Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση

Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση

Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση

Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση
Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση

Η Hyundai και η Healthy Seas ανέλαβαν και πάλι δράση στην Ιθάκη για ένα μεγάλο έργο καθαρισμού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

 

Action

Action

 

Σύμφωνα με το όραμα της Hyundai «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα», η συνεργασία με την Healthy Seas όχι μόνο προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2022.

 

 

«Η Hyundai σε συνεργασία με την Healthy Seas, υποστηρίζει μια βιώσιμη κοινωνία και καταπολεμά τη ρύπανση των ωκεανών. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά το 2021, ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με δραστηριότητες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο για τις παράκτιες κοινωνίες, τα παιδιά και τους υπαλλήλους μας» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President & CEO της Hyundai Motor Europe. «Οι πελάτες του IONIQ 5 έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με βιώσιμα πατάκια κατασκευασμένα με νήμα ECONYL. Θα συνεχίσουμε να ενσωματώνουμε το νήμα ECONYL στα μελλαντικά προϊόντα μας για να προωθήσουμε μια κυκλική οικονομία υποστηρίζοντας το όραμά μας «Πρόοδος για την Ανθρωπότητα».

 

 

Το 2021, χάρη στην υποστήριξη της Hyundai, η Healthy Seas διοργάνωσε και πραγματοποίησε τον μεγαλύτερο καθαρισμό που έγινε ποτέ στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή γύρω από την Ιθάκη. Ωστόσο, μια εγκαταλελειμμένη ιχθυοκαλλιέργεια εξακολουθεί να προκαλεί τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή, καθώς απορρίμματα όπως σπασμένοι σωλήνες, σχοινιά και άλλα υλικά συνεχίζουν να επιπλέουν στη θάλασσα.

 

 

«Αυτό το έργο δεν ήταν μόνο το μεγαλύτερο στην ιστορία μας, αλλά και παγκοσμίως. Μέσα σε μόλις οκτώ ημέρες καταφέραμε να καθαρίσουμε όλες τις παράκτιες περιοχές και να συγκεντρώσουμε τόνους υλικών» δήλωσε η κα Veronika Mikos, Director της Healthy Seas. Το 2021, μια ομάδα δυτών και οργανώσεων συνέλεξε πέντε τόνους διχτυών φαντασμάτων, 32 τόνους μετάλλου και 39 τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τοπικά σχολεία για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών σχετικά με την προστασία των θαλασσών και την ανταλλαγή καθημερινών πρακτικών για την πρόληψη της ρύπανσης.

 

 

Επιστροφή στην Ιθάκη

 

 

Ένα χρόνο αργότερα, η Healthy Seas και η Hyundai επέστρεψαν στην Ιθάκη με στόχο να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν το 2021. Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων συνεργατών μαζί με τοπικούς φορείς, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης.

 

 

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση η τοπική κοινωνία της Ιθάκης είχε άμεση εμπλοκή στις δραστηριότητες που διοργανώθηκαν. Μέσω της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, οι ντόπιοι μπόρεσαν να γίνουν δύτες ώστε για μια στιγμή και γιόρτασαν την επιτυχία της περασμένης χρονιάς παρακολουθώντας σχετικό ντοκιμαντέρ της Healthy Seas. Παράλληλα, εκπρόσωποι της ομάδας απάντησαν σε ερωτήσεις και συζήτησαν μαζί τους πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Τις επόμενες 15 ημέρες, με την υποστήριξη της Hyundai, ομάδα εθελοντών συγκέντρωσε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της θαλάσσιας ζωής γύρω από την Ιθάκη.

 

 

Η διοργάνωση του δεύτερου καθαρισμού στην Ιθάκη είχε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο νησί και την τοπική κοινωνία του. Υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την απομάκρυνση των υπολειπόμενων απορριμμάτων από τον βυθό της θάλασσας και την οικοδόμηση ακόμη ισχυρότερων σχέσεων με τους ντόπιους ψαράδες, η Hyundai και η Healthy Seas όχι μόνο ενισχύουν τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος αλλά και διασφαλίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την προστασία και τη διατήρηση των υδάτων τους καθαρών, διασφαλίζοντας ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

 

Στα πλαίσια της φετινής ενέργειας από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο καθαρίστηκαν 14 τοποθεσίες σε όλο το νησί. Η ομάδα αποτελούνταν από 45 συμμετέχοντες, 15 δύτες και 10 οργανισμούς, οι οποίοι ανέσυραν 18,5 τόνους δίχτυα φαντάσματα και 5 τόνους θαλάσσια απορρίμματα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...