Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια

Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια

Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια

Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια
Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια

 

Θρίαμβος για τη Ducati στη Βαλένθια, με την ομάδα να πανηγυρίζει ένα εντυπωσιακό τριπλό βάθρο – το πρώτο στην ιστορία της – και φυσικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας στο MotoGP.

 

Pecco Bagnaia

Pecco Bagnaia

 

Στο Gran Premio de la Comunidad Valenciana, το τελευταίο Grand Prix της σεζόν για το MotoGP, που πραγματοποιήθηκε στο Circuit Ricardo Tormo, έξω από τη Βαλένθια, οι Pecco Bagnaia και Jack Miller, αναβάτες της Ducati Lenovo Team ανέβηκαν στην πρώτη και τρίτη θέση του βάθρου, έχοντας ανάμεσά τους τον Jorge Martin, επίσης με Ducati, της ιδιωτικής ομάδας Pramac Racing Team. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το αποτέλεσμα αυτό, ο νεαρός αναβάτης αναδείχθηκε «rookie της χρονιάς».

 

 

Ο Pecco Bagnaia σημείωσε την τέταρτη νίκη του στη σεζόν, δεύτερη συνεχόμενη μετά αυτή της περασμένης εβδομάδας, στην Πορτογαλία. Ο Ιταλός εκκίνησε δεύτερος στο grid και για το πρώτο μισό του αγώνα κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση, πίσω από τον Jorge Martin ο οποίος είχε ξεκινήσει από την pole position. Δώδεκα γύρους από το τέλος, ο Bagnaia πέρασε δυναμικά στην 1η θέση, όπου παρέμεινε μέχρι την καρό σημαία.

 

Jack Miller

Jack Miller

 

Ο έτερος αναβάτης της Ducati Lenovo Team, ο Αυστραλός Jack Miller, έφυγε από την 3η θέση της γραμμής εκκίνησης και αν και ξεκίνησε καλά, σταδιακά υποχώρησε στην 6η θέση. Όταν όμως βρήκε ρυθμό, κάλυψε το χαμένο έδαφος και τελικά τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας πιέσει πολύ τον Jorge Martin στους τελευταίους 9 γύρους, ο οποίος κράτησε τη θέση του με επιτυχία.

 

 

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Miller κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών ενώ ο Bagnaia είχε ήδη εξασφαλίσει τη 2η, από τον προηγούμενο αγώνα. Με τις δύο θέσεις στο βάθρο, η Ducati Lenovo Team αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις ομάδες για το 2021, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2007.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...