Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής

Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής

Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής

Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής
Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής

 

Το BMW Group δοκιμάζει μια νέα διαδικασία βαφής η οποία πετυχαίνει υψηλή ακρίβεια εφαρμογής χωρίς υπερψεκασμό και διευρύνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης.

 

Detail

Detail

 

Η εξαιρετικά καινοτόμα μέθοδος προάγει τα επίπεδα εξατομίκευσης για τους πελάτες και συμβάλλει στη βιωσιμότητα με τη μείωση αποβλήτων και κατανάλωσης ενέργειας. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε 19 οχήματα BMW M4 Coupé, που σύντομα θα περάσουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ με ειδική δίχρωμη βαφή και διακριτικά M4 στο καπό και την πίσω πόρτα.

 

 

Το BMW Group ανέπτυξε τη νέα διαδικασία EcoPaintJet Pro για υδατοδιαλυτές βαφές και 2Κ βερνίκια σε συνεργασία με την Dürr, μία εταιρεία που ειδικεύεται στη μηχανική και την κατασκευή εγκαταστάσεων εργοστασίων. Στη συμβατική διαδικασία, η βαφή ψεκάζεται μέσω περιστρεφόμενου τυμπάνου με 35-55,000 στροφές το λεπτό και προσκολλάται ηλεκτροστατικά στο αμάξωμα. Η νέα μέθοδος καταργεί την ηλεκτροστατική διαδικασία και βασίζεται αποκλειστικά στον ψεκασμό. Η βαφή εφαρμόζεται μέσω πλάκας στομίου που επιτρέπει υψηλή ευκρίνεια με μεταβλητό πάχος βαφής μεταξύ 1 και περίπου 50 χιλιοστών. Η τεχνική αυτή απαιτεί μέγιστη ακρίβεια τόσο από το ρομπότ όσο και από την τεχνολογία εφαρμογής.

 

 

Επίσης σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο διαφορετικά χρώματα βαφής, π.χ. για την οροφή και τις λωρίδες και την εφαρμογή άλλων σχεδίων – για παράδειγμα στο καπό. Στόχος κατά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των υλικών ήταν να επιτευχθεί το μέγιστο εύρος εφαρμογών. Τώρα θα μπορεί να βάφεται το κάθε εξωτερικό εξάρτημα – κάτι που προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...