Αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E

Αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E

Αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E

Αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E

Αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E

Η νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσεις Formula E και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

 

Nissan at Formula E 2020

Nissan at Formula E 2020

Μάλιστα η Nissan, που μετέχει στο συγκεκριμένο θεσμό, τους παραθέτει, προκειμένου να πείσει τον καθένα μας πως αξίζει τον κόπο. Η εταιρεία αποτελεί τον πρώτο Ιάπωνα κατασκευαστή που μετέχει. Μάλιστα,  μόλις στην πρώτη της σεζόν, η Nissan κατάφερε να τερματίσει δεύτερη.

 

Οι λόγοι που κάποιος θα πρέπει να παρακολουθεί το πρωτάθλημα:

 

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

 

-Η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τη  Formula E είναι μια ματιά στο μέλλον όλων των αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν με γρήγορο ρυθμό την επόμενη δεκαετία.

 

-Τα οχήματα της Formula E εκπέμπουν στην πραγματικότητα τον δικό τους συγκεκριμένο ήχο, με διαφορετικό βήμα, ανάλογα με το μέγεθος της επιτάχυνσης.

 

-Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν στους αγώνες της  Formula E, ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας, θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους καταναλωτές στο μέλλον.

 

Ένα αγωνιστικό πρωτάθλημα για τη νέα γενιά

 

-Η λειτουργία Fanboost επιτρέπει στους οπαδούς να επηρεάζουν άμεσα τους αγώνες, ψηφίζοντας online για τους αγαπημένους τους οδηγούς. Οι πέντε οδηγοί που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους παίρνουν πρόσθετη ώθηση ισχύος 5 κιλοβάτ, για χρήση κατά το δεύτερο μισό του αγώνα.

 

-Οι αγώνες είναι σύντομοι, διάρκειας μόνο 45 λεπτών συν ενός γύρου. Έτσι η προσοχή των θεατών επικεντρώνεται στη δράση. Μάλιστα, κάθε λάθος ή αστοχία είναι πολύ πιο κρίσιμο για την έκβαση του αγώνα.

 

-Ενώ οι περισσότεροι αγώνες μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, στη Formula E όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρεις αγώνες και προκαταρκτικές δοκιμές στο YouTube.

 

Nissan at Formula E 2020

Nissan at Formula E 2020

Η Formula E είναι γεμάτη δράση

 

-Οι οδηγοί της Formula E μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Attack Mode για να αυξήσουν την ισχύ τους κατά 25 κιλοβάτ, βγαίνοντας από την αγωνιστική γραμμή και οδηγώντας σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυξήσεων και η διάρκειά τους αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα.

 

-Όταν ένας οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Attack Mode, ανάβουν τα φώτα στο “φωτοστέφανο”  του αυτοκινήτου (το σημείο ασφαλείας πάνω από το κεφάλι του οδηγού). Οι τηλεθεατές  μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν επί της οθόνης, ποιος βρίσκεται σε Attack Mode.

 

-Η “σφιχτή” διαδρομή σε κάθε αγώνα,  σημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν συνεχώς ο ένας τον άλλον.

 

Η Formula E είναι πολύ κοντά στους θεατές

 

-Χωρίς τους θορύβους και τις εκπομπές καυσαερίων που συνήθως συνδέονται με τα μηχανοκίνητα αθλήματα, οι αγώνες της Formula E λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της  πόλης. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση για το κοινό, προσφέροντας μια όμορφη εμπειρία.

 

-Σε αντίθεση με άλλους αγώνες, τα pit και τα paddock της Formula E δεν είναι μόνο για τους VIP. Αυτό δίνει στους οπαδούς της Formula E την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

 

Τεχνολογική πρόοδος και Formula E βαδίζουν μαζί

 

-Με την τεχνολογία EV μηδενικών εκπομπών να αναπτύσσεται γρήγορα, η Formula E προσαρμόζεται εξίσου γρήγορα για να παραμείνει στις επάλξεις.

 

-Μία αλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφορά τη σημαντική αύξηση της ισχύος, από 200 kW σε 250 kW (περίπου το ισοδύναμο με την αύξηση 80 ίππων), επιτυγχάνοντας κορυφαίες ταχύτητες μέχρι 280 χ.α.ω.

 

-Χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία των μπαταριών, η Formula E έχει καταργήσει την αλλαγή στα μισά του αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό των πρώιμων εποχών της. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής κάθε ομάδας.

 

Πηγή: Nissan


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...