Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid
Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Το νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid έρχεται σύντομα στην ελληνική αγορά, για να ικανοποιήσει τις ανησυχίες του σύγχρονου οδηγού.

 

 

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Νέο Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

 

Διατηρώντας και ενισχύοντας το προσόν της κορυφαίας άνεσης – σήμα κατατεθέν της Μάρκας – το νέο μοντέλο είναι επίσης σε θέση να προσφέρει ασφάλεια και δυναμικές επιδόσεις χάρη στη συνδυασμένη ισχύ των 225 ίππων.



Κινητήριο σύστημα



Κάτω από το εμπρός καπό ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας 4-κύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων PureTech με ισχύ 180 ίππων, προδιαγραφών Euro 6, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW (περίπου 109 HP), ο οποίος είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου ë-EAT8 αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 225 ίππους, ενώ η ροπή τα 320 Nm – χαρακτηριστικά που εγγυώνται από τη μία, ασφαλή προσπεράσματα και από την άλλη, κάτι παραπάνω στον τομέα της απόλαυσης της οδήγησης (στον τομέα αυτόν τον δικό της ρόλο παίζει η νέα πίσω ανάρτηση, που όντας πολλαπλών συνδέσμων λειτουργεί προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς).



Δυνατότητες επιλογής κίνησης



Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής της κίνησης είτε με το συνδυασμό των δύο κινητήριων μονάδων, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς μάλιστα εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων, αφού η διαθέσιμη ηλεκτρική ισχύς επιτρέπει τις σβέλτες μετακινήσεις στην πόλη – και μάλιστα με ταχύτητα έως 135 km/h. Σε αυτήν την λειτουργία περιορίζεται και ο θόρυβος, για τον οποίο έχουν ληφθεί ούτως η άλλως επιπλέον μέτρα (π.χ. ηχομονωτικά εμπρός κρύσταλλα). Ενώ παράλληλα με δεδομένες τις μηδενικές εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία αυτή, το νέο Citroen C5 Aircross Plugin Hybrid μπορεί να εισέρχεται σε ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας, που είναι ανοιχτές μόνο για τα οχήματα μηδενικών ρύπων – ZEV (Zero Emissions Vehicles).



Περί μπαταρίας



Και επειδή η ηλεκτροκίνηση πρέπει να χαλαρώνει και όχι να αγχώνει τον οδηγό, η φόρτιση της μπαταρίας είναι τώρα ευκολότερη (από 2 έως 7 ώρες – στη χειρότερη περίπτωση) και μπορεί να προγραμματιστεί προκειμένου να επωφεληθεί κανείς από το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος, χρησιμοποιώντας είτε την κεντρική οθόνη αφής στο ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε την εφαρμογή για κινητά “My Citroën”.



Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του βενζινοκινητήρα εγγυάται ότι δεν θα μείνετε ποτέ στο δρόμο από μπαταρία, ενώ δίνει και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλων ταξιδιών, ακόμα και απρόβλεπτων – στη διάρκεια των οποίων πολύτιμος σύντροφος αποδεικνύονται τα 20 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Citroën. Μεταξύ δε αυτών, ιδιαιτέρως χρήσιμο είναι το Highway Driver Assist (υποβοήθηση κίνησης σε αυτοκινητόδρομο), ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.





Νέο SUV C5 Aircross Plugin Hybrid: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Βενζινοκινητήρας

PureTech 180 S&S Euro 6 – 180hp (132kW)

Ηλεκτροκινητήρας

110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων

Συνδυασμένη ισχύς

225 hp (165 kW)

Ροπή ηλεκτροκινητήρα

320 Nm

Μπαταρία

Υψηλής τάσης 200V, LiIon 13,2 kWh

Μετάδοση κίνησης

4X2 στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο ταχυτήτων

ë-EAT8 αυτόματο / 8 σχέσεων

Ηλεκτρική αυτονομία

55 km (WLTP)*

Ταχύτητα ηλ/κίνησης:

135 km/h

Εκπομπές CO2

από 32 g/km (WLTP)

Κατανάλωση καυσίμου

1,4 L/100km (WLTP)

Χρόνος φόρτισης

2 ώρες με 32A Wallbox και τον προαιρετικό φορτιστή 7,4kW
4 ώρες με το Green up™ της Legrand 14A και τον στάνταρ φορτιστή 3,7 kW
7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A



 

Εντός Νοεμβρίου και στην Ελλάδα



Το νέο SUV Citroën C5 Aircross Plugin Hybrid αναμένεται στην ελληνική αγορά εντός Νοεμβρίου.



Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Επίσημο Δίκτυο Διανομέων Citroen ή την ιστοσελίδα www.citroen.gr .




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...