αρχή εξέλιξης της Honda, ‘ManMaximum, MachineMinimum’ (M/M), αυτή η κοινή φιλοσοφία έχει διαμορφώσει όλες τις πτυχές σχεδίασης και εξέλιξης του Civic.

 

 

Το νέο Civic διαθέτει μία κομψή και σπορ σιλουέτα, που έχει επιτευχθεί με το χαμήλωμα της γραμμής του καπό κατά 25mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ οι γυάλινες επιφάνειές του έχουν αυξηθεί δημιουργώντας την αίσθηση ενός φωτεινού και ευάερου εσωτερικού. Απέριττες, διακριτικές επιφάνειες αποπνέουν μία αίσθηση εκλεπτυσμένης, premium ποιότητας, ενώ οι πιο τονισμένες μεσαίες και χαρακτηριστικές γραμμές υπογραμμίζουν τις κύριες λεπτομέρειες.

 

 

Η κάτω χαρακτηριστική γραμμή αναδεικνύει την επιβλητική σιλουέτα του αυτοκινήτου, και παράλληλα βελτιώνει την ορατότητα από τα πίσω καθίσματα. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά Civic, η βάση της κολόνας Α έχει τοποθετηθεί πιο πίσω για να ευθυγραμμιστεί με το κέντρο των μπροστινών τροχών, στοιχείο το οποίο προσδίδει στο αυτοκίνητο μια πιο ισορροπημένη αναλογία στο προφίλ, καθώς και μια πιο φαρδιά παρουσία που δηλώνει αυτοπεποίθηση, υπό όλες τις γωνίες. 

 

 

Παρά τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση, η διάσημη πρακτικότητα και η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της οικογένειας Civic παραμένει βασικό χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα, οι πλαϊνοί καθρέπτες είναι πλέον τοποθετημένοι απευθείας στις εμπρός πόρτες, συμβάλλοντας στη μείωση των περιττών τυφλών σημείων και υποστηρίζοντας την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

 

Interior look

Interior look

 

Εσωτερικό

 

 

Στο εσωτερικό του Civic, ο οριζόντιος σχεδιασμός του ταμπλό τονίζει το πλάτος της καμπίνας, το οποίο σε συνδυασμό με ένα ευρύτερο πεδίο ορατότητας, πετυχαίνει μία αίσθηση ανοιχτού και ευάερου περιβάλλοντος. Στο εσωτερικό, χρησιμοποιούνται νέα, υψηλής ποιότητας υλικά ως προς την αφή τους, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μεταλλική λεπτομέρεια του αεραγωγού σε σχήμα πλέγματος που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Στην έκδοση Advance, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του μία έγχρωμη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη LCD 10,2 ιντσών για βελτιωμένη ορατότητα.

 

 

Το νέο Civic προσφέρει ένα διαισθητικό πακέτο ενημέρωσης & ψυχαγωγίας. Το μέγεθος της κεντρικής οθόνης αφής έχει αυξηθεί σε εννέα ίντσες ενώ, ενώ χάρη στην πιο εργονομική θέση της, είναι λιγότερο κουραστική για τα μάτια. Το σύστημα ολοκληρώνεται με συμβατότητα ασύρματων Apple CarPlay και Android Auto για να μπορούν οι επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι εν κινήσει.

 

 

Επιπλέον, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών οι εκδόσεις Elegance και Sport φέρουν οκτώ ηχεία, ενώ η Advance διαθέτει 12 premium ηχεία BOSE για μία ηχητική εμπειρία αίθουσας συναυλιών.

 

 

Προηγμένο και αποδοτικό σύστημα e:HEV

 

 

Η αποδεδειγμένη τεχνολογία e:HEV (hybrid electric vehicle) της Honda προσφέρεται στάνταρ και στο πλαίσιο της εφαρμογής της στο Civic περιλαμβάνει: μία νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με 72 κυψέλες και δύο συμπαγείς, αλλά ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με ένα πρόσφατα εξελιγμένο 2λιτρο κινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Συνδυαστικά, το σύστημα μετάδοσης κίνησης αποδίδει μέγιστη ισχύ 135kW και ροπή 315Nm. Η τελευταία έκδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης έχει αρκετά νέα στοιχεία στην αρχιτεκτονική του, τα οποία βοηθούν στην επίτευξη θερμικής απόδοσης που φτάνει το 41% – από τις υψηλότερες τιμές στην αυτοκινητοβιομηχανία για αυτοκίνητο παραγωγής.

 

 

Οι δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται για να παρέχουν την κύρια κινητήρια δύναμη στο νέο Civic. Ο θερμικός κινητήρας ελέγχεται από μία νέα, συμπαγή μονάδα (Power Control) η οποία βρίσκεται τώρα κάτω από το καπό, μαζί με το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

 

 

Το προηγμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να εναλλάσσεται απρόσκοπτα μεταξύ των λειτουργιών EV, Hybrid και Engine, χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. Τέσσερα προφίλ οδήγησης – Eco, Normal, Sport και ένα νέο Individual mode, που επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο του κινητήρα, του κιβωτίου και της οθόνης ενδείξεων, μπορούν να επιλέγονται από τον οδηγό, για προσαρμογή της απόκρισης του οχήματος ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

Detail

Detail

 

Honda SENSING

 

 

Το νέο Civic διαθέτει επίσης την εκτεταμένη σουίτα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού Honda SENSING. Μία νέα, εμπρός ευρυγώνια κάμερα 100-μοιρών και η αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης βελτιώνουν την ικανότητα του Civic να εντοπίζει πεζούς, διαγραμμίσεις του δρόμου, όρια των δρόμων, και άλλα οχήματα όπως μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. Για πρώτη φορά, το νέο Civic εφοδιάζεται με αισθητήρες sonar – τέσσερις μπροστά και τέσσερις πίσω. Πλέον του βελτιωμένου Collision Mitigation Braking System, του Lane Keep Assist και της τεχνολογίας iACC, τα συστήματα Low Speed Braking Control, Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor και Traffic Jam Assist είναι οι νέες προσθήκες στην ολοκληρωμένη προσφορά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας του Civic.

 

 

Εκτός από τη νέα τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας, νέα δομικά στοιχεία έχουν επίσης ενσωματωθεί ώστε να επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας του Euro NCAP. Μεταξύ αυτών είναι: πρόσθετες δοκοί στις πόρτες που βελτιώνουν την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις, ελάσματα ασφαλείας στον εμπρός προφυλακτήρα που απορροφούν την ενέργεια σύγκρουσης για το περιορισμό των τραυματισμών των γονάτων και των κάτω άκρων, συνολικά 11 αερόσακοι, μεταξύ των οποίων πλευρικοί για τα πίσω καθίσματα, αερόσακοι γονάτων για τα εμπρός καθίσματα για τον περιορισμό των τραυματισμών σε μία εμπρόσθια σύγκρουση και ένας εμπρός κεντρικός αερόσακος για το κάθισμα του οδηγού που εμποδίζει τον οδηγό να πέσει πάνω στο συνοδηγό σε μία πλευρική σύγκρουση.

 

 

Από το 1972 που κυκλοφόρησε, το Civic έχει πουλήσει πάνω από 27.5 εκατομμύρια μονάδες σε 170 χώρες. Το νέο Civic βασίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων γενεών και υπόσχεται να θέσει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία όταν φτάσει στην Ευρώπη από το Φθινόπωρο 2022.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...