Νέο Suzuki S-CROSS

Νέο Suzuki S-CROSS

Νέο Suzuki S-CROSS

Νέο Suzuki S-CROSS
Νέο Suzuki S-CROSS

Το νέο Suzuki S-CROSS συνδυάζει τον δυναμικό χαρακτήρα ενός SUV με την απαράμιλλη άνεση και χαρακτηρίζεται από ισχυρές οδηγικές επιδόσεις και προηγμένα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

 

Νέο Suzuki S-CROSS

Νέο Suzuki S-CROSS

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας προστασίας του περιβάλλοντος, η Suzuki ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη γκάμα των υβριδικών αυτοκινήτων της με την τεχνολογία strong hybrid από το επόμενο έτος στην Ευρωπαϊκή αγορά.

 

 

Το νέο Suzuki S-CROSS

 

 

Το νέο S-CROSS είναι το τελευταίο μοντέλο των τετρακίνητων SUV που έχει δημιουργήσει η Suzuki τα τελευταία 50 χρόνια.

 

 

Η δυναμική σχεδίαση αποπνέει αμέσως την αξιοπιστία ενός στιβαρού SUV από κάθε πλευρά. Μια μεγάλη εντυπωσιακή μάσκα σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, οι δυναμικοί προβολείς LED υψηλής φωτεινότητας 3 σημείων και τα τετραγωνισμένα προστατευτικά φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών ενισχύουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου. Τα προηγούμενα σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες ασημί χρώματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος δημιουργούν μια έντονη πρώτη εντύπωση που δύσκολα ξεχνιέται. Ενισχύουν μάλιστα ακόμα περισσότερο τη σιγουριά που εμπνέει συνολικά η εμφάνιση του νέου S-CROSS.

 

 

Το S-CROSS διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ελέγχου. Με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, το καθιστούν αποδοτικό αλλά και εξαιρετικά δυναμικό ταυτόχρονα. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT, η οθόνη ηχοσυστήματος 9 ιντσών αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας Suzuki Safety Support προσθέτουν μια νότα διασκέδασης και μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης κατά την οδηγική εμπειρία.

 

Interior look

Interior look

 

Το όχημα εσωτερικά

 

 

Το εσωτερικό του οχήματος χαρακτηρίζεται από τρισδιάστατη σχεδίαση. Μια σχεδίαση που ταιριάζει στον χαρακτήρα ενός δυναμικού SUV. Η ευρύχωρη καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων. Από την πλευρά του, ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων υποστηρίζει πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Η πανοραμική ηλιοροφή με το εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόλαυση κάθε διαδρομής.

 

 

Στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους, το νέο S-CROSS θα διατίθεται επίσης και ως strong hybrid. Μάλιστα θα διαθέτει ακόμα πιο αναβαθμισμένα και προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας (connected services).

 

 

Το νέο S-CROSS θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Suzuki Magyar στην Ουγγαρία. Θα πωλείται στη Λατινική Αμερική, την Ωκεανία και την Ασία, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στην Ευρώπη στο τέλος του έτους.

 

Strong Hybrid

Strong Hybrid

 

Strong Hybrid

 

 

Το νέο strong hybrid σύστημα της Suzuki συνδυάζει έναν νέο κινητήρα καυσίμου με μία μονάδα γεννήτριας κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift, AGS). Υποστηρίζει δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής οδήγησης (με ανενεργό κινητήρα) για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

 

 

Ακόμα και σε χαμηλές στροφές, ο ισχυρός και εξαιρετικά αποδοτικός κινητήρας μπορεί να εκκινήσει και να επιταχύνει ομαλά το όχημα. Επιπλέον μπορεί και να τροφοδοτήσει το όχημα από μόνος του (ηλεκτρική οδήγηση με ανενεργό κινητήρα) κατά τη διάρκεια της έναρξης της κίνησης, της πορείας αλλά και της όπισθεν. Αυτό για αθόρυβη λειτουργία και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου.

 

 

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος είναι η τοποθέτηση της γεννήτριας MGU στην πλευρά εξόδου του κιβωτίου AGS. Ένα σύστημα μετάδοσης που αλλάζει αυτόματα τις χειροκίνητες σχέσεις και λειτουργεί τον συμπλέκτη. Χάρη σε αυτήν τη διαμόρφωση, η ενέργεια της γεννήτριας MGU μεταδίδεται απευθείας στον κινητήριο άξονα για την πλήρωση του κενού της ροπής κατά την αλλαγή σχέσεων. Αυτό επιτυγχάνει μια ομαλή αίσθηση κατά τη μετάβαση από τη μία σχέση στην άλλη. Επιπλέον, η διαμόρφωση αυτή συμβάλλει στη συλλογή κινητικής ενέργειας και την αποδοτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό γίνεται μέσω της παύσης της λειτουργίας του κινητήρα και την αποδέσμευση του συμπλέκτη κατά την επιβράδυνση. Η λειτουργία αυτή επεκτείνει την αυτονομία κατά την ηλεκτρική οδήγηση.

 

 


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...