Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία και στην Ελλάδα και σε τιμές που ξεκινούν από 43.500 €.

 

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

 



Το νέο C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι το πρώτο βήμα στην πορεία εξηλεκτρισμού της Citroën. Άλλωστε η εταιρεία στοχεύει να διαθέτει μια ηλεκτρική πρόταση σε ολόκληρη τη γκάμα της έως το 2025. Το έτος 2020 βρίσκει τη Citroën με μια εκτεταμένη γκάμα, η οποία θα ενισχυθεί με 100% ηλεκτρικές προτάσεις και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Αυτό πέραν των μοντέλων που είναι εφοδιασμένα με ισχυρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

 

Detail

Detail

 

Ευελιξία στη χρήση



Αποτελώντας την κορυφή της γκάμας της Citroën, το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid προσφέρει μια εκτεταμένη εμπειρία βιώσιμης μετακίνησης για πραγματική ευελιξία χρήσης. Η απόλαυση της οδήγησης σε ηλεκτρική λειτουργία, κατάλληλη για καθημερινές διαδρομές, χωρίς άγχος και με αυτονομία έως 55 km (κύκλος WLTP), διευκολύνει την πρόσβαση σε αστικές περιοχές όπου υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων. Παράλληλα συνδυάζεται ανά πάσα στιγμή με την ελευθερία που προσφέρει ο βενζινοκινητήρας, για μεγαλύτερες διαδρομές.



Ένα δυναμικό SUV με μοναδική προσωπικότητα



Όπως και οι εκδόσεις με μηχανή εσωτερικής καύσης (ΜΕΚ), το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid έχει μια ισχυρή και τολμηρή προσωπικότητα. Ανθεκτικό και προστατευτικό, ως τυπικό SUV, προσφέρει προηγμένες επιλογές εξατομίκευσης, με λεπτομέρειες ειδικά σχεδιασμένες για να τονίζουν τον υβριδικό τρόπο οδήγησης.



Ένα δυναμικό Νέο Πακέτο Χρωμάτων, το Anodised Blue, συμβολίζει το plug-in υβριδικό σύστημα. Αυτό το νέο πακέτο χρωμάτων, το οποίο ενσωματώνεται με χρωματιστά ένθετα στα Airbump στις μπροστινές πόρτες και στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, επιτρέπει στους πελάτες να ξεχωρίζουν, αν το επιθυμούν. Το Anodised Blue έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα πακέτα χρωμάτων (Anodised Silver, Anodised White και Deep Anodised Red) που είναι διαθέσιμα στο C5 Aircross SUV, ανεξάρτητα από τον τύπο του κινητήρα. Ο αριθμός των πιθανών εξωτερικών συνδυασμών φτάνει κατ’ αυτόν τον τρόπο τους 39. Αυτό επιτρέπει συνεπώς στους πελάτες να επιλέξουν το αυτοκίνητο που τους ταιριάζει.



Το ανάλαφρο και ευρύχωρο σαλόνι του νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid διατηρεί τα χαρακτηριστικά άνεσης, ευεξίας και αρμονίας των εκδόσεων με μηχανές εσωτερικής καύσης. Παράλληλα προσφέρει και μια σειρά από ιδιαίτερα στοιχεία.

 

 

Interior look

Interior look

 



Απόλυτη εμπειρία άνεσης



Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid αποτελεί μία πρόταση κατάλληλη για όλες τις χρήσεις, για καθημερινή οδήγηση αλλά και για απρογραμμάτιστα ταξίδια, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Αυτή η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση προσφέρει την ευχαρίστηση της αθόρυβης κίνησης και λειτουργίας, με μηδενικές εκπομπές CO2 και τη δυνατότητα οδήγησης για 55 km σε λειτουργία μηδενικών ρύπων “ZEV”. Πρόκειται για ηλεκτρική λειτουργία που ταιριάζει στις περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις των χρηστών επιτρέποντας υψηλή μέγιστη ταχύτητα κίνησης – έως 135 km/h. Επομένως, είναι δυνατή η οδήγηση επί μία ολόκληρη εβδομάδα για την πραγματοποίηση των συνήθων μετακινήσεων χωρίς τη χρήση του βενζινοκινητήρα, με την καθημερινή επαναφόρτιση της μπαταρίας του οχήματος όπως απαιτείται, στο σπίτι, στην εργασία ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.



Εκτός από την ευχαρίστηση της οδήγησης σε ηλεκτρική λειτουργία σε καθημερινή βάση, χωρίς εκπομπές CO2 και με σημαντική οικονομία, η κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει στον οδηγό πρόσβαση σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας στα κέντρα της πόλεων, στις οποίες απαγορεύονται όλο και περισσότερο τα συμβατικά οχήματα με ΜΕΚ: οι υβριδικές εκδόσεις έρχονται να προσφέρουν διευρυμένη κινητικότητα, από τις σύντομες καθημερινές διαδρομές, μέχρι τα μεγάλα ταξίδια στις επαρχιακές οδούς και στον αυτοκινητόδρομο.

 

Systems

Systems

 



Συστήματα υποβοήθησης



Σύγχρονο και high-tech, το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid προσφέρει ένα ευρύ φάσμα 20 συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που βελτιώνουν την άνεση στο εσωτερικό και εξασφαλίζουν ευκολότερη οδήγηση, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Το Highway Driver Assist ειδικότερα (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για κυκλοφοριακή συμφόρηση και κίνηση σε λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και επιτρέπει στον οδηγό να αναθέσει μέρος της οδήγησης στην τεχνολογία, με μόνο περιορισμό το να διατηρήσει την προσοχή του στο δρόμο.

 

 

Dashboard

Dashboard

 



Ομαλή ηλεκτρική οδήγηση



Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid διαθέτει ένα εξαιρετικά αποδοτικό οικονομικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης ισχύος, με εκπομπές CO2 μόλις 32 g/km (κύκλος WLTP). Αυτό το σύστημα κίνησης είναι ιδιαίτερα ισχυρό και δυναμικό, σε κάθε περίπτωση. Τούτο καθώς συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180, που πληροί όλα τα τελευταία πρότυπα ελέγχου εκπομπών ρύπων Euro 6, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW, που είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου ë-EAT8 κιβωτίου 8 ταχυτήτων. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου (Li-Ion), υψηλής τάσης (200V) και διαθέτει χωρητικότητα 13,2 kWh. Στην υβριδική λειτουργία, οι δύο κινητήρες ενώνουν τις δυνάμεις προσφέροντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων στους εμπρός τροχούς. Παράλληλα, ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένη οδηγική απόλαυση. Η μέγιστη ροπή των 320 Nm είναι άμεσα διαθέσιμη. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διαθέτει επιπλέον μία μονάδα μίζας/γεννήτριας για να εξασφαλίσει άμεσες και αθόρυβες επανεκκινήσεις.



Βελτιστοποιημένος χρόνος φόρτισης



Ο χρόνος φόρτισης βελτιστοποιείται: χρησιμοποιώντας μια κλασική οικιακή πρίζα, η μπαταρία φορτίζεται σε μία νύχτα, σε 4 ή σε 7 ώρες (σύνδεση σε Green’up™ Legrand 14 A και στάνταρ πρίζα schuko, αντίστοιχα). Ενώ με σύνδεση σε έναν επιτοίχιο φορτιστή “Wallbox” 32 A, 7,4 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται σαφώς ταχύτερα, σε λιγότερο από 2 ώρες. Η φόρτιση είναι τώρα ευκολότερη και μπορεί να προγραμματιστεί ή να αναβληθεί, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός ωρών υψηλής ζήτησης (π.χ. νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ). Οι πελάτες μπορούν επίσης να προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος χρησιμοποιώντας την οθόνη του νέου SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid ή μέσω της εφαρμογής για κινητά “My Citroën”.

 

Detail 2

Detail 2

 



Κινητήρες και εκδόσεις



Η γκάμα του C5 Aircross SUV περιλαμβάνει μοντέλα με 3 τύπους κινητήρων: βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Η plug-in υβριδική έκδοση ταιριάζει απόλυτα με την τρέχουσα γκάμα του C5 Aircross SUV, προσφέροντας μια ευρεία επιλογή εξοπλισμού τόσο σε μεμονωμένους όσο και σε επιχειρηματικούς πελάτες.

 

Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Βενζινοκινητήρας

PureTech 180 Euro 6 – 180hp (132kW)

Ηλεκτροκινητήρας

110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων

Συνδυασμένη ισχύς

225 hp (165 kW)

Ροπή ηλεκτροκινητήρα

320 Nm

Μπαταρία

Υψηλής τάσης 200V, LiIon 13,2 kWh

Μετάδοση κίνησης

4X2 στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο ταχυτήτων

ë-EAT8 αυτόματο

Ηλεκτρική αυτονομία

55 km (WLTP)*

Ταχύτητα ηλ/κίνησης:

135 km/h

Εκπομπές CO2

από 32 g/km (WLTP)*

Κατανάλωση καυσίμου

1,4 L/100km (WLTP)*

Χρόνος φόρτισης

2 ώρες με 32A Wallbox

4 ώρες με το Green up™ της Legrand 14A

7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...