Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις

Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις

Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις

Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις
Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις

Η Ford πανέτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις, με την Μ-Sport World Rally Team, ως είθισται, αλλά και το Επίσημο Δίκτυο Ford, να δίνουν δυναμικό «παρών» στον εθνικό μας αγώνα.

 

 

Karanikolas

Karanikolas

 

Με έδρα την πόλη της Λαμίας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα με την πανηγυρική τελετή εκκίνησης που θα λάβει χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και την πραγματοποίηση στη συνέχεια μιας ασφάλτινης ειδικής διαδρομής μήκους 0,98 χιλιομέτρων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος.



Την Παρασκευή τα πληρώματα θα κατευθυνθούν δυτικά της Αθήνας για την πραγματοποίηση των ειδικών διαδρομών «Άγιοι Θεόδωροι» και «Λουτράκι». Η όμορφη πόλη της Κορινθίας φιλοξενεί επίσης την πρώτη μέρα του αγώνα την καθιερωμένη Ζώνη Τοποθέτησης Ελαστικών (Tyre Fitting Zone), με τα πληρώματα στη συνέχεια να κατευθύνονται στη Λαμία, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις ειδικές διαδρομές «Θήβα» και «Ελάτεια». Η πρώτη μέρα του αγώνα καλύπτει μια απόσταση ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 89,40 χιλιομέτρων.



Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν ομάδες και πληρώματα το Σάββατο, νότια της Λαμίας, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική, περιλαμβάνοντας 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 132,56 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής τα πληρώματα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κλασικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις, όπως η «Παύλιανη», η «Γραβιά», οι «Βωξίτες» και το «Ελευθεροχώρι».



Το τελευταίο σκέλος του ένατου κατά σειρά αγώνα του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει δύο περάσματα από την θρυλική ειδική διαδρομή «Ταρζάν» και ένα από την ειδική διαδρομή «Πύργος», που με μήκος 33,20 χιλιομέτρων αποτελεί και τη μεγαλύτερη του αγώνα. Συνολικά, την τελευταία μέρα τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα καλύψουν 69,25 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

 

 

FORD DOULAKIS

FORD DOULAKIS

 

Δυναμική παρουσία για το Επίσημο Δίκτυο Ford



Το EKO Ράλλυ Ακρόπολις σηματοδοτεί την επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Παναγιώτη Χατζητσοπάνη, τρεις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος (2004, 2005 και 2008). Ο Λαμιώτης οδηγός, ο οποίος δικαίως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν αναδείξει οι Ελληνικοί αγώνες, θα έχει ως συνοδηγό σε ένα τετρακίνητο Ford Fiesta Rally2 MkII τελευταίας εξέλιξης, που θα είναι βαμμένο στα χρώματα της Ford Ντουλάκης, Επίσημου Εμπόρου Ford στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Νίκο Πετρόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίδυμο θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC3, στην οποία συμμετέχουν ιδιώτες οδηγοί με αγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2.



Τα χρώματα του Επίσημου Δικτύου Ford στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα εκπροσωπήσει ένα ακόμα Ελληνικό πλήρωμα. Πρόκειται για τους Νώντα Καρανικόλα / Γιώργο Βασιλάκη. Οι Πρωταθλητές Ράλλυ Χώματος F2 (για δικίνητα αυτοκίνητα) του 2020, θα αγωνιστούν με το νέο Ford Fiesta Rally4, έχοντας την υποστήριξη της Ford Car Center. Μετά από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, ο Νώντας Καρανικόλας αποφάσισε να ανέβει μια κατηγορία, κάνοντας το επόμενο βήμα. Από το σχεδόν «νορμάλ» Ford Fiesta Rally5, που είχε ο ίδιος κατασκευάσει έχοντας ως βάση ένα πολιτικό Fiesta ST-Line, φέτος έχει ετοιμάσει ένα πιο «καθαρόαιμο αγωνιστικό», το Ford Fiesta Rally4. Με αυτό θα κάνει το ντεμπούτο του στον εθνικό μας αγώνα με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στα δικίνητα αυτοκίνητα.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...