Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της

Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της

Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της

Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της
Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της

 

Η BMW M GmbH παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, μοντέλα που, όπως αναμενόταν, ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους.

 

 

 

BMW M3 Competitione

BMW M3 Competition Sedan

 

Συγκεκριμένα, οι νέες BMW M3 Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 248 g/km), BMW M3 Competition Sedan (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 234 g/km), BMW M4 Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 248 g/km) και BMW M4 Competition Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 234 g/km) προάγουν τον απαράμιλλο συνδυασμό αγωνιστικών επιδόσεων και άριστης καθημερινής χρηστικότητας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

 

 

Λανσάρισμα εντός Μαρτίου

 

 

Το λανσάρισμα των νέων σπορ μοντέλων στην αγορά προγραμματίζεται για το μήνα που ήδη διανύουμε. Όπως και οι αντίστοιχες αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες τους – αφενός, ένα sedan με χώρο για μέχρι πέντε άτομα, αφετέρου ένα τετραθέσιο coupé – έτσι και τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα προσφέρουν στους πελάτες πολλές δυνατότητες ώστε να διαμορφώσουν τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Η νέα BMW M3 Sedan και η νέα BMW M4 Coupé εφοδιάζονται με έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo, με ισχύ 353 kW/480 hp και μετάδοση στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου – μοναδικό στην κατηγορία. Στις νέες BMW M3 Competition Sedan και BMW M4 Competition Coupé, η έκδοση με 375 kW/510 hp του υψηλόστροφου κινητήρα συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic.

 

 

Τα δύο μοντέλα Competition θα διατίθενται επίσης (κατ’ εκτίμηση από το καλοκαίρι του 2021) με σύστημα τετρακίνησης M xDrive.

 

 

Engine

Engine

 

Κινητήρια συστήματα

 

 

Ο κινητήρας των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé αποδίδει μέγιστη ροπή 550 Nm από τις 2.650 μέχρι τις 6.130 σαλ. Η μέγιστη ισχύς των 353 kW/480 hp αποδίδεται στις 6.250 rpm. Ο κινητήρας των μοντέλων Competition ομοίως διατηρεί τη μέγιστη ροπή σε μεγάλο εύρος στροφών, με τα 650 Nm να είναι διαθέσιμα μεταξύ 2.750 και 5.500 σαλ. Η μέγιστη ισχύς των 375 kW/510 hp παράγεται στις 6.250 rpm, με το ανώτερο όριο στροφών του κινητήρα να αγγίζει τις 7.200 rpm.

 

 

Τέτοιες επιδόσεις υπόσχονται μία άκρως συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé χρειάζονται μόλις 4,2 δευτ. για να επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h. Το 0 – 200 km/h επιτυγχάνεται σε 13,7 δευτ. Τα μοντέλα Competition επιταχύνουν από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ. και από 0 – 200 km/h σε 12,5 δευτ. Το ειδικό σύστημα εξαγωγής με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα πτερύγια προσφέρει έναν έντονα συναισθηματικό ήχο.

 

 

Detail

Detail

 

Διαθέσιμα και με σύστημα τετρακίνησης

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των BMW M3 και BMW M4, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν σύστημα τετρακίνησης για τα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων – κατ’ εκτίμηση από το καλοκαίρι του 2021 – εναλλακτικά, αντί της παραδοσιακής πίσω κίνησης. Το σύστημα M xDrive μεταφέρει γενικά περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς και συνδέεται με το ενεργό διαφορικό Active M Differential στον πίσω άξονα. Από το Setup menu, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ 4WD και 4WD Sport mode, που κατανέμει ακόμα περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς. Η απενεργοποίηση του DSC (Dynamic Stability Control) φέρνει στην εξίσωση το 2WD. Η κατανομή ισχύος αποκλειστικά στους πίσω τροχούς και η απουσία επεμβάσεων από τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας ενισχύουν τη γνήσια οδηγική απόλαυση για τους έμπειρους οδηγούς.

 

 

M3 Competition Sedan

M3 Competition Sedan

 

 

Ειδικό πλαίσιο Μ, υψηλή στρεπτική ακαμψία

 

 

Η πολύ υψηλή στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος και οι βάσεις του πλαισίου είναι ζωτικός παράγοντας για τον πασίγνωστο συνδυασμό δυναμισμού, ευελιξίας και ακρίβειας των μοντέλων BMW M, όπως και μία γραμμική ανάπτυξη εγκάρσιων φορτίων όσο ισχυρή κι αν είναι η πλευρική επιτάχυνση, αλλά και μία ουδέτερη κατευθυντικότητα ακόμα και στο όριο. Ένα ειδικό πακέτο ενισχύσεων για το διαμέρισμα του κινητήρα, ένα υποπλαίσιο εμπρός άξονα με αλουμινένιο πίσω πάνελ, ενισχύσεις πατώματος και ένα υποπλαίσιο πίσω άξονα με άκαμπτη σύνδεση στο αμάξωμα συνεισφέρουν στον ακριβή έλεγχο της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, ακόμα και σε ακραίες δυναμικές συνθήκες.

 

 

 

M4 Competition Sedan

M4 Competition Sedan

 

Εντυπωσιακή σχεδίαση με απήχηση στο συναίσθημα

 

 

Η ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé στέλνει ένα μήνυμα πιο ηχηρό από ποτέ για τις ανώτερες επιδόσεις και τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Σχεδιαστικά στοιχεία Μ που εξυπηρετούν τις λειτουργικές απαιτήσεις των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων εντάσσονται αρμονικά στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα. Ανάμεσα στα στοιχεία που συνεισφέρουν στην εντυπωσιακή εμφάνιση των δύο μοντέλων είναι η μεγάλη κάθετη μάσκα νεφρών τύπου Μ με οριζόντιες μπάρες, τα δυναμικά σμιλεμένα τόξα στους θόλους των τροχών με εντυπωσιακά βράγχια Μ και τα εκτεταμένα μαρσπιέ με εξαρτήματα σύνδεσης με τις εμπρός και πίσω ποδιές.

 

 

Το sedan και το coupé διαθέτουν οροφή από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα πτερύγια, πίσω αεροτομή και δύο ζεύγη απολήξεων εξαγωγής που τώρα αποτελούν σύνηθες χαρακτηριστικό των μοντέλων Μ. Προβολείς full-LED προσφέρονται στάνταρ, ενώ Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight διατίθενται προαιρετικά. Η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει τις νέες και αποκλειστικές αποχρώσεις Sao Paulo Yellow non- metallic, Toronto Red metallic και Isle of Man Green metallic. Ένα προαιρετικό πακέτο εξωτερικού εξοπλισμού M Carbon και ειδικά εξαρτήματα BMW M Performance Parts μπορούν να παραγγέλνονται από το λανσάρισμα.

 

 

 

Interior look

Interior look

 

Τα οχήματα εσωτερικά

 

 

Στο εσωτερικό των νέων BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé, ένα άριστα οργανωμένο ταμπλό και η εργονομική σχεδίαση του cockpit εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός είναι πλήρως προσηλωμένος στην οδηγική εμπειρία. Νέας σχεδίασης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα M με υψηλής ποιότητας επένδυση δέρματος Merino με περισσότερα χαρακτηριστικά διατίθενται στάνταρ, και με εξαερισμό καθισμάτων για πρώτη φορά. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα M Carbon με δομική σχεδίαση, που συνδυάζουν σπορ λειτουργικότητα με δομή ελαφρού βάρους, άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και χειροποίητη πολυτέλεια. Αυτά τα καινοτόμα καθίσματα φέρουν ενσωματωμένα προσκέφαλα που αποσυναρμολογούνται για οδήγηση στην πίστα, ένα φωτιζόμενο λογότυπο του μοντέλου και ηλεκτρικές ρυθμίσεις. Καθώς είναι εμπνευσμένα από αγωνιστικά αυτοκίνητα, η δομή τους επιτρέπει τη χρήση ζωνών ασφαλείας πολλαπλών σημείων.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...