Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC

 

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC, με τους Εσαπέκα Λάπι και Γιάνε Φερμ να κατακτούν στο Ράλι Σουηδίας το πρώτο τους πόντιουμ με την ομάδα.

 

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC (2)

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC (2)

 

Το πλήρωμα τερμάτισε δεύτερο, με την επίδοση να μεταφράζεται στη δεύτερη παρουσία της εταιρείας σε βάθρο, στους δύο αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα για το WRC. Όσον αφορά στους νικητές του Μόντε Κάρλο, Σεμπαστιέν Οζιέ/Ζουλιέν Ινγκρασιά, εξασφάλισαν δύο πόντους μέσω της Power Stage. Αυτό, παρά την εγκατάλειψη που είχαν νωρίτερα.

 

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC: η εξέλιξη του αγώνα

 

Οι Εσαπέκα Λάπι/Γιάνε Φερμ μπόρεσαν να αντέξουν στις επιθέσεις των άλλων οδηγών, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου τους βάθρου με τη Citroen. Η δεύτερη θέση γενικής, αποτελεί παράλληλα το καλύτερο πλασάρισμά τους στο ράλι Σουηδίας. Πλέον, ο Λάπι βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

 

Ο Λάπι ήταν πέμπτος μετά το τέλος της πρώτης ημέρας και αφού πρώτα είχε κάνει ένα μικρό λάθος, που επηρέασε το αεροδυναμικό πακέτο του C3 WRC. Τη δεύτερη ημέρα, όμως, ανέβασε ρυθμό. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει τρεις θέσεις. Έχοντας απόσταση 2,3δλ. από το πλήρωμα που ακολουθούσε, την Κυριακή και μετά την ΕΔ Λικένας, αύξησε κατά 0,2δλ. (τρίτος καλύτερος χρόνος) τη διαφορά του από τον τρίτο γενικής. Στο δεύτερο πέρασμα, κάνοντας χρόνο 0,6δλ. αργότερο από τον νικητή της ΕΔ, αύξησε την απόσταση που τον χώριζε από τον τρίτο, στα 4,4δλ., λίγο πριν την έναρξη της Power Stage που διεξήχθη στο Τόρσμπι. Οδηγώντας από εκεί και πέρα με ηρεμία και σύνεση, μπόρεσε να τερματίσει στη δεύτερη θέση γενικής.

 

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC (3)

Δεύτερο σερί βάθρο για τη Citroen στο WRC (3)

 

Αναφορικά με τον Οζιέ, κατά την πρώτη ημέρα ήταν πέμπτος, 14,4δλ. μακριά από την κορυφή. Το κακό για αυτόν ήταν πως ξεκινούσε πρώτος, με αποτέλεσμα να καθαρίζει τις ΕΔ. Μετά, όμως, έπεσε σε μια χιονοπαγίδα στην ΕΔ6 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρώτη ημέρα.

 

Στη δεύτερη, το πλήρωμα δοκίμασε πολλές ρυθμίσεις στο C3 WRC και μπόρεσε να κάνει τον καλύτερο χρόνο σε τρεις ΕΔ (10, 11, 14), ενώ στην Power Stage σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση και καρπώθηκε τους έξτρα δύο πόντους. Ο Οζιέ είναι τρίτος στο πρωτάθλημα οδηγών και προετοιμάζεται για το επόμενο ράλι που γίνεται στο Μεξικό.

 

Πηγή: CItroen Total WRT


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...