Νέο DS 4

Νέο DS 4

Νέο DS 4

Νέο DS 4
Νέο DS 4

Tο νέο DS 4, είναι το σημείο όπου συναντώνται η γαλλική πολυτέλεια και η προηγμένη τεχνολογία, με μία τολμηρή σχεδίαση.

 

 

Νέο DS 4

Νέο DS 4

 

Έχει σχεδιαστεί για πελάτες που αναζητούν το ιδιαίτερο στυλ, καθαρές γραμμές, διαισθητικότητα, τεχνολογία και απόλαυση οδήγησης. Το συγκεκριμένο concept, έτσι όπως “παντρεύει” τις αξίες της DS, αναμένεται να προσελκύσει πολλές διαφορετικές κατηγορίες πελατών.



Η επιλογή της τεχνολογίας στο νέο DS 4 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ξεχωρίζει σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: Ηλεκτροκίνηση E-TENSE, συνδεσιμότητα για ένα κομψό και ψηφιακό εσωτερικό, άνεση και δυναμική ηρεμία, αλλά και τη νέα φωτιστική υπογραφή DS.



Τεχνολογία E-TENSE



Η πρώτη και πολύ σημαντική εφαρμογή που χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο, είναι η εξέλιξη μιας νέας έκδοσης της πλατφόρμας EMP2. Μια –και πάλι- αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κινητήρων, με σταθερά χαρακτηριστικά την απόλυτη ασφάλεια και την ανάδειξη των δυναμικών χαρακτηριστικών του νέου DS 4 για το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά.



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 επέτρεψε τη βελτίωση πολλών χρήσιμων χαρακτηριστικών. Ταυτόχρονα “απελευθερώνει” το σχεδιασμό και την αισθητική έκφραση. Αυτή έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές να παρουσιάσουν ένα σχήμα με πρωτοφανείς αναλογίες.

 

DS Night Vision

DS Night Vision

 

Αρχιτεκτονική



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 έχει εξελιχθεί σε μέγιστο βαθμό. Αυτό έγινε για να επιτύχει τις επιθυμητές αναλογίες και τη μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Η αισθητική ισορροπία ανάμεσα στο μέγεθος των τροχών και του αμαξώματος, είναι μοναδική στη συγκεκριμένη κατηγορία των Premium C μοντέλων. Η εμφάνιση της σιλουέτας που είναι ταυτόχρονα δυναμική, αλλά και πρακτική, με το καπό να είναι ιδιαίτερα χαμηλά και την αύξηση του ύψους προς το πίσω μέρος να αποτελεί ένα είδος δυναμικής υπογραφής στην εμφάνιση του νέου DS 4.



Μείωση βάρους



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 επιτρέπει την εισαγωγή στη διαδικασία της συναρμολόγησης, νέων εξαρτημάτων κατασκευασμένων από συνθετικά υλικά. Τα δομικά στοιχεία της είναι θερμικά συμπιεσμένα. Μάλιστα, με τη χρήση νέων στοιχείων όπως είναι η κεντρική μονάδα του κλιματισμού που έχει περιορισμένες διαστάσεις, απελευθερώνεται περισσότερος χώρος για εκμετάλλευση, ως αποθηκευτικός. Παράλληλα περιορίζεται και το συνολικό βάρος του οχήματος.



Ασφάλεια



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα και αυστηρότερα πρότυπα ασφαλείας. Μάλιστα αυτό χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή της από το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.



Δυναμικές και ακουστικές ιδιότητες



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 υιοθετεί την ιδέα της δυναμικής ηρεμίας που είναι τόσο αγαπητή στα μοντέλα της DS Automobiles. Η χρήση τεχνικών λύσεων, όπως η νέα τεχνολογία συγκόλλησης των μερών μεταξύ τους, καθώς και πλήρως επανασχεδιασμένα εξαρτήματα της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, εγγυώνται ασύγκριτη άνεση κατά την οδήγηση. Παράλληλα, μέσω της βέλτιστης ακαμψίας του αμαξώματος, η απόκριση στις εντολές του οδηγού είναι άμεση. Έτσι διαμορφώνεται το προφίλ της κορυφαίας οδηγικής απόλαυσης.



Plug-in Hybrid



Η νέα έκδοση της πλατφόρμας EMP2 σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει μια νέα γενιά plug-in υβριδική τεχνολογία. Αυτό μάλιστα χωρίς να αλλάζει ο χώρος της καμπίνας. Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 180 ίππων με Turbo, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8, παρουσιάζοντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων. Το μηχανικό σύνολο τροφοδοτείται από μια πιο αποδοτική μπαταρία με νέες πιο συμπαγείς και μεγαλύτερες ενεργειακές κυψέλες, που δίνουν μια αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών (συνδυασμένος κύκλος WLTP).



Lighting

Lighting

 



Άνεση και δυναμική ηρεμία



Ήδη προσφέρεται στα DS 3 CROSSBACK, DS 7 CROSSBACK και DS 9, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, που είναι αυτή τη στιγμή το υψηλότερο επίπεδο που επιτρέπεται στην Ευρώπη. Για το νέο DS 4 με το DS DRIVE ASSIST 2.0, υπάρχει μια σημαντική αναβάθμιση.



Αυτό σημαίνει πως η ακριβής θέση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού, συμπληρώνεται από νέες λειτουργίες. Αυτές είναι η ημι-αυτόνομη προσπέραση, η ρύθμιση ταχύτητας για στροφές και η προσαρμογή στην ταχύτητα που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. με πινακίδες στο δρόμο.



Το DS DRIVE ASSIST 2.0 περιλαμβάνει αισθητήρες που καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο για να βοηθήσουν τον οδηγό. Πλήρως εξοπλισμένο, με μετωπικό ραντάρ, αλλά και αισθητήρες στις τέσσερις γωνίες του αυτοκινήτου και μια κάμερα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, το νέο DS 4 τοποθετείται εκεί όπου ο οδηγός του θέλει μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Η τελευταία αναλύει πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο.

 

 

DS Night Vision

DS Night Vision

 

DS NIGHT VISION



Μια ακόμα τεχνολογία που επιτρέπει στα μοντέλα της DS Automobiles να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό. Το σύστημα καθιστά τον δρόμο και τους κινδύνους του, όσο το δυνατόν πιο ορατούς. Μια κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας, που βρίσκεται στη μάσκα, εντοπίζει τους πεζούς και τα ζώα έως 200 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ο οδηγός βλέπει το δρόμο στον ψηφιακό πίνακα των οργάνων και βλέπει ότι οι κίνδυνοι εμφανίζονται ως προειδοποιήσεις στην οθόνη DS EXTENDED HEAD UP. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται στον οδηγό να αντιδράσει ανάλογα.



Φωτιστική Υπογραφή DS



Με μια νέα γενιά προβολέων DS MATRIX LED VISION συνδυάστηκαν στο ίδιο σύστημα για να προσφέρουν εκτός των άλλων, μια ξεχωριστή και μοναδική φωτιστική ταυτότητα.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...