Νέα συνεργασία BMW με Formula E

Νέα συνεργασία BMW με Formula E

Νέα συνεργασία BMW με Formula E

Νέα συνεργασία BMW με Formula E
Νέα συνεργασία BMW με Formula E

Νέα συνεργασία BMW με Formula E, με τη γερμανική εταιρεία να προβαίνει σε δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την τρέχουσα σεζόν.

 

BMW - Formula E

BMW – Formula E

 

Συγκεκριμένα, η BMW έχει παρατείνει τη σύμβαση ως «Επίσημος Συνεργάτης Οχημάτων της ABB FIA Formula E». Θα συνεχίσει να εξοπλίζει τη Φόρμουλα E με ένα εκτεταμένο στόλο οχημάτων ασφαλείας BMW i, ενώ το BMW i8 Safety Car θα εμφανιστεί με ένα εντυπωσιακό νέο σχέδιο από τον τέταρτο αγώνα της σεζόν και μετά.

 

Η ανακοίνωση για την επέκταση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε από την BMW i πόλη του Μεξικού. Μάλιστα εκεί αποκαλύφθηκε και το αυτοκίνητο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Dr. Andreas Aumann, αντιπρόεδρος BMW i Product και eMobility, Pia Schörner, επικεφαλής του BMW Motorsport Marketing και Jamie Reigle, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Formula E.

 

”Η BMW i έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτυχία της Formula E από την έναρξη του πρωταθλήματος “, δήλωσε ο Jamie Reigle, Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E.” Και συνέχισε λέγοντας πως ”Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που συνεχίζεται μία σπουδαία συνεργασία. Δείχνει τη δέσμευση της BMW ως ηγέτιδας στην ηλεκτρική κινητικότητα ».

 

BMW i8 safety car

BMW i8 safety car

 

Δηλώσεις Jens Thiemer

 

“Ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και ιδρυτικό μέλος της Formula E, είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε τη μακρά συνεργασία μας” δήλωσε ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της BMW & Brand BMW. “Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι προφανώς το BMW i8 Roadster Safety Car. Το παρουσιάσαμε στο Μεξικό και διαθέτει έναν εντυπωσιακό νέο σχεδιασμό. Είναι το πρώτο και μοναδικό Roadster που χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο ασφαλείας. Ακριβώς από τη λέξη go, η BMW i έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ταχείας ανάπτυξης της Formula E. Αυτό για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τις εταιρείες και τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Από το πρώτο λεπτό έχουμε πιστέψει στην ιδέα. Χρησιμοποιήσαμε μάλιστα το εμπνευσμένο περιβάλλον για να δοκιμάσουμε την πρωτοποριακή τεχνολογία και τις καινοτομίες BMW i υπό συνθήκες ανταγωνισμού».

 

BMW safety car

BMW safety car

 

Σχεδιασμός αυτοκινήτου ασφαλείας

 

Το BMW i8 Safety Car μπορεί να υπερηφανεύεται για τον μοντέρνο και καινοτόμο σχεδιασμό του. Όπως και στην περίπτωση της BMW iFE.20, το Safety Car σχεδιάστηκε από τον Michael Scully. Πρόκειται για τον επικεφαλής του Design BMW Group Motorsport. Μάλιστα μεταφέρει ορισμένα στοιχεία του προκατόχου του, όπως τις μπλε και άσπρες γωνίες, που διασχίζουν το στυλ του λογότυπου BMW. Έμφαση δίνεται επίσης στο πως φαίνεται το όχημα από ψηλά. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της θέσης πολλών θεατών στους αγώνες της Formula E.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...