Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές

Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές

Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές

Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές
Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές

Το BMW Group χρησιμοποιεί βιώσιμες βαφές κατασκευασμένες από βιολογικά απόβλητα προκειμένου να βελτιώσει τη βιωσιμότητα και να εκμεταλλευτεί νέες επιλογές για εξοικονόμηση πόρων.

 

BMW painting

BMW painting

 

Το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιεί ματ βαφές από βιομάζα, αντί για αργό πετρέλαιο, στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά του. Πλέον αυτού, τα εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν (Νότια Αφρική), χρησιμοποιούν επίσης αντιδιαβρωτική προστασία που παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Οι ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως βιολογικά απόβλητα ή απόβλητα από μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, χρησιμεύουν ως πρώτη ύλη για τις βαφές. Η εξοικονόμηση CO2, η οποία καθορίζεται με μία διαδικασία πιστοποιημένη από τον TÜV, ανέρχεται σε περισσότερους από 15.000 τόνους εκπομπών CO2, από σήμερα έως το 2030.

 

 

Οργανικά απόβλητα αντικαθιστούν τους ορυκτούς πόρους

 

 

Η καινοτόμα διαδικασία παραγωγής της BASF, καθιστά εφικτή την αντικατάσταση πρόδρομων ουσιών με βάση το πετρέλαιο, όπως η νάφθα, με ανανεώσιμες πρώτες ύλες από οργανικά απόβλητα, ξεκινώντας από τα πρώτα στάδια της παραγωγής βαφών. Αυτό όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση ορυκτών πόρων, αλλά αποτρέπει και τις εκπομπές CO2 που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταφορά και την επεξεργασία αργού πετρελαίου.

 

 

Η αντιδιαβρωτική προστασία και οι ματ βαφές που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν, είναι χημικά ταυτόσημα με τις βαφές που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, με τις ίδιες ιδιότητες με τις συμβατικές επιστρώσεις αμαξώματος. Δεδομένου ότι οι βιο-βασισμένες και οι συμβατικές επιστρώσεις παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, η BASF υιοθετεί μία πιστοποιημένη από τρίτους προσέγγιση, ισοζυγίου μάζας.

 

 

Η ποσότητα βαφής που αγοράζει το BMW Group, υπολογίζεται ότι είναι ακριβώς ίση με την ποσότητα βιονάφθας και βιομεθανίου που θα απαιτούνταν για παραγωγή, απαλλαγμένη κατά 100% από πετρέλαιο. Η βιώσιμη διαδικασία παραγωγής μειώνει τις εκπομπές CO2 από την κατασκευή βαφών κατά περισσότερο από 40%. Τα δύο εργοστάσια του BMW Group στη Λειψία και το Ρόσλιν, παράγουν κατά μέσο όρο περίπου 250.000 οχήματα το χρόνο.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...