Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group

Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group

Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group

Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group
Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group

 

Βιώσιμα ελαστικά για το BMW Group, με τον Όμιλο να γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί τα νέα ελαστικά Pirelli.

 

 

Sustainable tyres for BMW

Sustainable tyres for BMW

 

Το BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας, και γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών. Η εταιρεία θα προμηθεύεται ελαστικά 22 ιντσών σε πρώτη φάση αποκλειστικά από την Pirelli και από φέτος τον Αύγουστο θα τα χρησιμοποιεί στην BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid. Η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

 

 

Μικρό σήμα, υψηλή αναγνώριση

 

 

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών FSC ένα αναπτύξει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο πιστοποίησης τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για μία περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών. Ο οργανισμός του οποίου το σήμα FSC είναι αναγνωρισμένο στη βιομηχανία ξύλου και χάρτου, εφαρμόζει αυτό το πρότυπο και σε προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

 

 

Το νέο ελαστικό P ZERO 22 ιντσών∗ έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome, Georgia, για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν. Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 km, και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid. Ο αστερίσκος ∗ στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.

 

 

Η βιωσιμότητα ως αναπόσπαστο στοιχείο

 

 

Ανεξάρτητα από αυτά τα μέτρα, από το 2014 όλοι οι άμεσοι προμηθευτές του BMW Group είναι συμβατικά υποχρεωμένοι να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να συμμορφώνονται με εκτεταμένα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα και να χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης που βελτιώνουν την ασφάλεια των χρηστών και προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας. Η συμβατική υποχρέωση ισχύει και για τους υπεργολάβους. Για το σκοπό αυτό, το τμήμα Αγορών του BMW Group δεν βασίζεται μόνο σε συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά εφαρμόζει και ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων μέτρων με μία διάφανη διαδικασία. Ένα φίλτρο κινδύνου χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση εγκαταστάσεων υποψήφιων προμηθευτών από όλο τον κόσμο πριν από την πρόσκληση υποβολής προσφορών.

 

 

Σε επόμενο βήμα, ζητά από τους υποψήφιους προμηθευτές να περιγράψουν τις δραστηριότητες βιωσιμότητας σε ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο. Εξωτερικοί συνεργάτες συνεργάζονται με εσωτερικούς ελεγκτές για την αξιολόγηση επιλεγμένων εγκαταστάσεων. Σε όλη τη διάρκεια της συμβατικής περιόδου, εξωτερικοί συνεργάτες συνεργάζονται με εσωτερικούς ελεγκτές για την επαλήθευση συμμόρφωσης με τα πρότυπα βιωσιμότητας μέσω ερωτηματολογίων και ελέγχων. Με αυτό τον τρόπο, το τμήμα Αγορών του BMW Group παρακολουθεί χιλιάδες εγκαταστάσεις κάθε χρόνο.

 

 

Βιώσιμη κινητικότητα με την BMW X5 xDrive45e

 

 

Το BMW Group έχει ολοκληρώσει τον κύκλο πιστοποίησης εκπομπών CO2 για την BMW X5 xDrive45e – από την προμήθεια πρώτων υλών, την αλυσίδα προμηθειών, την παραγωγή και τη φάση χρήσης, μέχρι την ανακύκλωση. Εάν φορτίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης χρήσης με το μέσο ευρωπαϊκό μείγμα ηλεκτρισμού, προσφέρει πλεονέκτημα περίπου 40% έναντι της BMW X5 xDrive40i. Εάν φορτίζεται με πράσινη ενέργεια, το πλεονέκτημα είναι περίπου 70%. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 77-88 km (WLTP).

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...