Νέα Mercedes EQS

Νέα Mercedes EQS

Νέα Mercedes EQS

Νέα Mercedes EQS
Νέα Mercedes EQS

 

Η νέα Mercedes EQSΗ EQS είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan από τη Mercedes-EQ με το οποίο επαναπροσδιορίζει ολόκληρη την κατηγορία.

 

 

Νέα Mercedes EQS

Νέα Mercedes EQS

 

Η EQS είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πολυτελούς και της executive κατηγορίας. Η EQS συναρπάζει τον οδηγό και τους επιβάτες με την πρωτοποριακή της τεχνολογία, σχεδίαση, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα. Τα πρώτα μοντέλα που θα τεθούν σε κυκλοφορία είναι η EQS 450+ ισχύος 245 kW (ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP σε μικτό κύκλο: 20,4-15,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km) και η EQS 580 4MATIC ισχύος 385 kW (ηλεκτρική κατανάλωση κατά WLTP σε μικτό κύκλο: 21,8-17,4 kWh/100 km, εκπομπές CO2: 0 g/km).

 

 

Ισχύς και αυτονομία

 

 

Με αυτονομία που φτάνει έως και τα 770 χιλιόμετρα (WLTP) και απόδοση ισχύος έως 385 kW, το σύστημα μετάδοσης κίνησης της EQS ικανοποιεί κάθε προσδοκία που μπορεί να έχει κανείς από ένα πρωτοποριακό sedan της οικογένειας SClass. Σχεδιάζεται η κυκλοφορία μίας έκδοσης υψηλών επιδόσεων που θα αποδίδει ισχύ έως 560 kW. Όλα τα μοντέλα EQS εξοπλίζονται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα. Επίσης, οι τετρακίνητες εκδόσεις με σύστημα 4MATIC διαθέτουν και ένα eATS στον μπροστινό άξονα.

 

 

Περί μπαταρίας

 

 

Η EQS σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή μίας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες διαθέτει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο της τάξεως των 107,8 kWh. Το συγκεκριμένο είναι περίπου 26 τοις εκατό περισσότερο από εκείνο στην EQC. Το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας επιτρέπει την απομακρυσμένη ενημέρωσή του (overtheair update). Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα διαχείρισης ενέργειας παραμένει ενημερωμένο σε όλη τη διάρκεια ζωής του. Όσον αφορά στα χημικά στοιχεία των κυψελών, η περιεκτικότητα των καθόδων σε κοβάλτιο έχει μειωθεί κατά 10%.

 

 

Interior look 1

Interior look 1

 

Ενημερώσεις over-the-air

 

 

Η EQS είναι η πρώτη Mercedes που προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης εντελώς νέων λειτουργιών του οχήματος μέσω απομακρυσμένων ενημερώσεων λογισμικού (overtheair, OTA) σε πολλούς τομείς. Από την πρώτη κυκλοφορία στην αγορά θα διατίθενται δύο ειδικά προγράμματα οδήγησης για νεαρούς οδηγούς και εργαζομένους service, κάποια παιχνίδια και το πρόγραμμα demo «The Best or Nothing».

 

 

Αυτό σημαίνει πως μετά την αγορά και την αρχική διαμόρφωση του καινούριου αυτοκινήτου, ορισμένα χαρακτηριστικά της EQS μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα στις προσωπικές προτιμήσεις. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ξεκλειδώματος του συστήματος διεύθυνσης πίσω άξονα με μεγαλύτερη γωνία διεύθυνσης δέκα μοιρών. Εκτός από την κλασική αγορά επιμέρους λειτουργιών, σχεδιάζονται επίσης συνδρομές, παροδικές ενεργοποιήσεις και φάσεις δωρεάν δοκιμής.

 

 

Σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα

 

 

Το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα του βασικού εξοπλισμού με γωνία διεύθυνσης έως 4,5 μοίρες συμβάλλει στην πρακτικότητα και τη δυναμική οδήγηση της EQS. Εναλλακτικά, το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα με γωνία διεύθυνσης έως δέκα μοίρες μπορεί να παραγγελθεί ή να ενεργοποιηθεί εκ των υστέρων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω απομακρυσμένης αναβάθμισης (OTA). Αυτό επιτρέπει στην EQS να αποκτά κύκλο στροφής 10,9 μέτρων παρά το μήκος της που υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Να σημειώσουμε ότι αυτός είναι ο κύκλος στροφής των περισσότερων αυτοκινήτων της κατηγορίας compact. Οι σχετικές γωνίες και τροχιές των πίσω τροχών εμφανίζονται στο μενού προγράμματος οδήγησης, στην κεντρική οθόνη.

 

 

Interior look 2

Interior look 2

 

Συστήματα υποβοήθησης

 

 

Η τελευταία γενιά των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολυάριθμες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού. Ενδεικτικά, μία νέα λειτουργία είναι η προειδοποίηση για μικροΰπνο από το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST. Αναλύει τις κινήσεις των βλεφάρων του οδηγού μέσω μιας κάμερας στη οθόνη του οδηγού (μόνο σε συνδυασμό με το MBUX Hyperscreen). Η ένδειξη υποβοήθησης στην οθόνη του οδηγού εμφανίζει τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης με ευανάγνωστη προβολή πλήρους οθόνης.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...