Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

 

Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της υπέρ της ισότητας στον χώρο εργασίας.

 

 

Ολυμπία Οδός - Χάρτα Διαφορετικότητας

Ολυμπία Οδός – Χάρτα Διαφορετικότητας

 

Οι ίσες ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης, η συμμετοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αποτελούν θεμελιώδεις αρχές που ενσωματώνονται στον σκοπό της εταιρείας αλλά και στο όραμά της για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη της Ολυμπίας Οδού στη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ελλάδας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της και παράλληλα θέτει μία πρόκληση για τη διατήρηση και την έμπρακτη ενδυνάμωση των προσπαθειών της που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός δίκαιου, χωρίς στερεότυπα εργασιακού περιβάλλοντος.

 

 

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

 

Η Χάρτα Διαφορετικότητας είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη ενός εργασιακού χώρου ανοιχτού σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών και προσωπικών πεποιθήσεων. Σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν όλες οι εταιρείες και οργανισμοί που αντιλαμβάνονται τη σημασία της δημιουργίας ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου πρωτοστατούν οι αρχές και οι αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

 

 

Τα μέλη συμφωνούν με το περιεχόμενο της Χάρτας Διαφορετικότητας και προσυπογράφουν:

  • Την εθελοντική ενσωμάτωση στο εργασιακό περιβάλλον, ενός συνόλου αρχών και διαδικασιών που λαμβάνουν υπόψη τη διαφορετικότητα, προάγουν την ισότητα, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αποδοχή και την κοινωνική συνοχή.

  • Την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους, που στηρίζεται σε αυτές τις αρχές, καθώς και την κατάρτιση, ιδιαίτερα διοικητικών στελεχών που συμμετέχουν στην πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού.

  • Την ευαισθητοποίηση και άλλων ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή μιας πολιτικής πολυμορφίας στον εργασιακό χώρο.

 

 

Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...