Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα

Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα

Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα

Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα
Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα

 

Η BMW iX5 Hydrogen αποκαλύπτεται σύντομα στην έκθεση IAA Mobility 2021, δύο χρόνια μετά την πρωτότυπη BMW I Hydrogen NEXT.

 

BMW iX5 Hydrogen

BMW iX5 Hydrogen

 

Ευρισκόμενο ήδη σε φάση εξέλιξης για παραγωγή, το Sports Activity Vehicle (SAV) με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου θα είναι ένα από τα οχήματα που οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εν κινήσει κατά μήκος του Blue Lane που συνδέει τους κύριους εκθεσιακούς χώρους με άλλες περιοχές εκθεμάτων στο κέντρο της πόλης.

 

Side

Side

 

Μία μικρή παρτίδα της BMW iX5 Hydrogen, που βασίζεται στην BMW X5, θα χρησιμοποιηθεί για λόγους παρουσίασης και δοκιμών από τα τέλη της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της κορυφαίας τεχνογνωσίας του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. «Με κυψέλη καυσίμου υψηλής απόδοσης και μπαταρία βελτιστοποιημένης ισχύος, το σύστημα κίνησης της BMW iX5 Hydrogen είναι μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε ο Juergen Guldner, Επικεφαλής του τμήματος Hydrogen Fuel Cell Technology & Vehicle Projects του BMW Group. «Με αυτό, χαράσσουμε νέους δρόμους για βιώσιμη οδηγική απόλαυση».

 

Engine

Engine

 

Υπό τις κατάλληλες συνθήκες η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να γίνει ένας ακόμα πυλώνας στο portfolio συστημάτων κίνησης μηδενικών εκπομπών CO2 του BMW Group. Η μάρκα BMW i, που είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων, μπορεί να προσφέρει μελλοντικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, πλέον των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων όπως οι BMW i3, BMW iX3, BMW iX και BMW i4. Με υδρογόνο παραγόμενο με χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και διαθέσιμη την απαραίτητη υποδομή, η τεχνολογία αυτή μπορεί να συμπληρώσει τη γκάμα εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης του BMW Group – και, πιο συγκεκριμένα, να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών που δεν έχουν δική τους πρόσβαση σε ηλεκτρική υποδομή φόρτισης, διανύουν συχνά μεγάλες αποστάσεις ή επιθυμούν έναν υψηλό βαθμό ευελιξίας.

 

Interior look

Interior look

 

Γνώριμη δυναμική συμπεριφορά BMW

 

 

Η BMW iX5 Hydrogen συνδυάζει τεχνολογία κυψελών καυσίμου με BMW eDrive 5ης γενιάς. Το σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο μετατρέποντάς το σε ηλεκτρισμό σε μία κυψέλη καυσίμου – αποδίδοντας ηλεκτρική ισχύ έως 125 kW/170 hp, με μοναδική εκπομπή τους υδρατμούς. Αυτή η κινητήρια ισχύς επιτρέπει επίσης τη διατήρηση σταθερά υψηλών ταχυτήτων σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Ο ηλεκτροκινητήρας αναπτύχθηκε με βάση την 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive που επίσης χρησιμοποιείται στην BMW iX. Στις φάσεις ρολαρίσματος και φρεναρίσματος, λειτουργεί ως γεννήτρια, τροφοδοτώντας με ενέργεια μία μπαταρία. Η ενέργεια που αποθηκεύεται σε αυτή τη μπαταρία χρησιμοποιείται επίσης για σπορ οδήγηση – παράγοντας συνολική ισχύ συστήματος 275 kW/374 hp και διασφαλίζοντας την γνώριμη, δυναμική οδηγική εμπειρία BMW.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...