Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid
Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid μπαίνει στην πρίζα, υπερπηδά δύσκολα εμπόδια και όλα αυτά σε συνθήκες πτήσης πρώτης θέσης.

 

 

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

 

Ο βενζινοκινητήρα EcoBoost V6 3.0 λίτρων της Ford πλαισιώνεται πλέον με έναν ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 kWh. Φορτίζεται από εξωτερική πηγή ισχύος και ανακτά ενέργεια κατά την κίνησή του. Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει με τον τρόπο αυτό τα 457 PS και 825 Nm ροπής.



Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική τροφοδοσία 230 volt διαρκεί έως 5 ώρες 50 λεπτά, ενώ μέσω του προαιρετικού επιτοίχιου Ford Connected Wallbox ή ενός συμβατού δημόσιου σταθμού φόρτισης FordPass Charging Network έως 4 ώρες 20 λεπτά.



Το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων της Ford βελτιστοποιεί περαιτέρω την αποδοτικότητα καυσίμου. Συνεργάζεται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive και χρησιμοποιεί αλγόριθμους εκμάθησης, για να προσαρμόζεται συνεχώς στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του οδηγού και των συνθηκών κίνησης.

 

Side

Side

 



Με τέσσερις διαθέσιμες λειτουργίες



Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις λειτουργίες EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάσει στη χαμηλότερη κατάσταση φόρτισης, το σύστημα επιλέγει αυτόματα την EV Auto. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει τον βέλτιστο συνδυασμό ενίσχυσης της ισχύος του κινητήρα και φόρτισης της μπαταρίας, πάντα με στόχο βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου.

 

 

Explorer Plug-In Hybrid

Explorer Plug-In Hybrid

 

Αυτονομία και υβριδική τεχνολογία



Η επίσημη αυτονομία φτάνει τα 48 χλμ. κατά NEDC ή 42 χλμ. κατά WLTP. Αντίστοιχα, η επίσημη, αμιγώς ηλεκτρική, κατανάλωση ξεκινά τα 2,9 λτ./100 χλμ. κατά NEDC (από 3,1 λτ./100 χλμ. WLTP) και οι εκπομπές CO2 από 66 γ./χλμ. NEDC (71 γ./χλμ. WLTP).



Η υβριδική τεχνολογία αυξάνει, μέσω της πλήρως συνδυασμένης ισχύς των δύο συνόλων, κατακόρυφα την απόδοση εντός και εκτός δρόμου. Οι δυνατότητες του οχήματος μεγιστοποιούνται με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive και το αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων, ακόμη και σε ειδικές καταστάσεις, όπως η ρυμούλκηση σκαφών ή αντίστοιχων στοιχείων βάρους έως 2.500 kg.





Intelligent All-Wheel Drive



Το Intelligent All-Wheel Drive ελέγχει την πρόσφυση κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αναλύοντας τα δεδομένα που λαμβάνει από δεκάδες αισθητήρες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αισθητήρες της ταχύτητας του οχήματος και της θέσης του γκαζιού, της θερμοκρασίας του αέρα περιβάλλοντος, της ολίσθησης των τροχών και της κατάστασης ρυμούλκησης. Σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων πρόσφυσης, ένας ηλεκτρομηχανικός συμπλέκτης κλειδώνει εντός 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου το διαμοιρασμό της ροπής ισόποσα και σταθερά μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών.



Ο οδηγός από την άλλη πλευρά, έχει στη διάθεσή του τις επιλογές Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow / Haul, Eco και Deep Snow and Sand. Κάθε λειτουργία από αυτές συνδυάζεται με μια αντίστοιχη οθόνη στο ταμπλό οργάνων 12,3 ιντσών. Το Hill Descent Control υποστηρίζει την αυτόματη και ασφαλή κατάβαση σημείων με αυξημένη κλίση στην εκτός δρόμου κίνηση.

 

 

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

Νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid

 

Τεχνολογία αιχμής



Μια ακόμη σειρά τεχνολογιών υποστηρίζει το έργο του οδηγού και στην εντός δρόμου οδήγηση, αυτοκινητόδρομο, επαρχιακό και αστικό. Το Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centering εξασφαλίζει τη διατήρηση ασφαλούς απόστασης από τα υπόλοιπα όχημα, τόσο από εμπρός, όσο και από τις δύο πλευρές, διατηρώντας συγχρόνως το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του. Επιπρόσθετα είναι σε θέση να διατηρεί την ταχύτητα στα νόμιμα κάθε φορά όρια.



Το Active Park Assist επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς σε παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Συγχρόνως διασφαλίζει την χωρίς προβλήματα έξοδο από τους χώρους αυτούς. Αντίστοιχα, ο οδηγός ενημερώνεται για ύπαρξη οχημάτων στα τυφλά του σημεία, όπως επίσης και σε κάθετα κινούμενα σε διασταυρώσεις. Το Reverse Brake Assist χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ, κάμερα και υπερήχους, ώστε να ανιχνεύει κατά κύριο λόγο κολονάκια και δυσδιάκριτα εμπόδια. Παρούσα στο βασικό εξοπλισμό είναι και μια κάμερα 360 μοιρών.



Το Pre-Collision Assist με την τεχνολογία Active Braking μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς και ποδηλάτες μέσα ή κοντά στην πορεία του οχήματος, ενημερώνοντας σχετικά τον οδηγό. Σε περίπτωση μη έγκαιρης απόκρισής του, ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα.

 

 

Interior look

Interior look

 

Άνεση χώρων και πολυτελής εξοπλισμός



Το εσωτερικό του Ford Explorer Plug-In Hybrid εξασφαλίζει ευρυχωρία και μεγάλα καθίσματα για έως και επτά επιβάτες. Υψηλή ποιότητα υλικών και συναρμογής και εξοπλιστικά στοιχεία, όπως πέντε παροχές ρεύματος 12 volt, τέσσερις θύρες USB, 12 ποτηροθήκες και μικροί αποθηκευτικοί χώροι διευκολύνουν τη ζωή των επιβατών. Την ίδια στιγμή το Tri-Zone Climate Control εξασφαλίζει διαφορετικές θερμοκρασίες, αναλόγως των συνθηκών και του περιβάλλοντος.



Συνολικά, υπάρχουν 123 λίτρα αποθηκευτικών χώρων μέσα στην ίδια την καμπίνα, ενώ τα Easy Fold Seats με Power Raise επιτρέπουν μέγιστη χωρητικότητα 2.274 λίτρων για αποσκευές στη διαμόρφωση των δύο θέσεων. Τα εμπρός καθίσματα είναι θερμαινόμενα με παροχή δροσερού αέρα και δυνατότητα μασάζ, ενώ διαθέτουν 10 διαφορετικές ηλεκτρικές ρυθμίσεις. Φιμέ και ηχομονωτικά κρύσταλλα αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης σε ένα εσωτερικό, το οποίο γεμίζει από τις νότες του κορυφαίου ηχοσυστήματος B&O premium 14 ηχείων, απόδοσης 980 watt, το οποίο ελέγχεται από την κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών.

 

 

FordPass Connect

FordPass Connect

 

FordPass Connect



Η τεχνολογία μόντεμ FordPass Connect εξασφαλίζει τον εξ αποστάσεως έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω κινητής συσκευής. Προσφέρει μεταξύ άλλων, υπηρεσίες όπως την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας FordPass, συμπεριλαμβανομένων του Door Lock Unlock, Remote Start, Vehicle Locator και Vehicle Status για έλεγχος στάθμης καυσίμου, κατάστασης συναγερμού, πίεσης ελαστικών, διάρκειας ζωής λαδιού και άλλων.



Η ίδια εφαρμογή FordPass προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης των επιπέδων φόρτισης μπαταρίας, εύρεσης σταθμού φόρτισης, καταγραφών ταξιδιού και χρεώσεων φόρτισης.

 

 

Interior look 2

Interior look 2

 

Διαθεσιμότητα και τιμή



Το Explorer Plug-In Hybrid, το οποίο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις και σε τιμές που ξεκινούν από τα 84.885 ευρώ είναι ένα από τα 18 νέα ηλεκτρικά οχήματα που η Ford παρουσιάζει για τους πελάτες στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2021.






#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...