Κορυφή για το Volkswagen Group

Κορυφή για το Volkswagen Group

Κορυφή για το Volkswagen Group

Κορυφή για το Volkswagen Group
Κορυφή για το Volkswagen Group

Κορυφή για το Volkswagen Group, με τον όμιλο να ηγείται της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήδη από το 2022, σύμφωνα με μελέτη της UBS.

 

Volkswagen MEB

Volkswagen MEB

 

Η μελέτη δεν στάθηκε μόνο στις οικονομικές παραμέτρους της κάθε εταιρείας αλλά εμβάθυνε και σε τομείς όπως ο τεχνολογικός βαθμός ετοιμότητας για την υλοποίηση της ηλεκτροκίνησης. Όχι τυχαία, τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν με τον τίτλο «Το ID.3 στα εξ ων συνετέθη: Η μεγαλύτερη ευκαιρία στα Ηλεκτρικά Οχήματα – Σύσταση Αγοράς», με ευθεία προτροπή στους επενδυτές να προτιμήσουν τη μετοχή της Volkswagen. Πράγματι, με τη δημοσίευση της μελέτης οι αναλυτές της UBS χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη μετοχή ως επενδυτική ευκαιρία, αυξάνοντας την τιμή-στόχο της κατά 50% με ορίζοντα δωδεκαμήνου, από τα 200 € στα 300 €.

 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της μελέτης, ειδικοί αποσυναρμολόγησαν πλήρως ένα ID.3. Μελετώντας το, κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group, αντιπροσωπεύει σήμερα το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό υπόβαθρο που έχει παρουσιαστεί από μία αυτοκινητοβιομηχανία, πάνω στην ηλεκτροκίνηση.

 

Volkswagen MEB

Volkswagen MEB

 

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης της UBS

 

  • Η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που αποτελεί τη βάση για την ηλεκτρική επίθεση της Volkswagen, είναι πλήρως ανταγωνιστική ως προς το κόστος με αντίστοιχες προσεγγίσεις που προέρχονται από μάρκες που κατασκευάζουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

  • Το Volkswagen Group με την ΜΕΒ επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά τον βαθμό ενεργειακής απόδοσης, την κατασκευαστική ευελιξία και την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών.

  • Όσον αφορά το κόστος της μπαταρίας, το ID.3 συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών καλύτερων μοντέλων παγκοσμίως, με κόστος περίπου 100 USD ανά κιλοβατώρα.

  • Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από κορυφαίους κατασκευαστές όπως οι μάρκες του Volkswagen Group, ενδέχεται να έχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα με αυτά των σημερινών μοντέλων εσωτερικής καύσης, ως προς το κόστος και τα περιθώρια κέρδους, πριν το 2025.

  • Όσον αφορά την πλατφόρμα λογισμικού και το οικοσύστημα ηλεκτροκίνησης, το Volkswagen Group βρίσκεται μπροστά από τους υπόλοιπους, «παραδοσιακούς» κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...