Νέα BMW R 18 ”Spirit of Passion”

Νέα BMW R 18 ''Spirit of Passion''

Νέα BMW R 18 ”Spirit of Passion”

Νέα BMW R 18 ''Spirit of Passion''
Νέα BMW R 18 ”Spirit of Passion”

Μοναδική στο είδος της σχεδίαση, χωρίς αντίπαλο – αυτός είναι ο ορισμός για τη νέα BMW R 18 ”Spirit of Passion”, τη νέα custom μοτοσικλέτα της Kingston Custom.

 

 

Νέα BMW R 18 ''Spirit of Passion''

Νέα BMW R 18 ”Spirit of Passion”

 

Μετά τον Roland Sands, ο Dirk Oehlerking επιστράτευσε το δημιουργικό ταλέντο του και μεταμόρφωσε την BMW R 18 στο δεύτερο κόσμημα της σειράς SoulFuel (Καύσιμο Ψυχής), που προέρχεται από τη συνεργασία της BMW Motorrad με επίλεκτους customisers. Πριν από λίγο καιρό, ανάλογη αίσθηση είχε προκαλέσει μία μετατροπή της R 18 δια χειρός Bernhard Naumann – γνωστή και ως ”Blechmann”.

 

 

Spirit of Passion

Spirit of Passion

 

”’Spirit of Passion: η δημιουργία



Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο – και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη πρόκληση – είναι ο φέρινγκ της Kingston. Στο σώμα της μοτοσικλέτας βλέπουμε χειροποίητες σχεδιαστικές παρεμβάσεις της Kingston, όπως και το τιμόνι και το φτερό. Η εξάτμιση της BMW R 18 έχει τροποποιηθεί από τον Oehlerking σε στυλ Kingston Roadster, ενώ η σέλα προέρχεται από τη γκάμα αξεσουάρ. Τα φλας έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχα της Kellermann και ο εμπρός προβολέας LED έχει ενσωματωθεί στο φέρινγκ. Η αρχική βαφή και οι γραμμές παραμένουν στο φέρινγκ και το φτερό, και έχουν προστεθεί κάποιες πινελιές στυλ Kingston. Η ανάρτηση και το ρεζερβουάρ διατηρούνται από το αρχικό μοντέλο. Συνολικά, ενσαρκώνει ένα κλασικό art deco στυλ.

 

 

Side

Side

 

BMW R 18: η βάση



Χάρη στην φιλική προς τις μετατροπές αρχιτεκτονική της, η BMW R 18 είναι μία μοτοσικλέτα που προορίζεται για customising. Οι ιστορικές καταβολές της R 18 είναι έντονες, θυμίζοντας – τεχνικά και οπτικά – διάσημα μοντέλα όπως η BMW R 5 και παραμένοντας επικεντρωμένη στην ”ουσία”: καθαρή τεχνολογία χωρίς περιττά στοιχεία – και ασφαλώς στον big boxer κινητήρα.

 

 

Detail

Detail

 

Πληροφορίες για τον δημιουργό



Ο Dirk Oehlerking, πρώην αγωνιζόμενος, σχεδιαστής και αριστοτέχνης, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά με το project Spirit of Passion ότι όχι μόνο γνωρίζει άριστα την τέχνη του αλλά και ότι την υιοθετεί στη δουλειά του εδώ και 35 χρόνια. Για τον ίδιο, η διαδικασία σχεδίασης ξεκινά πολύ πριν βιδωθούν οι πρώτες βίδες ή γίνουν τα πρώτα σχέδια: «Αφιερώνω πολλή σκέψη και ενέργεια εκ των προτέρων. Οι μοτοσικλέτες μου πάντα αποπνέουν ψυχή, γοητεία και χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά δείγματα, γι’ αυτό απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Όταν βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης στυλ, περνούν από το μυαλό μου αναρίθμητες εικόνες. Αφού επιλέξω, φτιάχνω το πρώτο σχέδιο με μολύβι και γόμα. Μετά συνεχίζω μέχρις ότου σιγουρευτώ ότι είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα!».



Γεννημένος στο Αννόβερο, ο Oehlerking έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο customising μοτοσικλετών της BMW. Περίπου 17 από τις custom εκδόσεις της μάρκας αποτελούν δικές του δημιουργίες, μεταξύ των οποίων η Black Phantom και η αδελφή της White Phantom. Τα δύο μοντέλα έθεσαν εντελώς νέα πρότυπα στη βιομηχανία την εποχή εκείνη. Ωστόσο, η μετατροπή της R 18 ήταν ένα καινούργιο εγχείρημα για τον Oehlerking.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...