Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών
Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών, με την τσέχικη εταιρεία να δίνει ορισμένα tips για την επίτευξη αυτής.

 

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

Η Skoda αναφέρεται στην ασφάλεια των νέων επιβατών

 

Μπορεί τα αυτοκίνητα της Skoda να διαθέτουν γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και εξαιρετική ευελιξία, ωστόσο, όταν υπάρχει ταξίδι, οι νέοι επιβάτες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι σε κατάλληλα και εγκεκριμένα παιδικά καθίσματα ώστε να τους παρέχεται η μέγιστη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά είναι στο πίσω κάθισμα, ωστόσο υπάρχουν και λύσεις για το κάθισμα του συνοδηγού, με τη σειρά γνήσιων αξεσουάρ SKODA να προσφέρει κατάλληλα παιδικά καθίσματα για οποιαδήποτε ηλικία.

 

Ζωτικής σημασίας το θέμα ασφάλειας

 

Τα παιδιά που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο απαιτούν ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο προστασίας. Οι μύες και τα οστά τους εξακολουθούν να αναπτύσσονται και δεν είναι ακόμα τόσο ανθεκτικά όσο αυτά ενός ενήλικα. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλιστούν επιμελώς οι νέου επιβάτες πριν από κάθε ταξίδι με αυτοκίνητο. Οι νεαροί μέχρι ύψους 1,50 μ. και βάρους μέχρι 36 κιλά πρέπει γενικά να κάθονται σε ειδικό παιδικό κάθισμα. Ωστόσο, οι νομικές απαιτήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Όλα τα παιδικά καθίσματα από την γκάμα γνήσιων αξεσουάρ SKODA συμμορφώνονται με το ισχύον πρότυπο ECE και έχουν περάσει αρκετές αυστηρές δοκιμές όπως οι δοκιμές συγκρούσεων Euro NCAP, καθώς και οι δοκιμές πυρασφάλειας.

 

Ασφαλέστερα στο πίσω κάθισμα

 

Κατά κανόνα, τα παιδιά είναι ασφαλέστερα όταν ταξιδεύουν στο πίσω κάθισμα και ιδανικά στην πλευρά που βρίσκεται πλησιέστερα στο πεζοδρόμιο, καθώς αυτό δημιουργεί λιγότερους κινδύνους κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ασφάλισης ενός παιδιού στο κάθισμά του.

 

Στα μικρότερα παιδιά επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο κάθισμα του συνοδηγού, σε παιδικό κάθισμα, με την προϋπόθεση να έχει απενεργοποιηθεί ο αντίστοιχος αερόσακος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα κάθισμα που βλέπει προς τα εμπρός, εφόσον έχει επίσημα εγκριθεί για χρήση στη θέση αυτή. Οι σχετικές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο εγχειρίδιο του παιδικού καθίσματος ή στο εγχειρίδιο του οχήματος, εξυπακούεται δε πως πριν αγοράσετε ένα παιδικό κάθισμα, είναι σημαντικό να ελέγξετε την τοποθέτηση του στο αυτοκίνητο.

 

Δύο τρόποι τοποθέτησης παιδικού καθίσματος

 

Ένα παιδικό κάθισμα μπορεί να τοποθετηθεί χρησιμοποιώντας είτε τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων του αυτοκινήτου, είτε ένα σύστημα ISOFIX. Το τελευταίο αποτελείται από δύο συνδέσμους στο παιδικό κάθισμα, οι οποίοι ασφαλίζονται σε δύο υποδοχές ISOFIX που βρίσκονται μεταξύ του μαξιλαριού καθίσματος και της πλάτης του καθίσματος και οι οποίες είναι σταθερά στερεωμένες στο σώμα του οχήματος. Αυτή η άκαμπτη σύνδεση αυξάνει την ασφάλεια και η ευκολία χρήσης του συστήματος μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινου σφάλματος. Για να διασφαλιστεί ότι το παιδικό κάθισμα παραμένει στη θέση του, αυτό το σύστημα απαιτεί ένα τρίτο σημείο αγκύρωσης, συνήθως στο χώρο των ποδιών μπροστά από τα καθίσματα, για να συμπληρώσει τους συνδέσμους ISOFIX.

 

Στα αυτοκίνητα SKODA, τα εξωτερικά πίσω καθίσματα διαθέτουν ειδικές αγκύλες κορυφαίας πρόσδεσης ως αυτό το τρίτο σημείο αγκύρωσης.

 

Ομάδα 0 και 0+ θέσεις: SKODA BABY-SAFE Plus

 

Τα παιδικά καθίσματα υποδιαιρούνται σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Τα καθίσματα 0 και 0+ είναι κατάλληλα για νεογέννητα και βρέφη βάρους έως 13 κιλά περίπου. Αυτοί οι φορείς είναι αποκλειστικά οπίσθιοι. Αυτό εξασφαλίζει ότι η πλάτη και ο λαιμός του βρέφους υποφέρουν λιγότερο από την πίεση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το παιδί συνδέεται πρώτα με το φορέα, στη συνέχεια τοποθετείται στο κάθισμα του αυτοκινήτου και ασφαλίζεται χρησιμοποιώντας τη ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη πρέπει να δρομολογηθεί μέσω των παρεχόμενων ανοιγμάτων και να ακουμπήσει στην υποδοχή της. Μετά από αυτό, ο ιμάντας τοποθετείται κατά μήκος των οδηγών πίσω από το κάθισμα και τραβιέται σφιχτά. Η λαβή του φορέα είναι σταθερή στη θέση οδήγησης. Έπειτα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένας τελικός έλεγχος που αποτελείται από ένα σφύριγμα για να εξασφαλιστεί ότι η ζώνη ασφαλείας είναι αρκετά σφιχτή και τοποθετημένη σωστά. Εναλλακτικά, ένα κάθισμα ομάδας 0 ή 0+ μπορεί να συνδεθεί σε μια βάση ISOFIX που είχε προηγουμένως εγκατασταθεί. Το SKODA BABY-SAFE Plus έρχεται με βάση ISOFIX.

 

Θέσεις ομάδας 1: SKODA ISOFIX DUO plus, άνω όρθιο

 

Η ομάδα 1 αποτελείται από καθίσματα για παιδιά ηλικίας εννέα μηνών έως τεσσάρων ετών. Αυτά τα καθίσματα συνήθως έρχονται προς τα εμπρός και παρέχουν εξαιρετική προστασία σε περίπτωση ατυχήματος. Σε περίπτωση σύγκρουσης, απορροφούν ενέργεια και προστατεύουν τις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές όπως το κεφάλι και ο λαιμός. Όταν επιλέγετε ένα κάθισμα, το μέγεθος αποτελεί βασικό παράγοντα, καθώς μόνο ένα κάθισμα κατάλληλου μεγέθους παρέχει την απαραίτητη άνεση. Η εγκατάσταση αυτού του τύπου καθίσματος ξεκινά επίσης κάνοντας κλικ στις προεξοχές των καθισμάτων στις αντίστοιχες υποδοχές ISOFIX. Ο σύνδεσμος της άνω πρόσδεσης είναι τοποθετημένος στο σημείο αγκύρωσης στο πίσω μέρος της πλάτης του καθίσματος. Το παιδί στη συνέχεια συνδέεται με τη ζώνη ασφαλείας πέντε θέσεων του παιδικού καθίσματος. Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά δεν θα πρέπει να φορούν ογκώδη είδη ρούχων, όπως παχιά χειμωνιάτικα μπουφάν κλπ. Έτσι θα εξασφαλιστεί πως η ζώνη είναι αρκετά κοντά στο σώμα του παιδιού για να παρέχει άμεση συγκράτηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Καθίσματα 2 και 3 θέσεων: SKODA Kidfix XP και SKODA Kidfix XP II

 

Τα καθίσματα των ομάδων 2 και 3 είναι σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω και βάρους έως 36 kg. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει ενισχυτικά καθίσματα, αλλά και καθίσματα με πλάτη στήριξης και πλάγιες λαβές όπως το SKODA Kidfix XP και το SKODA Kidfix XP II, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά για την προστασία των παιδιών από σοβαρό τραυματισμό εάν το αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την περιοχή της κεφαλής και του λαιμού. Το παιδικό κάθισμα τοποθετείται στο μαξιλάρι καθίσματος και συνδέεται μαζί με το παιδί. Εναλλακτικά, είναι δυνατή και η πρόσθετη προσάρτηση ISOFIX.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...