Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (1)

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (1)

 

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου τη νέα Σειρά 7, πολλά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά και την BMW Individual M850i Night Sky.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (2)

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (2)

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019, με τη γερμανική εταιρεία να παρουσιάζει τη νέα Σειρά 7 καθώς και νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Επίσης, αναμένεται να κάνει γνωστά τόσο τα πιλοτικά πακέτα BMW Energy Services, όσο και την Individual M850i Night Sky.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019: νέα BMW Σειρά 7

 

Το εμπρός τμήμα φαίνεται δυναμικό και αυτό οφείλεται στην κατά 50mm πιο ψηλή «τοποθέτησή» του. Η μάσκα είναι μεγαλύτερη κατά 40% και περιλαμβάνει λεπτότερους προβολείς. Τα πλευρικά τμήματα διακρίνονται περισσότερο χάρη στη νέα κάθετη θέση των εισαγωγών αέρα και τις διακοσμητικές λωρίδες που εκτείνονται μέχρι πίσω. Όπισθεν του οχήματος, υπάρχει μια νέα ποδιά και μια λεπτότερη λωρίδα κάτω από τη χρωμιωμένη μπάρα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Και αυτά είναι πιο λεπτά σε σχέση με πριν.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (5)

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (5)

 

Στην καμπίνα, η δερμάτινη επένδυση Nappa και οι νέες διακοσμητικές λωρίδες, της χαρίζουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Επιπλέον, οι διακόπτες στο τιμόνι έχουν νέα διάταξη. Σε νέα θέση βρίσκεται ο ασύρματος φορτιστής smartphone, ενώ το προαιρετικό Ambient έχει νέο φινίρισμα. Το cockpit περιλαμβάνει πίνακα οργάνων και Control Display με το λογισμικό BMW Operating System 7.0, όπως και η μονάδα ελέγχου BMW Touch Command για τους πίσω επιβάτες. Αξίζει να τονιστεί πως παρέχεται και το Reversing Assistant.

 

Η εξελιγμένη γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει έναν V12 με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, έναν νέο 8κύλινδρο βενζίνης και τρεις 6κύλινδρους σε σειρά diesel. Τα τρία plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας οικογένειας BMW Σειράς 7 προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερη αυτονομία. Όλες οι εκδόσεις πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d-TEMP.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (3)

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (3)

 

Nτεμπούτο της δεύτερης γενιάς plug-in υβριδικών για τις Σειρά 7, X5 και Σειρά 3 Sedan

 

Και τα τρία οχήματα εφοδιάζονται με έναν 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα. Αποδίδουν 290 kW/394 hp με τον διακόπτη Driving Experience Control στο πρόγραμμα Sport, με τη χωρητικότητα της μπαταρίας να έχει αυξηθεί, επεκτείνοντας την ηλεκτρική αυτονομία από 54 σε 58 χιλιόμετρα για την BMW 745e, από 52 σε 55 χιλιόμετρα για την BMW 745Le και από 50 σε 54 χιλιόμετρα για την BMW 745Le xDrive.

 

Αναφορικά με τη δεύτερη γενιά της BMW X5 με σύστημα ηλεκτροκίνησης, υιοθετεί έναν 6κύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα. Η ισχύς του συστήματος ανέρχεται σε 290 kW/394 hp και διαθέσιμη από τον Αύγουστο, η BMW X5 xDrive45e επιταχύνει έως τα 100 χ.α.ω. σε 5,6δλ. Διατίθεται με σύστημα 4κίνησης xDrive και η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται στα 80 χιλιόμετρα. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου είναι 69 λίτρα, με τον χώρο φόρτωσης να έχει χωρητικότητα 500-1.716 λίτρων.

 

Σχετικά με τη νέα BMW 330e Sedan, το σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων-λιθίου. Η ισχύς ανέρχεται σε 185 kW/252 hp, τιμές που μπορούν να αυξηθούν κατά 30 kW/41 hp με τη λειτουργία XtraBoost. Αυτή επιταχύνει το όχημα στα 100 χ.α.ω. σε 6δλ. Η ηλεκτρική αυτονομία του νέου μοντέλου, είναι 60 χιλιόμετρα, περίπου 50% περισσότερη από την προκάτοχό του.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (4)

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019 (4)

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019: BMW Energy Services

 

Η εταιρεία επιδιώκει να παρέχει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια στους πελάτες BMW και Mini. Μετά τις πρώτες πιλοτικές παροχές σε Ελβετία και Γαλλία, από τον Απρίλιο, θα ακολουθήσει η Γερμανία με εκτεταμένα δωρεάν πακέτα πράσινης ενέργειας. Αντιστοίχως, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια το δίκτυο. Έτσι, θα ωφελούνται οι χρήστες, αλλά και οι στόλοι και οι πάροχοι.

 

Η BMW στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2019: BMW Individual M 850 i Night Sky

 

Συνδυάζει επιδόσεις, σχεδιασμό και στιλ, με πολύ διαφορετικά υλικά από τα συνηθισμένα. Χρησιμοποιήθηκε υλικό μετεωρίτη για την κεντρική κονσόλα, τον διακόπτη start/stop του V8 κινητήρα, τον επιλογέα του 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic, το Touch Controller του συστήματος iDrive και τα διακοσμητικά των κατωφλιών. Από εκεί και πέρα, η επένδυση οροφής, η κεντρική κονσόλα, τα δισκόφρενα, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών και πολλά ακόμα στοιχεία του εξωτερικού υιοθετούν σχεδίαση εξωγήινης προέλευσης.

 

Ακόμα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την BMW Individual M 850 i Night Sky είναι οι δαγκάνες των φρένων από αλουμίνιο, που κατασκευάζονται με τεχνικές 3D εκτύπωσης.

 

Πηγή: BMW


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...