Νέο BMW iDrive

Νέο BMW iDrive

Νέο BMW iDrive

Νέο BMW iDrive
Νέο BMW iDrive

 

Το νέο BMW iDrive είναι προσωποποιημένο, διαισθητικό, έξυπνο και προνοητικό, διαθέτει υψηλή ανάλυση και είναι έτοιμο για το μέλλον.

 

 

Νέο BMW iDrive

Νέο BMW iDrive

 

Η νέα γενιά BMW iDrive μεταφέρει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε ένα ψηφιακό μέλλον. Μάλιστα με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της BMW επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες. Του επιτρέπει να λειτουργεί ως ψηφιακός, έξυπνος και προνοητικός βοηθός. Αυτό μπορεί μάλιστα να συμβεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μέσα από ένα φυσικό διάλογο επιτυγχάνεται η ακριβής προσαρμογή όλων των λειτουργιών που ελέγχονται μέσω του BMW iDrive στις ανάγκες και προτιμήσεις του οδηγού ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

 

Τη μοναδική εμπειρία χρήστη υποστηρίζει τo νέο BMW Operating System 8. Πρόκειται για μία νέα γενιά οθονών, χειριστηρίων αφής και λογισμικού με την εξαιρετικά ισχυρή συνδεσιμότητα και επεξεργασία δεδομένων. Το νέο iDrive θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Θα κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του αργότερα στην BMW iX ενώ θα ακολουθήσει η BMW i4.

 

 

Detail

Detail

 

 

Σχεδιαστική προσέγγιση και λειτουργική φιλοσοφία

 

 

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX αναπτύχθηκε από μέσα προς τα έξω. Το ίδιο συνέβη και με την εμπειρία χρήστη για το νέο BMW iDrive. Οι επιθυμίες των κατόχων iX αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη – σε όλες τις εκφάνσεις της και για όλες τις αισθήσεις.

 

 

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα της ψηφιακής σχεδίασης αντανακλάται και στον σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη. Αυτή, πέραν του λειτουργικού ρόλου της, είναι και εξαιρετικά σαφής, άρτια αισθητικά και λεπτομερής. Αυτή η καλλιτεχνική προσέγγιση δημιουργεί συναρπαστικές στιγμές με γραφικές παραστάσεις στις οθόνες. Η αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος γίνεται μία μοναδική εμπειρία. Μάλιστα σε αυτή τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού κόσμου εξαφανίζονται. Η ψηφιακή σχεδίαση ενσωματώνεται αρμονικά στις γεωμετρικές δομές των αναλογικών στοιχείων μέσω της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της BMW. Πρωταρχικό παράδειγμα είναι η χρήση καθαρής, μινιμαλιστικής σχεδίασης στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, την οποία αντικατοπτρίζει και η ανόθευτη, αφαιρετική σχεδίαση των ψηφιακών στοιχείων του BMW iDrive.

 

 

Γραφική διεπαφή χρήστη

 

 

Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα για το BMW Operating System 8. Έντονα και εντυπωσιακά γραφικά, μοντέρνα χρώματα, φουτουριστικές υφές και σχήματα, υψηλή φωτεινότητα και η αλληλεπίδραση των αντανακλάσεων δημιουργούν μία εντυπωσιακή και γοητευτική εμφάνιση. Την ίδια στιγμή, η διεπαφή χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί για την παρουσίαση του κατάλληλου αριθμού πληροφοριών σε όλες τις περιπτώσεις με απλό και κατανοητό τρόπο.

 

 

Η απεικόνιση πληροφοριών στο κεντρικό οπτικό πεδίο του οδηγού εντυπωσιάζει. Αυτό γίνεται τόσο με την ευμεγέθη επιφάνεια της οθόνης, όσο και με τις εντυπωσιακές φόρμες της, τους δυναμικούς φωτισμούς, το ισχυρό βάθος χρώματος και τις μοντέρνες αποχρώσεις. Όλες οι οθόνες έχουν πολύ υψηλή ανάλυση 200 ppi.

 

 

Οι άφθονες επιλογές εξατομίκευσης που διατίθενται για τις επιφάνειες ενδείξεων πίσω από το τιμόνι μπορούν να επιλέγονται γρήγορα και εύκολα μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού. Το λειτουργικό σύστημα δύο αξόνων επιτρέπει πλοήγηση φιλική προς το χρήστη. Στην κάθετη λίστα μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου, και στα διάφορα μενού μέσω οριζόντιων κλίσεων.

 

Detail iDrive

Detail iDrive

 

 

Φυσικός διάλογος με το BMW Intelligent Personal Assistant

 

 

Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει πρόσθετες δεξιότητες για το BMW Intelligent Personal Assistant. Για να καταστήσουν ακόμα πιο προσωπική τη σχέση τους με τον ψηφιακό βοηθό, οι χρήστες μπορούν να δώσουν στο BMW Intelligent Personal Assistant ένα όνομα της επιλογής τους, το οποίο στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ως εντολή εκκίνησης.

 

 

Πολλές φορές η μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των ανθρώπων πραγματοποιείται χωρίς λεκτική επικοινωνία. Η νέα μέθοδος οπτικοποίησης για τον ψηφιακό βοηθό περιλαμβάνει φωτεινές σφαίρες σε διαφορετικά μεγέθη και επίπεδα φωτεινότητας. Με αυτό τον τρόπο προσφέρεται περισσότερος χώρος και νέοι τρόποι έκφρασης. Αυτή η οπτική εικόνα του προσδίδει ένα νέο πρόσωπο με ξεκάθαρο σημείο εστίασης και αναγνωρίσιμες καταστάσεις ενεργειών μέσω χειρονομιών.

 

 

Χρησιμοποιώντας μία εκτενή λίστα απαιτήσεων και κριτηρίων αξιολόγησης, επιλέχθηκε μία μορφή οπτικοποίησης από περισσότερες από 100 υποψήφιες.

 

 

Είναι αξιόπιστη και ελκυστική και προσφέρει το δυναμισμό που χρειάζεται. Αυτό για να μπορεί να εκφράσει διαφορετικά συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις, και μάλιστα με ανθρώπινο τρόπο.

 

BMW iDrive detail

BMW iDrive detail

 

 

Μεγαλύτερη εξατομίκευση μέσω του BMW ID

 

 

Με το νέο BMW iDrive, οι πελάτες έχουν περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης της εμπειρίας του χρήστη με βάση το BMW ID. Στο μέλλον, θα μπορούν να αποθηκεύουν ακόμα πιο εξατομικευμένες ρυθμίσεις στο BMW ID και να τις μεταφέρουν από όχημα σε όχημα. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα PIN ή ένα BMW ID για ένα συγκεκριμένο κλειδί. Αυτό ώστε να εμποδίζουν άλλους χρήστες του οχήματος να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

 

 

Όταν έχει φορτωθεί το BMW ID, ο οδηγός θα λάβει ένα προσωπικό χαιρετισμό. Ο συγκεκριμένος θα περιλαμβάνει την εξατομικευμένη φωτογραφία του προφίλ για το My BMW App. Μόλις το BMW ID ενεργοποιηθεί με το σχετικό κλειδί ή επιλέγοντας το BMW ID στο όχημα, υιοθετούνται αμέσως οι προσωπικές ρυθμίσεις.

 

 

Θερμή υποδοχή από το όχημα στον οδηγό

 

 

Great Entrance Moments είναι το όνομα που δίδεται στην εμπειρία χρήστη. Είναι το όνομα από τη στιγμή που ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο μέχρι που ξεκινά το ταξίδι του. Όλα τα βήματα είναι ενορχηστρωμένα από το όχημα με στόχο μία συναρπαστική εμπειρία.

 

 

Η ασύρματη τεχνολογία υπερευρείας ζώνης [Ultra-wideband (UWB)] είναι αυτή που καθιστά εφικτή αυτήν την εμπειρία. Αυτό καθώς επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό θέσης μεταξύ του οχήματος και του κλειδιού ή του smartphone. Το αυτοκίνητο γνωρίζει ακριβώς από πού πλησιάζει ο οδηγός και πόσο μακριά βρίσκεται με ακρίβεια εκατοστών. Όταν η απόσταση πέσει κάτω από τρία μέτρα, το όχημα αρχίζει να αφυπνίζεται. Μάλιστα το υποδηλώνει με ένα σταδιακά όλο και πιο έντονο και δυναμικό φωτισμό χρησιμοποιώντας τα εξωτερικά φώτα. 

 

 

Όταν ο οδηγός φτάσει σε απόσταση ενάμιση μέτρου, το όχημα ξεκλειδώνει ανεξάρτητα αν έχει το UWB κλειδί του ή ένα smartphone με BMW Digital Key Plus.

 

BMW iDrive detail

BMW iDrive detail

 

 

Ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία για τις αισθήσεις

 

 

Το νέο στοιχείο My Modes προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Μια εμπειρία που είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού. Μάλιστα υπόσχεται μοναδικές στιγμές για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες. Σχεδιάζοντας τα My Modes, οι υπεύθυνοι εξέλιξης μελέτησαν τις διάφορες λειτουργίες με σκοπό να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να εμπλουτίσουν με συναίσθημα την εμπειρία του χρήστη. Τα My Modes είναι σχεδιασμένα για να ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, από την όραση μέχρι την ακοή και την αφή. Μπορούν να επιλέγονται πολύ εύκολα μέσω φωνητικής εντολής ή από ένα ειδικό μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

 

 

Το νέο σύστημα BMW iDrive θα λανσαριστεί με τα Efficient, Sport και Personal Modes. Περισσότερα modes θα προστεθούν στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του BMW iDrive στο μέλλον. Επίσης θα περιλαμβάνονται και modes που δεν θα σχετίζονται πρωτίστως με τον οδηγό ή την οδήγηση. Πρόσθετες λειτουργίες θα ενσωματωθούν στα modes και οι επιλογές για της λειτουργίες διαμόρφωσης θα αυξηθούν. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα εισάγονται στα οχήματα μέσω ασύρματων (ΟΤΑ) ενημερώσεων.

 

 

Πλοήγηση, στάθμευση και φόρτιση με BMW Maps

 

 

Με την άφιξη του νέου BMW Operating System 8, οι ψηφιακές υπηρεσίες πλοήγησης, στάθμευσης και φόρτισης είναι πλήρως ενσωματωμένες στο βασισμένο στο cloud σύστημα BMW Maps με τρόπο φιλικό προς το χρήστη. Οι ευφυείς λειτουργίες του BMW Maps επεκτείνονται ακόμα περισσότερο.

 

 

Μία από τις κύριες λειτουργίες ονομάζεται “Learning Navigation”, που σημαίνει ότι το σύστημα BMW Maps χρησιμοποιεί τις συνήθεις διαδρομές που σχετίζονται με ένα ατομικό BMW ID ως βάση για εκμάθηση και πρόβλεψη του προορισμού του οδηγού. Έτσι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να εισάγουν τον προορισμό τους εκ νέου για συνήθεις διαδρομές κυρίως τις καθημερινές προς και από τη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για καθυστερήσεις ή εμπόδια καθ’ οδόν – αν φυσικά το επιθυμούν. Οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν συνοπτικά όλους τους προορισμούς που έχει μάθει το σύστημα είτε στο αυτοκίνητο ή στο My BMW App, και να τους διαγράφουν εάν το επιθυμούν.

 

 

New BMW iDrive

New BMW iDrive

 

Ευφυής αυτοματοποίηση συστήματος ελέγχου κλιματισμού

 

 

Ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού θα ενσωματωθεί στο BMW Curved Display στο μέλλον, καθώς οι πελάτες σπάνια χρειάζονται να κάνουν ρυθμίσεις του συστήματος A/C. Για το σκοπό αυτό, όλες οι λειτουργίες θερμοκρασίας και άνεσης θα ελέγχονται πλέον έξυπνα και συγκεντρωμένα. Κάθε επιπλέον ρύθμιση καταγράφεται από το σύστημα και αποθηκεύεται στο προφίλ χρήστη μέσω του BMW ID, ώστε οι χρήστες να μην κάνουν συνεχώς τις ίδιες ρυθμίσεις.

 

 

Η ιδανική προκαθορισμένη διαμόρφωση έχει επιλεχθεί με βάση την αξιολόγηση άνω των 440 εκατομμυρίων ταξιδιών πελατών σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων και περιοχές του κόσμου. Εκτός από την ταχύτητα του ανεμιστήρα (ροή αέρα) και την κατανομή αέρα, ο ευφυής αυτόματος έλεγχος κλιματισμού ρυθμίζει επίσης τη θέρμανση του τιμονιού και των καθισμάτων (και τον εξαερισμό τους), ώστε να διασφαλίζονται βέλτιστα επίπεδα άνεσης. 

 

 

BMW Operating System 8

 

 

Το BMW Operating System 8 είναι το ισχυρότερο και πιο εκτεταμένο τεχνολογικό πακέτο που έχει δημιουργήσει ποτέ η BMW. Αυτό αποτελεί τη βάση για την όγδοη γενιά και τη νέα έκδοση του BMW iDrive. Το BMW Group εξελίσσει το ίδιο την κεντρική μονάδα ελέγχου και πλατφόρμα ενσωμάτωσης λογισμικού αποκλειστικά σε λειτουργικό Linux από το 2013. Ο πλήρης έλεγχος του λογισμικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός σταθερού, αναβαθμισμένου, υψηλής ποιότητας συστήματος που διαφοροποιεί τη μάρκα. Στην εποχή της ταχείας ψηφιακής εξέλιξης, δεν είναι πλέον αρκετή η αναβάθμιση των ψηφιακών χαρακτηριστικών ενός μοντέλου κάθε τρία χρόνια.

 

 

Με την άφιξη του Remote Software Upgrade, το όχημα τώρα εκλαμβάνεται ως μία ψηφιακή πλατφόρμα. Επομένως, όταν λανσάρεται ένα BMW Operating System νέας γενιάς, οι εργασίες εξέλιξης κάθε άλλο παρά τελειώνουν. Το αντίθετο μάλιστα, αφού λειτουργεί ως βάση για συνεχή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του προϊοντικού κύκλου ζωής. Η αλληλεπίδραση μεταξύ hardware και software, οι τεχνικές δυνατότητες που προσφέρει το Remote Software Upgrade, και οι ευέλικτες διαδικασίες εξέλιξης της εταιρείας, υποστηρίζουν την ικανότητά του να φέρνει στον πελάτη νέες λειτουργίες μέσα και λίγους μήνες ή ακόμα και εβδομάδες.

 

 

Remote Software Upgrade

 

 

Από το 2018 που λανσαρίστηκε το BMW Operating System 7, οι οδηγοί της BMW έχουν καταφέρει να διατηρούν τα οχήματά τους επικαιροποιημένα με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού, για κάθε περίπτωση, μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade. Το νέο BMW Operating System 8 προσφέρει την ίδια λειτουργία με μερικές σημαντικές βελτιώσεις. Κατά συνέπεια, το Remote Software Upgrade για το BMW Operating System 8 θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εξαιρετικά περίπλοκων και μεγάλου όγκου ενημερώσεων λογισμικού σε τομείς όπως τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και μερικής αυτοματοποίησης. Επιπλέον, το BMW Operating System 8 θα επιτρέπει στους πελάτες να προγραμματίζουν την εγκατάσταση μιας αναβάθμισης λογισμικού από απόσταση Remote Software Upgrade.

 

 

Το BMW Group είναι από τους κύριους παίκτες στον τομέα των over-the-air ενημερώσεων. Μέχρι το 2020 ήδη πραγματοποιούσε τις μεγαλύτερες καμπάνιες αναβάθμισης από οποιονδήποτε ευρωπαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Και το BMW Group έχει θέσει ως στόχο να έχει το μεγαλύτερο στόλο οχημάτων με δυνατότητες αναβάθμισης over-the-air από οποιονδήποτε κατασκευαστή στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2021. Μέχρι τότε, συνολικά, πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα της μάρκας BMW θα μπορούν να λαμβάνουν Remote Software Upgrades.

 

 

Detail

Detail

 

BMW Digital Key Plus με τεχνολογία Υπερευρείας Ζώνης (Ultra- Wideband)

 

 

Η BMW είναι πρωτοπόρος στη χρήση smartphones σε ρόλο ψηφιακών κλειδιών οχημάτων από το 2018. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων έχει αναπτύξει ένα νέο, εύκολο και ασφαλή τρόπο ξεκλειδώματος και εκκίνησης του οχήματος χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται καν να βγάλει το Apple iPhone από την τσέπη του. Η προσεχής έκδοση του BMW Digital Key Plus βασίζεται στην τεχνολογία υπερευρείας ζώνης – ultra-wideband (UWB) που είναι ήδη ενσωματωμένη στο όχημα και στο U1 chip του iPhone, για παράδειγμα.

 

 

Η UWB είναι μία ασύρματη τεχνολογία για εφαρμογές μικρής εμβέλειας/μεγάλης ταχύτητας, που προσφέρει εξαιρετικά ακριβή εντοπισμό θέσης σε συνδυασμό με μέγιστη ασφάλεια. Το BMW Digital Key Plus θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στην αμιγώς ηλεκτρική BMW iX.

 

 

Περισσότερες εφαρμογές, μεγαλύτερη ποικιλία

 

 

Η νέα γενιά BMW iDrive προσφέρει νέες ευκαιρίες για ομαλή ενσωμάτωση συνηθειών και προτιμήσεων των πελατών στο λειτουργικό σύστημα. Η αυξημένη ευελιξία του συστήματος θα καταστήσει επιπλέον τη χρήση εφαρμογών τρίτων για απλούστερη και πιο εύκολη χρήση στο μέλλον. Το BMW Operating System 8 διασφαλίζει πλήρη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το νέο BMW iDrive θα επιτρέπει και εκτενή ενσωμάτωση των υπηρεσιών Alibaba και Tencent για πελάτες στην Κίνα.

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...