Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα

Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα

Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα

Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα
Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα

 

Το Jeep Gladiator αλλάζει τα δεδομένα, με τη Jeep να επιστρέφει στην κατηγορία των pickup με ένα μοντέλο που φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών.

 

 

 

Jeep Gladiator

Jeep Gladiator

 

Το πρώτο pickup της μάρκας βρίσκεται ήδη στις ρίζες της ιστορίας της. Μόλις 6 χρόνια μετά τη γέννηση του Willys, ακολούθησε η pickup έκδοση του, η οποία βασιζόταν στο CJ-2A. Κοινά χαρακτηριστικά σε όλα τα pickup της Jeep που συνθέτουν την ιστορία της μάρκας σε αυτή την κατηγορία, η κορυφαία αντοχή, η αξιοπιστία και βέβαια η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

 

 

 

Interior look

Interior look

 

Jeep Pickup: 1947-1965

 


Το πρώτο
pickup της Jeep δημιουργείται το 1947. Μάλιστα έδωσε νέες δυνατότητες σε όσους αναζητούσαν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και ευέλικτο όχημα με τη δυνατότητα να κινείται στα πλέον δύσκολα εδάφη. Παράλληλα το μεταξόνιο που άγγιζε τα 3 μέτρα έδινε έναν ικανό χώρο φόρτωσης. Το μοντέλο αποτέλεσε παράλληλα και την προσπάθεια της μάρκας να απαγκιστρωθεί από το CJ και να αναπτύξει τη γκάμα της και με άλλα μοντέλα.

 

 

Jeep FC-150/170 Pickup: 1957-1965

 


Τα
FC-150 και FC-170 πιθανά αποτελούν και δύο από τα πλέον περίεργα μοντέλα που κατασκεύασε ποτέ η Jeep. Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν η καμπίνα του οδηγού που βρισκόταν πάνω από τον εμπρός άξονα. Με μεταξόνιο 2.1μ. το FC-105 και 2.6μ. το FC-107, τα δύο αυτά ξεχωριστά pickup είναι και τα μόνα στην ιστορία της μάρκας που είχαν σχεδόν αποκλειστική επαγγελματική χρήση. Ειδικότερα μάλιστα το FC-107 όπου διέθετε και εκδόσεις με διπλούς πίσω τροχούς για επιπλέον μεταφορά βάρους.

 

 

Jeep Gladiator/JSeries Pickup: 1963-1987

 

 

Με βάση το Wagoneer, η Jeep εμφανίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της το όνομα Gladiator, το 1963. Δύο εκδόσεις ήταν διαθέσιμες, η J200 με μεταξόνιο 3μ. και η J300 με μεταξόνιο 3,2μ. Παρά την «πολιτική» του εμφάνιση, το μοντέλο συνέχιζε την παράδοση της μάρκας στις εκτός δρόμου διαδρομές, με κιβώτιο μεταφοράς Dana 20 και άξονες Dana 44 εμπρός και πίσω. Το 1972 το όνομα Gladiator αντικαταστάθηκε από τον κωδικό JSeries. Ωστόσο ο «μονομάχος» είναι σήμερα έτοιμος να επιστρέψει.

 

 

Jeep CJ-8 Scrambler: 1981-1985

 


Η παρουσίαση του
Scrambler (CJ-8) το 1981, η οποία αποτελούσε μια εκδοχή του CJ-7 με μεγαλύτερο μεταξόνιο, δεν οδήγησε σε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία με μόλις 30.000 μονάδες να περνούν τη γραμμή παραγωγής. Αυτό όμως που κάνει σημαντικό το Scrambler είναι το γεγονός ότι μετέτρεψε τα pickup από επαγγελματικά αυτοκίνητα, σε οχήματα ελευθέρου χρόνου. Η δυνατότητα επιλογής κανονικής ή υφασμάτινης οροφής συνέβαλε σε αυτό. Μάλιστα τα αυτοκίνητα που διασώζονται μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά συλλεκτικά.

 

 

Jeep Comanche (MJ): 1986-1992

 


Το
Comanche βασιζόταν στο Cherokee. Είχε χώρο φόρτωσης με μήκος λίγο μεγαλύτερο από 1,8μ. και ήταν πολύ καλά εξοπλισμένο για την εποχή του. Παρά το lifestyle χαρακτήρα του, ήταν εξαιρετικά στιβαρό. Επιπλέον, οι κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες του ενισχύθηκαν με την τοποθέτηση των συστημάτων τετρακίνησης SelecTrac® ή CommandTrac.

 

Engine

Engine

 

 

Νέο Jeep Gladiator

 

 

Σήμερα με το νέο Gladiator η Jeep επιστρέφει στην κατηγορία των pickup. Εφοδιασμένο με τον 3ης γενιάς Multijet κινητήρα V6 diesel των 3 λίτρων απόδοσης 264 ίππων και 600Nm ροπής, θα είναι διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά. Μάλιστα οι τιμές των εκδόσεων θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου θα διαθέτουν τη διάκριση Trail Rated που πιστοποιεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, ενώ θα είναι και το μοναδικό pickup της αγοράς με δυνατότητα αφαίρεσης τμημάτων του αμαξώματος (πόρτες, οροφή), προσφέροντας με αυτό τον τρόπο απόλυτη επαφή με τη φύση, καθώς και μια πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...