Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT
Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

 

Η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT διατίθεται αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα, με όλα τα προτερήματα που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά του μοντέλου.

 

 

 

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

Νέα SKODA OCTAVIA SCOUT

 

Με στάνταρ προηγμένη τετρακίνηση 6ης γενιάς και τον εντυπωσιακό εξωτερικό εξοπλισμό Rough-Road που χαρίζει επιπλέον στιβαρότητα στο μοντέλο, με δίλιτρο κινητήρα TDI ισχύος 200 PS (147 kW) και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT εμπνέει για κίνηση σε offroad διαδρομές και κάθε είδους περιπέτεια.

 

 

Παράλληλα, προσφέρει όλες τις αρετές που χαρακτηρίζουν τη νέα, 4η γενιά του bestseller της μάρκας: απτή ποιότητα, πιο ευρύχωρο εσωτερικό, μεγαλύτερη άνεση, υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας με νέα συστήματα υποβοήθησης και σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία, πλούσια εξοπλισμένη, με προτεινόμενη λιανική τιμή 39.900 €.

 

 

Διαστάσεις μοντέλου

 

 

H νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας (Cd 0,29). Με μήκος 4,703 μ., πλάτος 1,829 μ. και ύψος 1,488 μ., το σκληροτράχηλο Sportswagon διαθέτει στάνταρ το πακέτο Rough-Road, που περιλαμβάνει ειδικής σχεδίασης εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με προστασία τύπου αλουμινίου, που επεκτείνεται και στο κάτω μέρος του πλαισίου, σπορ μαύρα προστατευτικά στα φτερά, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος των θυρών. Οι εμπρός και πίσω διαχύτες, οι ράγες οροφής και τα πλαίσια των παράθυρων έχουν ασημένιο φινίρισμα, όπως και τα περιβλήματα των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων, αναδιπλούμενων και θερμαινόμενων εξωτερικών καθρεφτών με την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας.

 

 

Κινητήρας

 

 

Καρδιά του μοντέλου είναι ο 2.0 TDI κινητήρας με απόδοση 200 PS (147 kW), που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων. Η έκτης γενιάς τετρακίνηση ανήκει στο βασικό εξοπλισμό ενώ εντελώς νέος και βελτιωμένος είναι ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης. Διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου που χρησιμοποιεί λογισμικό που αξιολογεί το στυλ οδήγησης του οδηγού για να προσδιορίσει εάν απαιτείται κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σε αυτήν την περίπτωση, η τετρακίνηση ενεργοποιείται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Για ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία σε offroad καταστάσεις, το ρεζερβουάρ είναι 55 λίτρων, μεγαλύτερο κατά 10 λίτρα από τις άλλες εκδόσεις ενώ υπάρχει δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους έως 2.000 κιλών (με σύστημα πέδησης).

 

 

Η τελική ταχύτητα είναι 230 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η συνδυασμένη μέση κατανάλωση είναι μόλις 5,1 λίτρα/100 χλμ..

 

 

Octavia Scout detail

Octavia Scout detail

 

Με τεχνολογίες που συναρπάζουν

 

 

Στους υπόλοιπους τομείς, η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT διαθέτει πληθώρα νέων τεχνολογιών και όλα τα συστήματα υποβοήθησης της τέταρτης γενιάς της OCTAVIA. Η τεχνολογία shift-by-wire του αυτόματου κιβωτίου DSG και το headup display είναι μόνο δύο από αυτά, ενώ σημαντικά είναι τα καινούργια συστήματα για την περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, όπως το Collision Avoidance Assist (Υποβοήθηση Αποφυγής Σύγκρουσης) και το Turn Assist (Υποβοήθηση Στροφής). Το Side Assist (Πλευρική Υποβοήθηση) προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή όταν βρίσκονται στο τυφλό σημείο, σε απόσταση μέχρι και 70 μέτρων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη ατυχημάτων σε αυτοκινητόδρομους και δρόμους διπλής κατεύθυνσης. Σε αστικό περιβάλλον, το Front Assist – συμπεριλαμβανομένης της Προληπτικής Προστασίας Πεζών και Ποδηλατών – προειδοποιεί για συγκρούσεις οπτικά, ακουστικά καθώς και ενεργοποιώντας απαλά τα φρένα, ενώ μπορεί και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο όταν αυτό είναι απαραίτητο.

 

 

Εσωτερικό με ιδιαίτερο στυλ

 

 

Στο εσωτερικό, η νέα OCTAVIA SCOUT διαθέτει κάποιες αποκλειστικές λεπτομέρειες που της εξασφαλίζουν το δικό της, ιδιαίτερο στυλ. Σε αυτές περιλαμβάνονται διακοσμητικές λωρίδες στο ταμπλό (στάνταρ στο στυλ ξύλου στο χρώμα της τέφρας ή προαιρετικά με ασημί φινίρισμα), επενδύσεις καθισμάτων ThermoFlux και λογότυπα SCOUT στα εμπρός καθίσματα.

 

 

Το πολυλειτουργικό διάκτινο δερμάτινο τιμόνι διαθέτει paddles αλλαγής ταχυτήτων. Τα πεντάλ έχουν φινίρισμα αλουμινίου, ενώ οι λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα εξασφαλίζουν την επιπλέον οπτική διαφοροποίηση, σε συνδυασμό με άλλες διακοσμητικές πινελιές και καινούργια, μαλακά υλικά που ολοκληρώνουν την αίσθηση υψηλής ποιότητας του αυτοκινήτου.

 

 

Στα υπόλοιπα στοιχεία του εσωτερικού, ενδεικτικά αναφέρονται ο προαιρετικός κλιματισμός τριών ζωνών Climatronic, ένα Phone Box με ασύρματη φόρτιση smartphones, δύο θύρες USB-C στο πίσω μέρος και μια άλλη θύρα USB-C στην κονσόλα οροφής πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, «ακουστικά» εμπρός παράθυρα που μειώνουν τον θόρυβο από την κύλιση στο εσωτερικό καθώς και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί KESSY.

 

Interior look

Interior look

 

 

Virtual Cockpit

 

 

Το Virtual Cockpit (Ψηφιακός Πίνακας Οργάνων) των 10,25 ιντσών είναι στάνταρ και εμφανίζει ένα συγκεκριμένο λογότυπο SCOUT κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Τα συστήματα infotainment προέρχονται από τη νέα γενιά του Modular Infotainment Matrix του Volkswagen Group και είναι διαρκώς online χάρη στην ενσωματωμένη eSIM. Η ελεύθερη κεντρική οθόνη των 10 ιντσών μπορεί – εφόσον επιλεγεί το αντίστοιχο ηχοσύστημα – να χρησιμοποιηθεί και μέσω της ψηφιακής βοηθού Laura, η οποία κατανοεί ολόκληρες προτάσεις φωνητικού ελέγχου.

 

 

 

Scout

Scout

 

Και με νέο κεντρικό αερόσακο

 

 

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία ενός νέου κεντρικού αερόσακου τοποθετημένου ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, που στόχο έχει την επιπλέον ασφάλεια οδηγού και του συνοδηγού, ιδίως σε περιπτώσεις πλευρικών συγκρούσεων. Το σύνολο των διαθέσιμων αερόσακων στην νέα SKODA OCTAVIA SCOUT, φτάνει τους δέκα!

 

 

Διαθεσιμότητα και τιμή λιανικής

 

 

Η νέα SKODA OCTAVIA SCOUT είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της Kosmocar σε όλη την Ελλάδα, με προτεινόμενη τιμής λιανικής 39.900 €.

 

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...