Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet
Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

Στο Όσναμπρικ της βορειοδυτικής Γερμανίας, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet, του πρώτου cabrio compact SUV της Volkswagen.

 

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου T-Roc Cabriolet

 



Το Όσναμπρικ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των cabrio της Volkswagen. Το 1913, ο Wilhelm Karmann, ο πρωτοπόρος στην παραγωγή cabrio και coupe αμαξωμάτων, κατοχύρωσε άδεια ευρεσιτεχνίας για ένα μηχανισμό αναδίπλωσης μαλακών οροφών που θα έφερνε την επανάσταση στην παραγωγή των ανοιχτών αμαξωμάτων. Ο Karmann όχι μόνο εξέλιξε το Beetle Cabriolet κατασκευάζοντας περίπου 332.000 από αυτά τα εμβληματικά Volkswagen με μαλακή οροφή, από το 1949 έως το 1980, αλλά ως επιχειρηματίας ανέδειξε αυτό το εργοστάσιο ως μία παγκόσμια έδρα των cabrio μοντέλων.

 

Golf MK 1

Golf MK 1

 

Η ιστορία με το cabrio



Άξια αναφοράς είναι η ιστορία με το cabrio που είχε ως βάση το Golf Mk 1. Ο Karmann είχε αρχικά εξελίξει το αυτοκίνητο χωρίς μόνιμο rollbar. Έτσι το παρουσίασε το 1976 στον τότε επικεφαλής εξέλιξης της Volkswagen, Ernst Fiala. «Όχι χωρίς roll bar!», ήταν η άμεση απάντηση του Fiala. Έτσι το Golf Cabriolet απέκτησε ένα εντυπωσιακό rollbar, όντας μπροστά από την εποχή του και σε θέματα παθητικής ασφάλειας.



Το Golf Cabriolet έθεσε επίσης τα ποιοτικά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια και την ευκολία στην κατηγορία των cabrio. Αυτό χάρη σε στοιχεία όπως η αδιάβροχη μαλακή οροφή, με επένδυση. Και έτσι κατάφερε να αναδειχθεί ως το cabrio με το μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής στον κόσμο – 388.525 αυτοκίνητα είχαν παραχθεί έως το 1993 ενώ ακόμη 200.000 μονάδες του άμεσου διαδόχου του μοντέλου, του Golf Mk 3, κατασκευάστηκαν μέχρι το 2001.



Η αγορά της Karmann από τη Volkswagen



Για πολλά χρόνια ο Karmann παρέμεινε παγκοσμίως γνωστός ως ο κορυφαίος κατασκευαστής cabrio αμαξωμάτων. Ωστόσο, η εταιρεία του έπεσε τελικά θύμα της πτώσης των πωλήσεων αυτών των μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Λόγω έλλειψης παραγγελιών, η επιχείρηση τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης τον Απρίλιο του 2009. Η Volkswagen αγόρασε το εργοστάσιο της Karmann, ανέλαβε τον έλεγχο των μεμονωμένων τμημάτων και ενσωμάτωσε την εταιρεία στον Όμιλο ως Volkswagen Osnabrück GmbH.



Η Volkswagen Osnabrück GmbH καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα κατασκευής. Αυτό μάλιστα από την τεχνική εξέλιξη, το σχεδιασμό συστημάτων, την κατασκευή εργαλείων έως και τη μηχανολογική εξέλιξη. Το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα να εξελίσσει πλήρως και να παράγει αυτοκίνητα από την πρώτη σχεδιαστική γραμμή μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Χάρη στο νέο TRoc Cabriolet, η Volkswagen Osnabrück GmbH παράγει τώρα το μόνο cabrio σήμερα στη γκάμα της Volkswagen, κρατώντας την παράδοση και συνεχίζοντας μια αδιάλειπτη πορεία με 70 χρόνια ιστορίας και τεχνογνωσίας στο εργοστάσιο του Όσναμπρικ.

 

T-Roc Cabriolet

T-Roc Cabriolet

 



Το νέο T-Roc Cabriolet



Το νέο TRoc Cabriolet της Volkswagen φέρνει για πρώτη φορά τον cabrio σχεδιασμό στην κατηγορία των compact SUV. Τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια – ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής εκτείνεται πίσω από τα πίσω καθίσματα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και αφού το αυτοκίνητο υπερβεί μια ορισμένη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης ή γωνίας κλίσης. Το πλαίσιο του παρμπρίζ έχει επιπλέον ενίσχυση, ενώ το κάτω μέρος του αμαξώματος, τα πλευρικά πάνελ, τα εγκάρσια στοιχεία και οι πόρτες έχουν επίσης τροποποιηθεί ανάλογα.



Με την παραδοσιακή μαλακή οροφή



Υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχει παραμείνει αναλλοίωτη, από το Beetle έως το Golf και το T-Roc Cabriolet. Πρόκειται για την παραδοσιακή μαλακή οροφή. Στο πιο πρόσφατο μοντέλο της Volkswagen, με το πάτημα ενός διακόπτη η οροφή «ανοίγει» σε μόλις 9 δευτερόλεπτα (και κλείνει σε 11). Αυτό μάλιστα ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα.



Η μαλακή οροφή τοποθετείται στο T-Roc Cabriolet σε λίγα μόλις λεπτά από εξειδικευμένους τεχνίτες. Τηρούνται πολύ υψηλά στάνταρ ποιότητας σε όλη τη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των φάσεων λίγο πριν από το «Σημείο Ελέγχου Νο. 8», το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της παραγωγής. Εκεί οι ειδικοί ελέγχουν τους άξονες και τους τροχούς και επίσης δοκιμάζουν τα ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα, τα φρένα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τη λειτουργία του κινητήρα. Και ενώ εδώ κανονικά ολοκληρώνεται η παραγωγή ενός τυπικού αυτοκινήτου, δεν συμβαίνει το ίδιο με το T-Roc Cabriolet.

 

T-Roc Cabriolet

T-Roc Cabriolet

 



Περήφανο προϊόν του Όσναμπρικ



Στη συνέχεια το μοντέλο έρχεται αντιμέτωπο με μια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες. Πραγματοποιείται μία ειδική και επίπονη δοκιμή στεγανότητας, για κάθε αυτοκίνητο, σε ένα τούνελ βροχής που προσομοιώνει μια δυνατή βροχόπτωση. Κάθε T-Roc Cabriolet βρέχεται από μεγάλη ποσότητα νερού υπό πίεση για περίπου δέκα λεπτά της ώρας, πριν ακολουθήσει μια λεπτομερής επιθεώρηση και έλεγχος για πιθανή εισροή νερού, πριν την τελική έγκριση για προώθηση στο δίκτυο της μάρκας και τον τελικό καταναλωτή.



Το T-Roc Cabriolet είναι ένα περήφανο προϊόν του Όσναμπρικ, φέρει και αντιπροσωπεύει τη σωρευτική εμπειρία και τεχνογνωσία ενός εργοστασίου με κορυφαία θέση παγκοσμίως στην εξέλιξη και κατασκευή cabrio μοντέλων. Και τώρα, με το νέο TRoc Cabriolet σηματοδοτείται η έναρξη μίας νέας εποχής για το εργοστάσιο και τα compact SUV – ταυτόχρονα με την έναρξη της φετινής περιόδου των cabrio.




#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...