Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH

Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH

Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH

Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH
Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH

Το BMW Group αποκτά μερίδιο στην Kinexon GmbH με την οποία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με στόχο την προώθηση της ολοκληρωμένης ψηφιοποίησης του δικτύου παραγωγής του.

 

BMW Group and Kinexon

BMW Group and Kinexon

 

Ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι απέκτησε ένα μειοψηφικό μερίδιο στην καινοτόμα εταιρεία λογισμικού που εδρεύει στο Μόναχο μέσω του επενδυτικού του βραχίονα, BMW i Ventures.

 

 

Προκειμένου να βελτιωθεί ο συντονισμός εξαιρετικά περίπλοκων διαδικασιών στην παραγωγή αυτοκινήτων, αναπτύχθηκε η ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού IPS-i IPS-i σε συνεργασία με την Kinexon. Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να καταγράφει μία ευρεία ποικιλία δεδομένων θέσης (RFID, UWB, RTLS, GPS) και να τα μεταφέρει σε ένα εικονικό μοντέλο ή ψηφιακό δίδυμο όπως αποκαλείται (digital twin). Σε αυτή την εικονική βάση, το λογισμικό αναγνωρίζει, παρατηρεί και αυτοματοποιεί μία ευρεία ποικιλία διαδικασιών παραγωγής και logistics με απόλυτη ακρίβεια.

 

 

Ως εκ τούτου, η πρωτοποριακή πλατφόρμα διευκολύνει την ψηφιακή επισκόπηση εξαιρετικά περίπλοκων διαδικασιών. Στην παραγωγή αυτοκινήτων, μερικές δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα πρέπει να διατίθενται ακριβώς στην κατάλληλη θέση της γραμμής παραγωγής, ακριβώς δίπλα στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν – και όλα αυτά στην ώρα τους. Το νέο, προηγμένο λειτουργικό σύστημα ενορχηστρώνει αναλόγως την λεπτό προς λεπτό υλοποίηση.

 

 

Τα συστήματα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο της Kinexon είναι επίσης σχεδιασμένα για χρήση σε ανταγωνιστικά αθλήματα και χρησιμοποιούνται από πολυάριθμους αθλητικούς συλλόγους της FiFA και του NBA που καταγράφουν τα δεδομένα κίνησης των αθλητών και του εξοπλισμού τους μέσω φορητών συσκευών. Αυτό επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων θέσης, της τακτικής, των μοτίβων κίνησης και της απόδοσης κορυφαίων αθλητών και ολόκληρων ομάδων καθώς και την εισαγωγή στοχευμένων μέτρων για τη βελτίωσή τους.

 

 

Η πλατφόρμα IPS-i χρησιμοποιείται στο BMW Group από το 2017 και λειτουργεί σε δέκα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί τη βάση πολυάριθμων projects ψηφιοποίησης, επιτρέποντας στο BMW Group – πρωτοπόρο στη βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση ψηφιακών διαδικασιών– να αναπτύξει μία καινοτόμα παραγωγή όπου προέχουν η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα.

 

 

Η πλατφόρμα IPS-i επιτρέπει επίσης τον έλεγχο των διαδικασιών logistics και την επέκταση σε άλλα εργοστάσια στο μέλλον. Το 2021 η ολιστική αρχιτεκτονική υπηρεσιών της που βασίζεται στην τοποθεσία ήταν υποψήφια για το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας (German Innovation Award).

 

 

Kinexon GmbH

 

 

Η KINEXON είναι παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας που αναπτύσσει πρωτοποριακό λογισμικό και συνδεδεμένες συσκευές για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων – Internet of Things (IoT). Η KINEXON Industries εφαρμόζει εξειδικευμένες λύσεις IoT σε πραγματικό χρόνο για το Industry 4.0, προκειμένου να συλλέγει, αναλύει και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες παραγωγής και logistics για ηγέτες της βιομηχανίας όπως η BMW και η Continental. Πάνω από 400 ομάδες και σύνδεσμοι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στην KINEXON Sports & Media στους τομείς παρακολούθησης απόδοσης, ανάλυσης και εμπλοκής των οπαδών.

 

 

Έχοντας την έδρα της στο Μόναχο, η KINEXON απασχολεί πλέον πάνω από 300 εργαζόμενους στα γραφεία της στο Μόναχο και το Σικάγο.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...