Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2

Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2

Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2

Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2
Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2

Μεγάλες επιτυχίες για τη Skoda σε WRC 2 Pro και WRC 2, με την εταιρεία να τις απαριθμεί, έστω και αν ο τελευταίος αγώνας στην Αυστραλία δεν έγινε.

 

Skoda Fabia R5 evo

Skoda Fabia R5 evo

 

Η πρώτη αφορά την πρόωρη εξασφάλιση του τίτλου των οδηγών της νέας κατηγορίας WRC 2 Pro από τους Κάλε Ροβάνπερα και Γιόνε Χάλτουνεν με Fabia R5 evo, αλλά και τον αντίστοιχο στους κατασκευαστές.

 

 

Από εκεί και πέρα, οι Γάλλοι Πιερ-Λουί Λουμπέ και Βινσέν Λαντέ, με Fabia R5 evo επικράτησαν στο πρωτάθλημα WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες μέσα από το πρόγραμμα ιδιωτών πελατών της Skoda. Από εκεί και πέρα, οι Βρετανοί Κρις Ίνγκραμ και Ρος Γουίτοκ κατέκτησαν με Fabia R5 evo το φετινό ERC.

 

 

Ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Μίχαλ Χράμπανεκ σχολίασε σχετικά. «Αποστολή εξετελέσθη. Επιτύχαμε κάθε στόχο που θέσαμε για το 2019. Δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στην αγορά τη νέα Skoda Fabia R5 evo. Ο Κάλε και ο Γιόνε πήραν τους τίτλους οδηγών και συνοδηγών στη WRC 2 Pro. Πέρα από αυτό, εξασφάλισαν μαζί με τον Γιαν (Κοπέτσκι) τους απαραίτητους βαθμούς για να κερδίσουμε και τον τίτλο των κατασκευαστών στην ίδια κατηγορία. Η επιτυχία αυτή ήταν δυνατή μόνο χάρη στην στενή συνεργασία όλων μας, καθιστώντας το μηχανοκίνητο αθλητισμό επιτυχημένο μέρος του Skoda DNA.

 

Skoda Fabia R5 evo

Skoda Fabia R5 evo

 

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που είδα πόσο επιτυχημένοι είναι οι πελάτες μας. Επίσης, οι Πιερ-Λουίς Λουμπέ και Βινσέν Λαντέ κέρδισαν τον τίτλο στην κατηγορία WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες με το αυτοκίνητό μας που κατασκευάζουμε στο Μλάντα Μπόλεσλαβ. Αυτή ακριβώς η επιτυχία, αλλά και οι πολυάριθμοι τίτλοι που κέρδισαν σε τοπικό επίπεδο οι πελάτες μας – περισσότερες από 300 Skoda Fabia R5 evo έχουν πουληθεί σε ιδιώτες αγωνιζόμενους – θέτουν τον πρωταρχικό στόχο μας για το 2020. Η υποστήριξή τους για συνέχιση των επιτυχιών με αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, θα είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα τη νέα χρονιά».

 

 

Επίσημα τελικά αποτελέσματα

 

 

Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 Pro

 

  1. Kalle Rovanperä (FIN), SKODA, 176 βαθμοί
  2. Mads Østberg (NOR), Citroën, 145 β.
  3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 137 β.
  4. Jan Kopecký (CZE), SKODA, 115 β.

 

 

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών WRC 2 Pro

 

  1. SKODA, 333 βαθμοί
  2. Ford, 259 β.
  3. Citroën, 145 β.

 

 

Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 (Ιδιωτικές Ομάδες)

 

  1. Pierre-Louis Loubet (FRA), SKODA, 91 βαθμοί
  2. Kajetan Kajetanowicz (POL), ŠKODA/VW, 88 β.
  3. Benito Guerra (MEX), SKODA, 75 β.

 

 

Πηγή: Skoda Motorsport


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...