Νέα Peugeot 2008 και e-2008

Νέα Peugeot 2008 και e-2008

Νέα Peugeot 2008 και e-2008

Νέα Peugeot 2008 και e-2008

 

Νέα Peugeot 2008 και e-2008, με το νέο 2008 SUV της γαλλικής εταιρείας να προσφέρεται πλήρως ηλεκτρικό ή με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

 

Peugeot 2008 SUV and e-2008

Peugeot 2008 SUV and e-2008

 

Μέχρι το 2023, η Peugeot σκοπεύει να διαθέσει τα οχήματά της και με ηλεκτρική έκδοση. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία και πλάνο, παρουσιάζει το νέο 2008 (και) με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελεί το δεύτερο αμιγώς τέτοιου είδους όχημα, μετά το e-208.

 

Νέα Peugeot 2008 και e-2008: σύστημα κίνησης για οποιαδήποτε περίσταση

 

Το νέο e-2008 SUV εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100kW (136bhp) και με μια μπαταρία χωρητικότητας 50kWh. Βάση κύκλου WLTP, παρέχει αυτονομία 310 χιλιομέτρων. Υπό άριστες συνθήκες φόρτισης, το 80% της μπαταρίας εξασφαλίζεται σε 30 λεπτά, ενώ σε φορτιστές 7,4kW και 11kW, η διάρκεια είναι οκτώ και πέντε ώρες αντίστοιχα.

 

Με την εφαρμογή MyPeugeot, οι πελάτες μπορούν να ρυθμίζουν τη διάρκεια της φόρτισης, τον κλιματισμό, αλλά και να παρακολουθούν το ποσοστό. Το όχημα διαθέτει δύο προγράμματα ανάκτησης ενέργειας. Το ένα είναι το «D» και το άλλο το «Β», που ανακτά ενέργεια όταν ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού.

 

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νέο e-2008 SUV να ξεχωρίζει από τις εκδόσεις με τους συμβατικούς κινητήρες, είναι το λαμπερό έμβλημα της εταιρείας, όπου η απόχρωσή του αλλάζει από πράσινη σε μπλε, ανάλογα με τη γωνία, το μονόγραμμα «e» στο εμπρός πλευρικό πάνελ και την πίσω θύρα, αλλά και τη γρίλια σε σχεδιασμό σκακιού και την απόχρωσή της σε αυτή του αμαξώματος. Επίσης, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με ύφασμα Alcantara στην έκδοση e-2008 SUV GT.

 

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του οχήματος, κάτι που σημαίνει πως ο χώρος είναι αυξημένος, όπως και η άνεση.

 

EV υπηρεσίες από την Peugeot

 

Easy-Charge

 

Προτείνονται λύσεις για φόρτιση στο σπίτι ή το γραφείο. Μια ειδική υπηρεσία ετοιμάζει το πλάνο για την εγκατάσταση του σταθμού και τη λειτουργία του. Μέσω των Free2Move Services, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιους σταθμούς σε όλη την Ευρώπη, με τους οδηγούς να τους προεπιλέγουν ανάλογα με την απόσταση, την ταχύτητα και την τιμή.

 

Easy-Mobility

 

Trip planner: Προτείνει την καλύτερη διαδρομή ανάλογα με τους σταθμούς που βρίσκονται σε αυτή, στέλνοντάς τους στο Connected 3D Navigation.

Mobility Pass: Διευρυμένη κινητικότητα υπό την έννοια μίσθωσης ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν αυτό χρειαστεί.

E-coaching: Ένα «εργαλείο» της εφαρμογής MyPeugeot, που επιτρέπει στον οδηγό να λαμβάνει συμβουλές για το πώς μπορεί να κάνει αποδοτική την οδήγησή του και να αυξήσει την αυτονομία του e-2008 SUV.

Serenity: Στοχεύει στην αναζήτηση σταθμών φόρτισης, αφήνοντας τον οδηγό να συνεχίσει το ταξίδι ήρεμος.

 

-Στην ιστοσελίδα της Peugeot οι πελάτες μπορούν να βρουν κι άλλες λύσεις για το πώς θα κάνουν αποδοτικότερη την οδήγησή τους.

 

-Ειδικοί όροι στα συμβόλαια και οδική βοήθεια, ώστε ο οδηγός να μην ανησυχήσει ποτέ για το οτιδήποτε.

 

-Η χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζεται σε περίπτωση μεταπώλησης, χάρη στην εγγύηση που υπάρχει.

 

Συμβατικοί κινητήρες

 

Πληρούν τα πρότυπα Euro 6d και διατίθενται τρεις βενζίνης και ενός πετρελαίου. Από 1,2 λίτρων PureTech έως 1,5 λίτρων BlueHDi.

 

Μοτέρ βενζίνης

 

1,2L PureTech 100 S&S 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο

1,2L PureTech 130 S&S 6τάχυτο χειροκίνητο ή 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

1,2L PureTech 155 S&S 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο (στην έκδοση GT)

 

Diesel

 

1,5L BlueHDi 100 S&S 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο

 

Peugeot 2008 SUV and e-2008 interior

Peugeot 2008 SUV and e-2008 interior

 

Νέα Peugeot 2008 και e-2008: συστήματα υποβοήθησης

 

Περιλαμβάνονται τα Drive Assist, Lane Positioning Assist και Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Full Park Assist, Automatic Emergency Brake Assist, Active lane keeping assist, Driver Attention Monitoring, Smartbeam Assistance, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και συστάσεις, Extended traffic sign recognition, Active Blind Spot Monitoring και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

 

Αναφορικά με το σύστημα ήχου, είναι της γαλλικής Focal, 10 ηχείων.

 

Peugeot 3D i-Cockpit

 

Έρχεται ανανεωμένο με συμπαγές τιμόνι και νέο head-up display. Στο τελευταίο, ο οδηγός δεν παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο, έχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, στο οπτικό του πεδίο, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει τη 10 ιντσών οθόνη αφής με TomTom Traffic σύστημα πλοήγησης. Κάθε μοντέλο 2008 SUV έρχεται στάνταρ με το MirrorScreen, που παρέχει συμβατότητα στα MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto.

 

Βασισμένο στην πλατφόρμα Common Modular Platform (CMP), το μοντέλο έχει 4,3μ. μήκος (14εκ. πιο μακρύ από τον προκάτοχό του), 1,7μ. πλάτος και 1,54μ. ύψος. Η χωρητικότητα των 360 λίτρων του χώρου φόρτωσης, είναι η ίδια, ανεξαρτήτου συστήματος κίνησης.

 

 

Πηγή: Peugeot


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...