Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά

Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά

Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά

Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά
Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά

 

Το νέο 5θυρο Mini Cooper εντυπωσιάζει σχεδιαστικά χάρη στις φρέσκιες πινελιές και τη μοναδική οροφή Multitone Roof, στοιχεία που ενισχύουν τη γοητεία του.

 

 

Mini Cooper S 5

Mini Cooper S 5

 

 

Στην οικογένεια του πολυτελούς μικρού μοντέλου MINI, το νέο 5θυρο MINI είναι το καλύτερο παράδειγμα δημιουργικής χρήσης χώρου σε στυλ ΜΙΝΙ. Το 5θυρο MINI συνδυάζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση και το εξατομικευμένο στυλ με κορυφαία λειτουργικότητα. Τώρα, φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές, η οροφή Multitone Roof, που είναι μοναδική στο περιβάλλον του ανταγωνισμού, ένα ανανεωμένο εσωτερικό ανώτερης ποιότητας, και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού καθιστούν την πεντάθυρη έκδοση του MINI ακόμα πιο ελκυστική. Το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του 5υρου MINI θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2021.

 

 

Προσφέροντας σχεδόν τα πάντα

 

 

Το 5θυρο MINI προσφέρει όλες τις αρετές ενός μικρού αυτοκινήτου της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας. Διαθέτει μάλιστα αισθητά αυξημένα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας για επιβάτες και αποσκευές. Το μεταξόνιο, το οποίο είναι 72 mm μακρύτερο από του 3θυρου MINI, και το αυξημένο μήκος του αμαξώματος στα 160 mm κάνουν όλη τη διαφορά. Στην κυκλοφορία της πόλης, το 5υρο MINI είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορεί μάλιστα να χωρέσει σε στενούς χώρους στάθμευσης, εάν χρειαστεί. Στο πίσω τμήμα διατίθενται τρία καθίσματα. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις πρόσθετες πόρτες όταν εισέρχονται στην καμπίνα και από τον αισθητά αυξημένο χώρο για τα πόδια, το κεφάλι και εν γένει από το πλάτος του εσωτερικού. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των στάνταρ διαιρούμενων (60:40) πλατών των πίσω καθισμάτων από 278 μέχρι 941 λίτρα. Αυτό βέβαια ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

 

 

Detail

Detail

 

Συνδυασμός που κερδίζει

 

 

Ο συνδυασμός διασκεδαστικής οδήγησης και πρακτικότητας έτυχε ενθουσιώδους αποδοχής από την πρώτη στιγμή. Εισάγοντας μία νέα αυτοκινητιστική φιλοσοφία στη μικρή κατηγορία, το MINI κατάφερε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα target groups. Παράλληλα πέτυχε να πείσει τους υποψήφιους πελάτες με τον ενθουσιώδη χαρακτήρα του. Περισσότερα από 500.000 5θυρα MINI έχουν ήδη πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Μόνο το 2020, πάνω από 56.000 φίλοι της μάρκας MINI επέλεξαν αυτό το μοντέλο.

 

 

Με την προσεκτικά ανανεωμένη σχεδίαση του 5θυρου MINI, δημιουργούνται τώρα οι καλύτερες συνθήκες για τη συνέχιση αυτού του success story. Η νέα, απέριττη και ιδιαίτερα καθαρή σχεδιαστική γλώσσα, κατευθύνει το βλέμμα στα απαραίτητα. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, η εξαγωνική μάσκα και οι στρογγυλοί προβολείς είναι στοιχεία κλειδιά στη σχεδίαση. Οι προβολείς LED περιλαμβάνονται τώρα στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα πίσω φώτα LED με το χαρακτηριστικό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack).

 

 

Οροφή Multitone Roof

 

 

Εκτός από το διευρυμένο πεδίο χρήσης του Piano Black στο εξωτερικό, η οροφή Multitone Roof, που επίσης διατίθεται προαιρετικά, προσφέρει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης στο εξωτερικό του 5θυρου μοντέλου. Καθώς η επιφάνεια της οροφής εκτείνεται παράλληλα με το μεταξόνιο συγκριτικά με το 3θυρο MINI, η χρωματική διαβάθμιση που ξεκινά με San Marino Blue, συνεχίζεται με Pearly Aqua και ολοκληρώνεται με Jet Black στο πίσω τμήμα της Multitone Roof είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

 

 

Αυτή η τεχνική διαδοχικής εφαρμογής τριών αποχρώσεων είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικασία παραγωγής του Βρετανικού εργοστασίου της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Παρόλα αυτά, ανεπαίσθητες αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο είναι πάντα αναμενόμενες λόγω της επιρροής των διαφορετικών εξωτερικών συνθηκών. Ως αποτέλεσμα, κάθε 5θυρο MINI με οροφή Multitone Roof που περνά από τη γραμμή παραγωγής είναι μοναδικό.

 

 

Η οροφή Multitone Roof μπορεί να συνδυάζεται με όλους σχεδόν τους εξωτερικούς χρωματισμούς που διατίθεται για το 5θυρο MINI. Μεταξύ αυτών έχουμε το νέο μεταλλικό χρώμα Rooftop Grey. Το εξίσου ισχυρό και κομψό γκρι φινίρισμα αμαξώματος, με ασημί λάμψη, συμπληρώνει ιδανικά την εντυπωσιακή οροφή.

 

 

 

Interior look

Interior look

 

Εσωτερικό με χαρακτηριστικά άνεσης

 

 

Στο εσωτερικό του 5θυρου MINI, η ευρυχωρία συνδυάζεται τώρα με ένα προηγμένο, υψηλής ποιότητας cockpit και νέα χαρακτηριστικά άνεσης. Οι κεντρικοί αεραγωγοί, που έρχονται πρόσωπο με τις επιφάνειες του εσωτερικού, και η νέα σχεδίαση του κεντρικού οργάνου, που φιλοξενεί την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών (στάνταρ), συνθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον που αποπνέει την αίσθηση της ποιότητας. Στην πλευρά του οδηγού, ξεχωρίζει η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών (προαιρετική) και το σπορ δερμάτινο τιμόνι (στάνταρ) με ανασχεδιασμένα πολυλειτουργικά μπουτόν. Για τις κρύες ημέρες, διατίθεται τώρα προαιρετικά για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι.

 

 

Ο φωτισμός και τα φώτα συνεισφέρουν περισσότερο από ποτέ στην αίσθηση θαλπωρής και άνεσης στο εσωτερικό του 5θυρου ΜΙΝΙ. Το φόντο απεικόνισης στην οθόνη του κεντρικού οργάνου και στην οθόνη του ψηφιακού cockpit μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού. Τα “Lounge” και “Sport” modes έχουν τη δική τους χρωματική φιλοσοφία. Το φόντο απεικόνισης μπορεί να συνδυάζονται με τα MINI Driving Modes. Μάλιστα σε συνδυασμό με το νέο, προαιρετικό Ambient Light, οι αποχρώσεις της οθόνης μπορούν να εναρμονίζονται με το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στο 5θυρο MINI.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...