Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών

Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών

Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών

Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών
Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών

 

Η Stellantis αναπτύσσει το δίκτυο ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη, με τον Όμιλο να σχεδιάζει μια σειρά λύσεων που θα κάνουν πιο προσιτή τη χρήση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

 

New 500

New 500

 

Σάρκα και οστά παίρνει το πρόγραμμα Atlante, το οποίο αφορά στην εγκατάσταση ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη. Το δίκτυο θα είναι το πρώτο του είδους που θα είναι 100% vehiclegridintegrated (VGI) και θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συστήματα αποθήκευσης.

 

 

Ακολουθώντας τις ανακοινώσεις του Ομίλου Stellantis στις 8 Ιουλίου κατά τη διάρκεια του EV Day, το πρόγραμμα Atlante βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τα πρώτα 700 σημεία τοποθέτησης των φορτιστών να έχουν καθοριστεί, ενώ ήδη το 10% αυτών βρίσκεται στη φάση της εγκατάστασης. Οι φορτιστές που θα τοποθετηθούν θα είναι δυναμικής από 100 kW έως και 175 kW και θα προσφέρουν ειδικά προνόμια στους κατόχους αυτοκινήτων μαρκών του Ομίλου Stellantis.

 

 

Πρόγραμμα Atlante

 

 

Το πρόγραμμα Atlante είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των ΝΗΟΑ Group και της Free2Move eSolutions, η οποία αποτελεί κοινοπραξία των NHOA και Stellantis. Στόχος είναι η ενεργοποίηση 5.000 σημείων ταχυφόρτισης μέχρι το 2025 και περισσότερα από 35.000 σημεία μέχρι το 2030. Ουσιαστικά το πρόγραμμα αποτελεί απάντηση στο πλάνο «Fit for 55» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο προβλέπει την πώληση αποκλειστικά οχημάτων μηδενικών ρύπων από το 2035, αλλά και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ανά 60χλμ. στους κύριους αυτοκινητόδρομους. Πρόσφατα, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), τόνισε στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την αργή εξέλιξη των δικτύων φόρτισης. Συγκεκριμένα από τα συνολικά 225.000 σημεία που σήμερα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη, μόλις τα 25.000 παρέχουν δυνατότητα ταχυφόρτισης. Μέσω του Atlante θα ενισχυθεί το δίκτυο ταχυφόρτισης, προσφέροντας επιπλέον επιλογές σε όλους τους καταναλωτές και παράλληλα ειδικά προνόμια στους χρήστες μοντέλων του Ομίλου Stellantis.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...