Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross
Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

 

 

Η γαλλική εταιρεία «φέρνει την ηλεκτροκίνηση για όλους» με τα νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

 

 

Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

Νέα Citroen E-C4 C-Cross και C4 C-Cross

 

Μετά την επέκταση στην κατηγορία των SUV που χαρακτηρίστηκε από τα επιτυχημένα λανσαρίσματα των C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV, η Citroën κάνει μια ισχυρή επιστροφή στην αγορά των Crossovers. Με περισσότερες από 1.700.000 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2019, η κατηγορία C (hatch & Crossovers) αποτελεί σχεδόν το 11% των συνολικών πωλήσεων και κατά συνέπεια, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ευρωπαϊκή αγορά. To Νέο Νέο C4 C-Cross είναι το μοντέλο της νέας γενιάς από τη Citroën, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των ίδιων των πελατών και τον τρόπο οδήγησής τους. Προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και με κινητήρα πετρελαίου, για να καλύψει κάθε ανάγκη και να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία, προσφέροντας μια μοντέρνα ιδέα γεμάτη χαρακτήρα.

 

 

Βασικά στοιχεία

 

 

Με μια μοναδική και τολμηρή ταυτότητα, το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross αποτελούν μια καινοτόμα ιδέα που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C. Συνδυάζει μοναδικά τα ισχυρά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων. Με την υπερυψωμένη και δυναμική στάση του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV για επιπλέον δυναμισμό και χαρακτήρα. Η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του νέου μοντέλου, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από το φωτισμό LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική. Το ζεστό και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει άμεσα την ευεξία, τον εκσυγχρονισμό, ενώ η άνεση και η κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan. Κάθε πελάτης θα μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του, ώστε να ταιριάζει στη δική του εικόνα με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και 6 συνδυασμούς στην καμπίνα των επιβατών.

 

 

Detail 1

Detail 1

 

Επιλογές κινητήρα: 100% ηλεκτρικό, βενζίνη και πετρέλαιο

 

 

Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric, το 5o από τα μοντέλα που θα ωθήσουν στον εξηλεκτρισμό τη γκάμα της Μάρκας και το Νέο C4 C-Cross προσφέρουν στους πελάτες την άνεση να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 τύπους κινητήρων υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας: 100% Electric 100 kW (136 hp) με αυτονομία 350 km που επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, βενζινοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6d νέας γενιάς με απόδοση από 100 hp έως 155 hp ή diesel μηχανικό σύνολο με απόδοση από 110 hp έως 130 hp.

 

 

Ένας αιώνας άνεσης και χαρακτήρα

 

 

Το νέο E-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross είναι η φυσική εξέλιξη με βάση τη μακρά και την πλούσια εμπειρία της Citroën στην κατηγορία C, με σχεδόν 12.500.000 πωλήσεις μέσα σε 92 χρόνια: πρώτη γενιά C4 (1928), Ami 6 και Ami 8, GS και GSA, ZX, Xsara, C4 (2004 και 2010 γενιές) και C4 Cactus. Μια σειρά από hatchbacks και Crossovers που έχουν μείνει στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των πελατών που αναζητούν μεγάλη άνεση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, συμπαγείς διαστάσεις εξωτερικά και ευρυχωρία στην καμπίνα, ενώ θέλουν σχεδιαστική κομψότητα και κατασκευαστική στιβαρότητα. Με το νέο E-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross ξαναζωντανεύουν τα στοιχεία που συνθέτουν την ξεχωριστή «γεύση» ενός Citroën: όλο το πνεύμα του André Citroën μέσα στο C4 του 1928, το τολμηρό σχέδιο των Ami 6 και Ami 8, η θρυλική άνεση των GS και GSA, η υποδειγματική οδική συμπεριφορά του ZX, η γενναιόδωρη ευρυχωρία του Xsara, η τεχνολογία και η ευελιξία του C4 (γενιές 2004 και 2010) και ο δυναμικός, μοναδικός και καινοτόμος χαρακτήρας του C4 Cactus.

 

 

Detail 2

Detail 2

 

 

Ένα «ρευστό» και αεροδυναμικό προφίλ

 

 

Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (690 mm) επισημαίνονται από την ιδιαίτερη σχεδίαση των ζαντών 18″ στην «καρδιά» της γκάμας των εκδόσεων. Η τοποθέτησή τους στις 4 γωνίες του οχήματος, παρέχουν σιγουριά και ταιριάζουν ιδιαίτερα στο συνολικό σχήμα του αμαξώματος. Οι μαύρες αψίδες των τροχών, που συνδέονται με τα μαύρα τμήματα των προφυλακτήρων, χαμηλά, εμπρός και πίσω, αλλά και τα Airbumps® με χρωματιστά ένθετα, τονίζουν την αντοχή και το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από μικροεπαφές. Τα χρώμια στα παράθυρα και οι νέοι καθρέπτες στις πόρτες, με το μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό τους, τονίζουν την κομψότητα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά στην αισθητική του αυτοκινήτου. Η μοναδική γραμμή οροφής, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο πίσω παράθυρο, εκφράζουν με σαφήνεια τη διάθεση για καλή αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η αεροτομή, ενισχύει τη sport διάθεση στην εμφάνιση του μοντέλου. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα 3 πλευρικά παράθυρα, αποτελούν παραπομπή στο εμβληματικό Citroën GS.

 

 

Σύγχρονη, καλαίσθητη και φιλόξενη καμπίνα

 

 

Το εσωτερικό εμπνέει εμπιστοσύνη με την πρώτη ματιά μέσω της απτής ποιότητας και της απόλυτα σύγχρονης εικόνας του. Είναι μια διάσταση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, με την οποία η Γαλλική εταιρεία προτείνει άνεση με το καθαρό, απλό και μοντέρνο ταμπλό, τα όμορφα σχήματα στις επενδύσεις των θυρών, τα πολλαπλά σημεία αποθήκευσης, τα μαλακά υλικά και τα καθίσματα που προσκαλούν τους επιβάτες να έρθουν και να καθίσουν για μεγάλα διαστήματα. Το ταμπλό δίνει στους επιβάτες μια αίσθηση χώρου και διαθέσιμου όγκου, ενώ προσφέρει και αυτό πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ενσωματωμένους στο σχεδιασμό του: Το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το Citroën Smart Pad Support και τη δυνατότητα μετακίνησης της κεντρικής κονσόλας.

 

 

Οι επιβάτες βρίσκονται σε μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα: νέο, αυθεντικό μοτίβο γραφικών στο ταμπλό, νέα μοτίβα στα καθίσματα του προγράμματος Advanced Comfort, συνδυασμοί χρωμάτων που ταιριάζουν τα καθίσματα με το συνολικό διάκοσμο και τα panels των θυρών. Τα υλικά που κάνουν τη διαφορά, είναι μαλακά σε περιοχές όπου έχει μεγαλύτερη σημασία: στο επάνω μέρος του ταμπλό, στα panels των θυρών και στο υποβραχιόνιο.

 

 

Interior look 1

Interior look 1

 

Πολλαπλές Επιλογές Εξατομίκευσης

 

 

 

Με 31 εξωτερικούς συνδυασμούς, μπορεί να βρει κανείς αυτό που θέλει για να ταιριάξει με την εικόνα του. Συνδυάζοντας:

  • 7 χρώματα αμαξώματος, από το απλούστερο και πιο φωτεινό, το διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey, στα ζωηρά και ζεστά Elixir Red και Caramel Brown, αλλά και μια κομψή και εκλεπτυσμένη πρόταση, το Iceland Blue.

  • 5 χρωματικά πακέτα, που περιλαμβάνουν γυαλιστερό μαύρο, το μπεζ της άμμου, γκρι σατινέ, βαθύ κόκκινο και λαμπερό μπλε, με το τελευταίο να είναι αποκλειστικό χρώμα για το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και πανομοιότυπο με αυτό που προσφέρεται στο C5 Aircross SUV Plugin Hybrid. Αυτά τα χρωματικά πακέτα, αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης των αυτοκινήτων της Citroën, και αφορούν τα ένθετα γύρω από τα μπροστινά φώτα ομίχλης και τα Airbump®, επιτρέποντας τη δημιουργία διακριτικών, εκλεπτυσμένων ή πιο δυναμικών οπτικών συνδυασμών.

 

Interior look 2

Interior look 2

 

Βελτιστοποιημένος χρόνος φόρτισης

 

 

Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 km/min, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%.

 

 

Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

 

 

Για να κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους πελάτες και να τους επιτρέψει να απολαμβάνουν το ηλεκτρικό τους όχημα με ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε καθημερινή βάση, η Citroën φροντίζει τα πάντα και προσφέρει μια λύση «one-stop shop» για την εγκατάσταση ενός Wall Box στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και την παράλληλη χρήση της εφαρμογής MyCitroën οι πελάτες προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος για να ωφελούνται από τα ωράρια οικονομικού ρεύματος όπου κι αν βρίσκονται.

 

 

Γκάμα αποδοτικών και σύγχρονων κινητήρων

 

 

Τα νέα E-C4 C-Cross – 100% Electric και Νέο C4 C-Cross προσφέρουν μια πλήρη γκάμα κινητήρων για κάθε επιθυμία:

  • Νέο E-C4 C-Cross – 100% Electric:

o Ένας 100% ηλεκτρικός κινητήρας απόδοσης 136 hp (100 kW) και μπαταρία 50 kWh.

  • Νέο C4 C-Cross :

o Τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d:

Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S,

Δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8

o Δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

 

 

 

Συνδεσιμότητα

Συνδεσιμότητα

 

 

TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

 

  • Mήκος: 4,360 mm

  • Πλάτος: 1,800 mm / 2,056 mm με καθρέπτες/1,834 mm με αναδιπλούμενους καθρέπτες

  • Ύψος: 1,525 mm

  • Μεταξόνιο: 2,670 mm

  • Διάμετρος τροχού: 690 mm

  • Κύκλος στροφής: 10.9 m

  • Απόσταση από το έδαφος: 156 mm

  • Χώρος αποσκευών: 380 l

  • Κατώφλι φόρτωσης από το έδαφος: 715 mm

  • Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric:

  • Ισχύς: 136 hp (100 kW)

  • Μπαταρία: 400 V Li-Ion 50 kWh

  • Ροπή: 260 Nm

  • Αυτονομία: 350 km – WLTP cycle

  • Τελική ταχύτητα: 150 km/h

  • 0-100 km/h: 9.7 δευτερόλεπτα (Sport)

  • Χρόνος φόρτισης:

> Σε 100 kW ταχυφορτιστή: σε 30 λεπτά φορτίζει το 80% της μπαταρίας ή 10 km/min

> Σε 32 A Wall Box: Μεταξύ 5 ωρών (τριφασικό ρεύμα) και 7:30 ωρών (μονοφασικό ρεύμα)

> Σε οικιακή πρίζα: Μεταξύ 15 και 24 ωρών

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...