Ο Francois Leboine στη Stellantis

Ο Francois Leboine στη Stellantis

Ο Francois Leboine στη Stellantis

Ο Francois Leboine στη Stellantis
Ο Francois Leboine στη Stellantis

 

Ο Francois Leboine στη Stellantis, με τον 46χρονο να εντάσσεται στο τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας από την 1η Ιουνίου του 2021.

 

 

Abarth - Leboine

Abarth – Leboine

 

Απόφοιτος του Royal College of Art και στο παρελθόν Επικεφαλής του Renault Advanced Design, ο κ. Leboine είναι ένας παθιασμένος με τις όμορφες αναλογίες σχεδιαστής, ο οποίος στην πορεία του δημιούργησε μερικά από τα πλέον ελκυστικά αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά και πρωτότυπα.

 

 

Το στρατηγικό του όραμα θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στην εξέλιξη των Fiat και Abarth σε συνεργασία με τον CEO των μαρκών, κ. Olivier François.

 

 

Ο κ. JeanPierre Ploué, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Stellantis δήλωσε σχετικά: «με χαρά υποδεχόμαστε έναν ταλαντούχο σχεδιαστή με αναγνωρισμένη επαγγελματική αξία. Η μοντέρνα σχεδιαστική του αντίληψη και η ξεχωριστή του προσωπικότητα θα αποτελέσουν βασική κινητήριο δύναμη στο ρόλο του για τη μελλοντική εξέλιξη των Fiat και Abarth».

 

 

Ήδη από τη δεκαετία του 1950, η Fiat είχε αναπτύξει ένα πλήρες κέντρο σχεδιασμού, μέσα από το οποίο δημιουργήθηκαν μερικά από τα πλέον θρυλικά αυτοκίνητα στην ιστορία, όπως τα 500, 128, 127 αλλά και το Autobianchi A112. Στο πέρασμα των χρόνων ιδιοφυείς σχεδιαστές-μηχανικές άφησαν το στίγμα τους, από τους Dante Giacosa και Pio Manzù μέχρι τον Chris Bangle, τον Roberto Giolito, αλλά και τον Ανδρέα Ζαπατίνα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...