Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau

Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau

Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau

Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau
Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau

 

Η Ford δημιούργησε το ξεχωριστό άρωμα Mach-Eau για όσους λαχταρούν τις επιδόσεις της Mustang MachE GT αλλά αγαπούν και τις προκλητικές μυρωδιές των παραδοσιακών βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

 

 

Mach-Eau

Mach-Eau

 

Το νέο άρωμα σχεδιάστηκε με σκοπό να συνοδεύσει τους οδηγούς αυτούς στο μέλλον της αυτοκίνησης μέσα από την αίσθηση της όσφρησης. Όμως, αντί να μυρίζει απλά όπως η βενζίνη, το MachEau είναι σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τη «μύτη» όποιου το φορά: πρόκειται για ένα άρωμα υψηλών προδιαγραφών που αναμιγνύει «νότες» καπνού, οσμή καουτσούκ και ένα ακόμα πιο «ζωώδες» στοιχείο που παραπέμπει στην κληρονομιά της Mustang.

 

 

Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) όσων απάντησαν στην έρευνα της Ford δήλωσε ότι θα του έλλειπαν οι επιδόσεις των βενζινοκίνητων οχημάτων με ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Ωστόσο, το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο της MachE GT με ισχύ 487 PS και ροπή 860 Nm, υποστηρίζει ένα νέο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης και μοναδικές επιδόσεις, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Κάτι που σίγουρα δεν αφήνει ασυγκίνητο τους οπαδούς των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

 

 

Πώς δημιουργήθηκε το άρωμα

 

 

Το άρωμα MachEau δημιουργήθηκε από την ομάδα αρωματοποιών της διάσημης εταιρείας συμβούλων αρωμάτων Olfiction, με συστατικά που το καθένα προσθέτει ένα συγκεκριμένο στοιχείο στην ιστορία του αρώματος. Η δημιουργός αρωμάτων Pia Long και συνεργάτης της British Society of Perfumers, που δημιουργεί αρώματα για μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες στο χώρο της αρωματοποιίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη «σύλληψη» του αρώματος MachEau.

 

 

Αφετηρία για την Pia Long αποτέλεσε η μελέτη των χημικών ουσιών που αναδύονται από τα εσωτερικά των αυτοκινήτων, τους κινητήρες και τη βενζίνη. Μεταξύ αυτών ήταν η βενζαλδεϋδη, μία μυρωδιά που θυμίζει πικραμύγδαλο και χαρακτηρίζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων, καθώς και η παρακρεσόλη, η οποία είναι βασικό συστατικό της οσμής των ελαστικών. Οι τελευταίες αναμίχθηκαν με συστατικά όπως μπλε τζίντζερ, λεβάντα, γεράνι και σανδαλόξυλο που πρόσθεσαν με τη σειρά τους «νότες» από μέταλλο, καπνό, και καουτσούκ. Επίσης, στο μίγμα προστέθηκε και ένα «ζωώδες» στοιχείο, που παραπέμπει σε άλογο, υπογραμμίζοντας την κληρονομιά της Mustang.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...