Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού

Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού

Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού

Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού
Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού

Ο Paul Smith επαναπροσδιορίζει την έννοια του κλασικού, με το Βρετανό σχεδιαστή να μετατρέπει ένα κλασσικό Mini της έκδοσης MINI Paul Smith Edition του 1998.

 

Paul Smith

Paul Smith

 

Το ειδικά προσαρμοσμένο αυτοκίνητο αποτελεί μέρος του project με την ονομασία MINI Recharged, που τιμά το πάντρεμα της παράδοσης με την πρωτοποριακή τεχνολογία, εγκαθιστώντας έναν ηλεκτροκινητήρα στο αρχικό μοντέλο.

 

 

Μόλις πέρσι το καλοκαίρι, ο Paul Smith παρουσίασε το MINI STRIP στο Σαλόνι Αυτοκινήτου (IAA) του Μονάχου: ένα απέριττο, βιώσιμο πρωτότυπο αυτοκίνητο. Το μοντέλο MINI Recharged του Paul Smith τώρα φέρνει ξανά στο προσκήνιο αυτή την ιδέα για να διερευνήσει τις δυνατότητες της βιώσιμης σχεδίασης. «Τρεις λέξεις περιγράφουν άριστα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο: ποιότητα, βιωσιμότητα και λειτουργικότητα», εξηγεί ο σχεδιαστής.

 

Mini Recharged

Mini Recharged

 

«Αυτό το αυτοκίνητο επίσης σέβεται το παρελθόν», πρόσθεσε ο Smith. Με αυτό το μοναδικό όχημα, ο Paul Smith αναθεωρεί ένα ακόμα πιο παλιό project που τον συνδέει με την MINI πάνω από 20 χρόνια: το 1998 δημιούργησε το MINI Paul Smith Edition, το οποίο κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό 1.800 αντιτύπων. Το πρωτότυπο αυτής της μοναδικής έκδοσης ήταν βαμμένο σε λαμπερό μπλε χρωματισμό εμπνευσμένο από ένα δείγμα ενός από τα αγαπημένα πουκάμισα του Paul Smith. Το νέο μοναδικό μοντέλο διατηρεί αυτή την αμίμητη, αξέχαστη απόχρωση, ενώ το κουτί της μπαταρίας σε lime green απόχρωση παραπέμπει σε μία χρωματική παλέτα από τη δεκαετία του 1990. Παρά την επανασχεδίαση, ωστόσο, ο αρχικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου παραμένει ίδιος.

 

 

Το project τιμά επίσης την κληρονομιά και τη διαχρονική σχεδίαση – ειδικότερα, το εμβληματικό έργο του Sir Alec Issigonis, δημιουργού του πρώτου Mini.

 

 

Η ανατρεπτικά απέριττη και βιώσιμη φιλοσοφία του MINI Strip συνεχίζεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Απαλλαγμένο σκόπιμα από διακοσμητικά εξαρτήματα, το κέλυφος του αμαξώματος με το γυμνό πάνελ του πατώματος κυριαρχεί στο εσωτερικό, με ρουστίκ πατάκια από πάνω του από ανακυκλωμένη ελαστική επένδυση. Εκτός από τα καινοτόμα υλικά που εξοικονομούν πόρους, η σχεδίαση του Paul Smith καταργεί ολόκληρα όργανα σε μερικά σημεία: ένας μαγνήτης δίπλα στο τιμόνι φιλοξενεί το smartphone, το οποίο, εκτός από το ταχύμετρο, αντικαθιστά σχεδόν όλα τα παλιά μπουτόν και τις λειτουργίες του ταμπλό. Το τιμόνι σε αυτό το αποκλειστικό μοντέλο μπορεί να αφαιρείται πλήρως για να διευκολύνει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο – μία πρωτοποριακή λύση που ταυτόχρονα συμβολίζει την ευφυΐα και τη χιουμοριστική διάθεση του Paul Smith.


#Follow us on Instagram

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Φορτώνει...
Εάν η σελίδα δεν φορτώνει, κάντε κλικ εδώ.
Φορτώνει...