Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE
Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Η DS Automobiles παρουσιάζει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό premium compact SUV, το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE το οποίο προσφέρει πολυτέλεια, άνεση και στυλ.

 

Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

Νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE

 

Η ηλεκτρική εκδοχή του DS 3 CROSSBACK, έρχεται να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό ζεύγος μοντέλων μαζί με το DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 και να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση της DS Automobiles για ξεχωριστές προτάσεις, με ενσωματωμένη την κορυφαία διαθέσιμη τεχνολογία.



Η καινοτομία και ο επαναπροσδιορισμός των ορίων είναι καθημερινή ενασχόληση για την DS, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη δημιουργικότητα και την πρωτοποριακή σκέψη των σχεδιαστών και των μηχανικών της Μάρκας. Η αρχή που καθοδηγεί κάθε νέα σκέψη για μελλοντικό μοντέλο, είναι η σχεδίαση οχημάτων που θα ενθουσιάζουν κάθε ημέρα του πελάτες της DS Automobiles και το DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι ένα ακόμη τέτοιο παράδειγμα.



Εμφάνιση με εξωτικές πινελιές



Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στις καινοτομίες της εμφάνισής του, αλλά και στο avant – garde στυλ, που προάγει τη διαφορετικότητα συνδυάζοντας την premium εικόνα και τα κορυφαία σε ποιότητα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.



Διατηρώντας τις compact διαστάσεις με έμφαση στην ευελιξία, στο DS 3 CROSSBACK E-TENSE τη διαφορά κάνουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες, αλλά και πετυχημένες αλλαγές σε στοιχεία όπως είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός, η κυψελωτή μάσκα και η διαμόρφωση των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω. Επιπλέον, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE διατίθεται με μια αποκλειστική βαφή “Crystal Pearl” για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες επιλογές του ξεχωριστού premium B-SUV της DS AUTOMOBILES, μαζί με το φινίρισμα από σατινέ χρώμιο, το σήμα E-TENSE και την απουσία της εξάτμισης από τον πίσω προφυλακτήρα που “φανερώνει” στον εξωτερικό παρατηρητή πως αυτό εδώ το DS 3 CROSSBACK είναι διαφορετικό.



Το hatchback αμάξωμα μήκους 4,12μ. και το αυξημένο ύψος από το έδαφος, με την αντίστοιχα μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, έχει μια ιδιαίτερη δυναμική που δεν χρειάζεται πολλές επεμβάσεις για να “απογειωθεί”. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED, τονίζουν το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο του DS 3 CROSSBACK E-TENSE, προσδίδουν δυναμισμό και παρέχουν κορυφαία επίπεδα ορατότητας στον οδηγό.



Εντός καμπίνας



Αντίστοιχα και στην καμπίνα, η εξαιρετική εικόνα του μοντέλου παραμένει χάρη σε αναβαθμίσεις του εξοπλισμού, αλλά και του διάκοσμου που έρχεται να ταιριάξει με το high tech προφίλ του μοντέλου. Ο επιλογέας «drivebywire» του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παραμένει στη γνώριμη θέση του για να εξυπηρετήσει τις νέες λειτουργίες, με τη δερμάτινη επένδυσή του να έχει εντυπωμένο το “Ε” από το E-TENSE. Η νέα λειτουργία έχει να κάνει με το πρόγραμμα “B” που ενισχύει την ανάκτηση ενέργειας όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι, επιτρέποντας ταυτόχρονα την οδήγηση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE με το ένα πεντάλ – αυτό του γκαζιού. Τα ανανεωμένα γραφικά στις οθόνες, επιτρέπουν την παρακολούθηση της ροής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.



Για τους ασυμβίβαστα επιλεκτικούς



Το DS 3 CROSSBACK E-TENSE απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν αρκείται μόνο στην ιδιαίτερη εμφάνιση και το ξεχωριστό ύφος στις μετακινήσεις. Το κοινό του DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι όλοι εκείνοι που έχουν τη διάθεση να καλύψουν με τον πλέον στυλάτο και high tech τρόπο, τις μεταφορικές τους ανάγκες, έχοντας ένα πολύ ισχυρό τεχνολογικό προφίλ.



Με την τεχνογνωσία της DS AUTOMOBILES που έχει αποδείξει την αξία της στον απαιτητικό στίβο του πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος της FORMULA E, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE έρχεται να κάνει τη διαφορά. Τα “παράσημα” των διακρίσεων, με 4 Παγκόσμιους τίτλους και αλλεπάλληλες νίκες στη FORMULA E το κάνουν πραγματικά μοναδικό, καθώς η DS AUTOMOBILES είναι η μόνη από τις premium μάρκες που έχει να επιδείξει τέτοιο εύρος επιτυχιών σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.



Η μοναδικότητα του αυτοκινήτου



Με μήκος 4,12 μέτρων, πλάτος 1,79 μ. και με ύψος 1,53 μέτρα, διατηρώντας ακέραιες τις διαστάσεις του DS 3 CROSSBACK, το E-TENSE προσφέρει την εικόνα του compact μοντέλου, που την ίδια στιγμή επιβάλλεται με την ισχυρή προσωπικότητά του.



H σμιλευμένη μάσκα DS WINGS, τα φώτα LED που εμπνέονται από το πρωτότυπο DS E-TENSE και οι προβολείς DS MATRIX LED VISION, δίνουν την εικόνα της πληρότητας, ταυτόχρονα με αυτή της απόλυτα σύγχρονης τεχνολογικά δημιουργίας. Το χαρισματικό σύνολο σε οπτικό επίπεδο, αναδύει μια στιβαρότητα που είναι από τα κυριότερα ζητούμενα μεταξύ των αγοραστών της κατηγορίας των B-SUV και όχι μόνο.



Η στιβαρή εικόνα του μοντέλου τονίζεται από τις λείες επιφάνειες στις πόρτες, ειδικά στα σημεία που οι ηλεκτρικά αναδυόμενες χειρολαβές των θυρών, δημιουργούν συνειρμούς με πρωτότυπα μοντέλα, φουτουριστικής προσέγγισης της αυτοκίνησης. Το σύνολο είναι χαρισματικό και χωρίς να απεκδύεται την SUV υπόστασή του, καταφέρνει και ξεπερνά τον “πήχη” των απαιτήσεων όλων όσων αναζητούν το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Έτσι, διευρύνεται το κοινό στο οποίο απευθύνεται, με την ηλεκτρική E-TENSE εκδοχή να έχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο προσέλκυσης του κοινού εκείνου που δεν ασχολείται με τις συμβατικές μορφές αυτοκινήτων και μετακίνησης.



Ηλεκτρική υπογραφή στις μετακινήσεις



Με την ηλεκτρική ενέργεια να είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την κίνηση του DS 3 CROSSBACK E-TENSE, η νέα έκδοση του premium Γαλλικού B-SUV διαθέτει ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει την πρόταση της DS AUTOMOBILES να ξεχωρίζει. Στην καμπίνα, η ολοκληρωτική έλλειψη θορύβου, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κορυφαία ηχομόνωση που σε όλες τις εκδόσεις του διαθέτει το DS 3 CROSSBACΚ, κάνει την κάθε διαδρομή μια ξεχωριστή εμπειρία. Με το γνωστό απαράμιλλο επίπεδο του φινιρίσματος και τα υψηλής ποιότητας υλικά που συναντώνται στις επενδύσεις του ταμπλό, των καθισμάτων και των θυρών, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE αποτελεί το απόσταγμα της τεχνολογικής υπεροχής που κάνει τη premium Γαλλική μάρκα να ξεχωρίζει.





Ευρυχωρία χωρίς συμβιβασμούς



Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Εκτός από την πληρότητα του εξοπλισμού, σημαντικό στοιχείο για την ευχάριστη παραμονή στην καμπίνα του DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι και η απαράμιλλη άνεση.



Ο χώρος των επιβατών είναι γενναιόδωρος και άρτια σχεδιασμένος για να προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε ότι έχει να κάνει με την αποθήκευση αντικειμένων: έχει χώρο για τη επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, προσφέρει πρακτικές ποτηροθήκες για την εξυπηρέτηση των επιβατών και ένα συρόμενο υποβραχιόνιο που περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο. Τόσο για τους εμπρός, όσο και για τους πίσω επιβάτες, η ευρυχωρία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κάνουν την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της DS AUTOMOBILES στην κατηγορία των B-SUV μοντέλων της αγοράς, να ξεχωρίζει ως πλήρης σε κάθε επίπεδο. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα.





Premium επιδόσεις και αποδοτικότητα



Το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE είναι εφοδιασμένο με μια συστοιχία μπαταριών 50kWh που δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100KW (136 ίππων). Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα, η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχονται… αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 CROSSBACK E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα.



Η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της DS AUTOMOBILES, φέρνει πολύ χαμηλά το κέντρο βάρους και δίνει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά στο σύνολο. Έτσι, κάθε βόλτα με το νέο DS 3 CROSSBACK E-TENSE γίνεται ακόμα πιο απολαυστική ως εμπειρία, δίνοντας και ένα άρωμα δυναμισμού που συνήθως δεν συναντάται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς. Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας.

 

Detail

Detail

 

Η κορυφαία τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού



Το DS 3 CROSSBACK διαθέτει ένα ευρύ φάσμα πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων, μερικές από τις οποίες προέρχονται από το DS 7 CROSSBACK, και είναι αποκλειστικές στην κατηγορία. Η DS επεδίωκε να προσδώσει αρκετές καινοτομίες σε αυτή την κατηγορία της αγοράς, με στοιχεία που συνήθως προορίζονται για τις ανώτερες κατηγορίες, προκειμένου να ενισχυθεί η κορυφαία αίσθηση του νέου της SUV.



Φώτα πορείας χωρίς θάμπωμα



Αυτό το σύστημα ενσωματώνει την τελευταία γενιά πλήρως LED προβολέων με τεχνολογία Matrix Beam. Οι φωτεινές ακτίνες ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να έχουν τα φώτα τους στη “μεγάλη σκάλα” (πορείας) συνεχώς χωρίς να θαμπώνουν τους άλλους χρήστες του δρόμου. Το σύστημα DS MATRIX LED VISION διαθέτει τρεις μονάδες LED που καλύπτουν τη λειτουργία της “μεσαίας” σκάλας (φώτα διασταύρωσης), καθώς και ένα μπλοκ χωρισμένο σε 15 τμήματα, σε κάθε προβολέα.



Η λυχνία LED του μπλοκ αυξάνει και μειώνει την ισχύ της προοδευτικά, κατά τμήματα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης που ανιχνεύονται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Το DS MATRIX LED VISION φωτίζει ένα μεγάλο και ευρύ τμήμα του δρόμου εμπρός από το αυτοκίνητο, χωρίς να “τυφλώνει” είτε τους προπορευόμενους είτε τους αντιθέτως ερχόμενους οδηγούς. Έτσι, προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και οδηγικής άνεσης. Το DS 3 CROSSBACK είναι το μόνο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, που προσφέρει τόσο υψηλές προδιαγραφές στον τομέα του φωτισμού.



DS DRIVE ASSIST



Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στο DS 7 CROSSBACK, το σύστημα αυτό παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Με τη βοήθεια της πολυλειτουργικής του κάμερας και του ραντάρ, το σύστημα συνδέει το Adaptive Cruise Control με το Lane Keep Assist, ρυθμίζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο ενώ το DS 3 CROSSBACK παραμένει στη λωρίδα του και ακολουθεί τη ροή της κυκλοφορίας αυτόνομα. Το σύστημα DS DRIVE ASSIST διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο του δρόμου. Ανάλογα με τον ρυθμό της κυκλοφορίας, η συγκεκριμένη τεχνολογία αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει και να εκκινήσει πάλι το όχημά σας. Η ευφυΐα του συστήματος του επιτρέπει να πλησιάζει πιο κοντά στο προπορευόμενο όχημα κατά την προσπέραση (με την ενεργοποίηση του φλας) χωρίς να υπερβαίνει τη συνιστώμενη ταχύτητα.



DS PARK PILOT



Το σύστημα DS PARK PILOT σταθμεύει αυτόνομα το αυτοκίνητο χωρίς την παρέμβαση του οδηγού στο τιμόνι ή στα πεντάλ. Για την στάθμευσή του αρκεί μία και μόνο απλή κίνηση: Ο οδηγός κρατά πατημένο το ειδικό πλήκτρο και το σύστημα εντοπίζει θέση κατάλληλη για το DS 3 CROSSBACK καθώς κινείται με ταχύτητα μικρότερη των 30χλμ/ώρα. Στη συνέχεια το σύστημα θα αναλάβει όλους τους απαραίτητους χειρισμούς ώστε να παρκάρει με ασφάλεια το αυτοκίνητο κάθετα ή παράλληλα στο πεζοδρόμιο. Το DS PARK PILOT είναι διαθέσιμο μόνο στο DS 3 CROSSBACK με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.



ACTIVE LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM



Με τη βοήθεια μιας κάμερας, τοποθετημένης στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, η οποία ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό αμέσως μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αλλαγής λωρίδας, διορθώνοντας την τροχιά του οχήματος εάν είναι απαραίτητο. Προϋπόθεση αποτελεί ο οδηγός να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και η λειτουργία ESC να είναι ενεργοποιημένη.



ACTIVE SAFETY BRAKE



Το Active Safety Brake, είναι ένα αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης το οποίο μπορεί να εντοπίσει όχι μόνο άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς και ποδηλάτες, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα, σε ένα μεγάλο εύρος ταχύτητας κίνησης του οχήματος, μεταξύ 5 και 140 χλμ./ώρα. Εάν το αυτοκίνητο εντοπίσει κίνδυνο σύγκρουσης, μπορεί να εφαρμόσει ανεξάρτητα την μέγιστη δύναμη πέδησης, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η σοβαρότητα μιας σύγκρουσης.



DS SMART ACCESS*



Χάρη στην εφαρμογή My DS, το DS SMART ACCESS ανοίγει το δρόμο για την κοινή χρήση αυτοκινήτων (car sharing). Η λειτουργία DS SMART ACCESS επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να παρέχει πρόσβαση σε έναν οδηγό (μέγιστη δυνατότητα για 5 άδειες), ο οποίος με τη σειρά του θα μπορεί να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το αυτοκίνητο με το δικό του τηλέφωνο εντός χρονικού διαστήματος καθορισμένου από τον ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιώντας το Bluetooth®, το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο GSM και η απόδοση του είναι ασύγκριτη στην αγορά (*Διαθέσιμο το 2021)



Μια πλήρως ψηφιακή θέση οδήγησης υψηλής τεχνολογίας

 

Σύγχρονος και διαισθητικός, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών της οδήγησης. Διαθέσιμο είναι και το έγχρωμο HUD (Head Up Display), μια διαφανής λωρίδα που αναδύεται πάνω από τον πίνακα οργάνων για την εμφάνιση πληροφοριών όπως η ταχύτητα, τα οδικά σήματα ή η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε όταν χρησιμοποιείται το σύστημα πλοήγησης. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, ο οδηγός μπορεί να έχει ζωτικές πληροφορίες στη διάθεσή του, χωρίς χρειαστεί να αποσπάσει το βλέμμα του από τον δρόμο. Η γκάμα των στοιχείων αυτών ολοκληρώνεται με μια μεγάλη, 10,3’’ οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης, για το σύστημα ψυχαγωγίας.

 

Detail 2

Detail 2

 

ONLY YOU, η εμπειρία DS



Ένα πρόγραμμα αποκλειστικών υπηρεσιών για μια μοναδική εμπειρία μάρκας. Οι πελάτες του DS 3 CROSSBACK επωφελούνται από το πρόγραμμα υπηρεσιών “OnlyYou”. Με την εφαρμογή MyDS App τους παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στα έγγραφα του οχήματος, να ελέγξουν το ιστορικό των μετακινήσεών τους και να λάβουν ειδοποιήσεις για τη συντήρηση του οχήματός τους.



Το OnlyYou περιλαμβάνει επίσης:

  • DS Assistance: 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

  • DS Service: 5 χρόνια δωρεάν service, 5 χρόνια δωρεάν εργοστασιακή εγγύηση. Σημείωση: Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Λαμβάνεται υπόψη το πρώτο όριο που θα επιτευχθεί.

  • DS Club Privilège: Ένας κόσμος ειδικών προνομίων, σχεδιασμένος αποκλειστικά για τις ανάγκες των κατόχων DS.

 

Νέο DS 3 CROSSBACK E-Tense 100% ELECTRIC



ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Μέχρι 320 χλμ. κύκλος WLTP

ΙΣΧΥΣ: Μέγιστη 100kW ή 136 ίπποι

ΡΟΠΗ: 260Nm από στάση

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ: Από 0 έως 50 χλμ/ώ: 3,5 δλ.

ΦΟΡΤΙΣΗ: On-board φορτιστής: 7,4 ή 11kW

Ταχεία φόρτιση (100kW): 80% σε 30 λεπτά ~ 9 χλμ./λεπτό

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Μέχρι και 20% της αυτονομίας μπορεί να ανακτηθεί κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Χωρητικότητα 50kWh

ΦΟΡΤΙΣΗ: Συμπεριλαμβάνονται 2 καλώδια φόρτισης (Mode 2 & Mode 3)


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...